reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja jak zwykle nie w temacie, ale te pomiary nie wyglądają źle. Nie wiem czy jesteś w ciąży czy jakoś między transferami? Jak chodzi o posiłki w ciągu dnia, to najlepiej jeść 5x co 3 godziny. Kawę, sok, herbatę, owoc, sucharek, wafelek, ciastko i wszystko co ma kalorie łączysz z posiłkiem lub traktujesz jako posiłek. W ciąży, a raczej bardziej jeśli chodzi o cukrzycę ciążową to jest taka zasada, że jeśli przed posiłkiem masz poziom 105 lub więcej to nie jesz, tylko czekasz aż spadnie poniżej 105.
Jak będziesz jeść regularnie i zbilansowane posiłki (do tych truskawek z jogurtem możesz dodać np łyżkę płatków owsianych i orzeszki) to i te poziomy powinny się uregulować i nie będziesz mieć spadków tuż po posiłku.
Jakby coś ktoś ode mnie chciał to oznaczajcie mnie lub napiszcie priva - pewnie z opóźnieniem, ale w końcu odpiszę ;) Czasem jeszcze zaglądam bb, ale nie zawsze na ten wątek.
@dżoasia nie nie jestem w ciazy. Transfer sie nie udal i tak sprawdzam wszytko po kolei i tez ta krzywa. Dziękuję ci bardzo za opisanie tego jak powinnam jesc przed mierzeniem cukru. Przypilnuje sie teraz bardziej i wtedy sie okaze jak to będzie wygladac.
kochana caly czas wierzę w to ze u Was wkoncu zaświeci słonko na stale :-) :) tule mocno ♥♥♥

reklama
Hej mi diabetolog powiedziala zeby sie tym nie przejmowac, bo to sa wyniki w normie ... i napisala mi to na papierze wiec ja nadal staram sie trzymac diete a la przeciwzapalna - mnostwo warzyw wiecej ryb, zero slodyczy, bardzi malo miesa jem, duzo kasz i kiszonych ogorkow, itp. Do tego codziennie zielona herbata i rano i wieczorem kurkuma.
Tak sobie zalozylam ze bede sie starac odzywiac jak najzdrowiej, bo przeciez to tylko wyjdzie na dobre...Zobacz załącznik 988592
Zalaczam moje wyniki...
Dzięki @Dzoannna to juz jestem spokojniejsza. Poprostu wifze ze musze jeść regularnie a nie tak na wariata z podjadaniem.

Dziewczyny, mam pytanie ....czy biorąc estrofem można napić się czegoś alkoholowego:) ? Sorkii, ale Wy jesteście skarbnica wiedzy, a my ze znajomymi na wyjeździe i już 3 dzień patrzą na mnie jak na zjawę bo wszystkiego odmawiam:)

Dziewczyny, mam pytanie ....czy biorąc estrofem można napić się czegoś alkoholowego:) ? Sorkii, ale Wy jesteście skarbnica wiedzy, a my ze znajomymi na wyjeździe i już 3 dzień patrzą na mnie jak na zjawę bo wszystkiego odmawiam:)
Ja tez biorę i ostatnio powiedziałam lekarce, ze ładne endo pewnie od winka i nic nie miała przeciwko 8-) Wiec chyba delikatnie coś tam mozna:-) :)

Ja wczoraj zrobiłam badania i estradiol spadł mi z 174 do 97. Lekarka zwiększyła mi estrofem do 3x2 i kazała powtórzyć badania w poniedziałek. Kurcze boje się, ze nic nie wyjdzie z transferu w tym miesiącu i jestem mega zła. Nie wiem skąd taki spadek. Leki biorę regularnie, a małe dawki to już nie sa. Masakra z tym wszystkim.

Ja tez biorę i ostatnio powiedziałam lekarce, ze ładne endo pewnie od winka i nic nie miała przeciwko 8-) Wiec chyba delikatnie coś tam mozna:-) :)

Ja wczoraj zrobiłam badania i estradiol spadł mi z 174 do 97. Lekarka zwiększyła mi estrofem do 3x2 i kazała powtórzyć badania w poniedziałek. Kurcze boje się, ze nic nie wyjdzie z transferu w tym miesiącu i jestem mega zła. Nie wiem skąd taki spadek. Leki biorę regularnie, a małe dawki to już nie sa. Masakra z tym wszystkim.
W którym dniu taki estradiol miałaś? Od którego dnia cyklu brałaś?

W którym dniu taki estradiol miałaś? Od którego dnia cyklu brałaś?
Badałam w 9 i 12dc. A biorę od 3 dc. Do wczoraj było 4x1, a dziś zwiększyłam. Ty od kiedy bierzesz? Bo z tego co kojarze to 3x1 tak? Badasz poziom czy Twój lekarz tego nie zleca?
Ja miałam mieć w pt lub sobotę transfer, a tak to nie wiem, czy się to nie posypie.

Przy estrofemie nie powinno się opalać, bo mogą zostać ci plamy na skórze. Lampka wina nie powinna zaszkodzić, ja dzień przed udanym transferem wypiłam lampkę czerwonego wina

Badałam w 9 i 12dc. A biorę od 3 dc. Do wczoraj było 4x1, a dziś zwiększyłam. Ty od kiedy bierzesz? Bo z tego co kojarze to 3x1 tak? Badasz poziom czy Twój lekarz tego nie zleca?
Ja miałam mieć w pt lub sobotę transfer, a tak to nie wiem, czy się to nie posypie.
U mnie to dość skomplikowane...miałam brać od 1dc, okres rozkręcił mi się w czwartek po południu więc wzięłam jedną tabletkę i od piątku dopiero 3x1......estradiol we wtorek robię przed wizytą czyli 6dc, ale....zastanawia mnie dlaczego bez usg dał mi ten estrofem, skoro nadal te torbiele mogą być?? Nawet doczetalaam że nie można brać estrofemu przy torbielach....wiec cóż...i to TSH...więc biorę pod uwagę wszystkie wersje, nie nastawiam się .

reklama
Do góry