reklama
redferrari
Fanka BB :)
Jeśli zjesz cukry proste biała mąkę cukier mleko to one bardzo szybko wchłaniają się do organizmu dają kopa nadmiar jest magazynowany w wątrobie i pozamiatane - czasami godzina wystarczy żeby organizm zrobił porządek i obniżył cukier. Zjedz coś pełnoziarnistego z białkiem i duża ilością warzyw i sprawdź po tym wyniki powinny byc inne bo cukier uwalnia się stopniowo i raczej wyniki po godzinie i swych są wtedy wyższe - no i nie podjadamy!Nie rozumie poprostu tego dlaczego po posilku zamiast glukoza skoczyc wyzej to ona spada juz godzine po posilku
redferrari
Spytaj lekarza czy estrofem możesz brać dopochwowo. Jeśli nie to godzinę po letroxieA co jeśli estrofem mam 3 razy dziennie? Po jakim czasie od letroxu brać pierwsza tabletek?
jagodaaga
Ooo dopochwowo też jest? Nie wiedziałam nawet. Lettoxo 6, reszta o 9.....oby to coś dało...Spytaj lekarza czy estrofem możesz brać dopochwowo. Jeśli nie to godzinę po letroxie
redferrari
Kochana leki się wchłaniają przez śluzówki ten sam który masz można dać dopochwowo - mój lekarz nawet tak zaleca i 3 razy mnie przepytywał czy pamiętam gdzie mam piks włożyć pomimo że na ulotce inaczej - bo podobno ta śluzówka bliżej macicy - grom wie - zaufałam i się udało więc na pewno moznaOoo dopochwowo też jest? Nie wiedziałam nawet. Lettoxo 6, reszta o 9.....oby to coś dało...
Elessi
Ja przy crio miałam usg robione przed @ wszystko było ok wiec dostałam leki wszystko miałam brac do 11dc i wtedy znowu usg i wyszło ze endo super wiec w tym samym dniu odrazu dorzucił progesteron, az do transferu nic mi w tym czasie wiecej nie badali miałam tylko z rana w dniu transferu badany progesteron.U mnie to dość skomplikowane...miałam brać od 1dc, okres rozkręcił mi się w czwartek po południu więc wzięłam jedną tabletkę i od piątku dopiero 3x1......estradiol we wtorek robię przed wizytą czyli 6dc, ale....zastanawia mnie dlaczego bez usg dał mi ten estrofem, skoro nadal te torbiele mogą być?? Nawet doczetalaam że nie można brać estrofemu przy torbielach....wiec cóż...i to TSH...więc biorę pod uwagę wszystkie wersje, nie nastawiam się .
Elessi
Ja piłam wino przed crio az do transferu po transferze zero alkocholu.Haha, ja nie pije alko od ostatniego maja i już mnie trochę nosi
Jak już to tylko piwo 0%
Boje się, że alkohol mógłby zaszkodzić...w końcu być może jestem w ciąży...
jagodaaga
No właśnie....a ja jeszcze12dni temu dwa torbiele miałam....i jaka pewność że ich nie ma??? Nie czaje aż się boje ..Ja przy crio miałam usg robione przed @ wszystko było ok wiec dostałam leki wszystko miałam brac do 11dc i wtedy znowu usg i wyszło ze endo super wiec w tym samym dniu odrazu dorzucił progesteron, az do transferu nic mi w tym czasie wiecej nie badali miałam tylko z rana w dniu transferu badany progesteron.
Elessi
A który to dc u ciebie?No właśnie....a ja jeszcze12dni temu dwa torbiele miałam....i jaka pewność że ich nie ma??? Nie czaje aż się boje ..
reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i tak jak wy staraczka. Trzymam za was wszystkie kciuki. Przeglądałam forum i wielu się udało. Jestem pewna, że przyjdzie i pora na nas. Nadejdzie ten szczesliwy dzień. Ja próbuje już jakiś czas i nic.... Mam endometriozę III stopień. W styczniu usuniętą torbiel endometrialną 4cm z jajnika. Niestety cholerstwo się odnowiło i znowu na tym samym jajniku mam 19mm. Armia mojego M w porządku. Próbowaliśmy kilka razy stymulacji z clostibegyt (ładny pęcherzyk 22mm) później z letrozele ( 2 pęcherzyki po 16mm), potem ovitrelle na pęknięcie i 2×100 luteina dopochwowo plus acard i encorton 5mg. Niestety nic z tego. Zdecydowaliśmy się na ICSI. Od pięciu dni biorę zastrzyki Gonal f 150j. od jutra kazali zwiększyć dawkę do 185j. i dodać zastrzyk Cetrotide. Wczoraj miałam podgląd i jest 5 pęcherzyków 13-14mm na zdrowym jajniku. Chory niestety nie reaguje. We wtorek kolejne podglądanko. Trzymajcie kciuki.
Podziel się: