reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po nieudanym transferze robilas dodatkowa diagnostykę?
Nie.. leczymy się za granicą i w naszym przypadku jest tak że z męża strony jest bardzo słabo a moje wyniki do tej pory wszystkie super ..i tego właśnie nie rozumiem bo się nie udało.. ja w ogóle nie mam tyle badań krwi co wy to mnie też zastanawia.. wizyta leki endometrium niby ok w poniedziałek transfer i tyle.. i czasem już sama nie wiem czy konkretnie do tego podchodzą .. a jak się zapytałam po pierwszym transferze czemu jednak nie wyszło to usłyszałam że to natura albo że z zarodkiem było coś nie tak.. już sama nic nie wiem..

reklama
Ten np już wydaje sie ok bo po godzinie rosnie a po dwóch spada do wyjsciowego, aby tylko po kolejnej godzinie juz nie spadal za bardzo. Masz teraz glukomer to kontroluj sobie i czesciej.
Moze wlasnie powinnas przejsc na diete o niskim ig tak jak np ta kolacja plus warzywa i wtedy wszystko bedzie jak powinno.
Jesli nie chcesz miec watpliwosci to wybierz sie za jakiś czas do diabetologa.
Przed kolacja 73, 1h po 118, 2h po 70 a na kolacje byl losos wędzony i 2 kromki chlebka ziarnistego. Kochana powiedz mi jesli jesteś w stanie... to ten moj cukier jednak jest ok?

no ja tez sie dziwie ze nie badają ale moze juz od tego odchodzą No nie wiem co mam o tym myslec ale ja bede napewno badac Jakos lepiej sie wtedy czuje ze wszystko było sprawdzano.

Ostatnio pytałam o ten cukier ale kazał zrobic tylko normalne badanie nic wiecej stwierdził ze u mnie nie widzi potrzeby zeby badac cos wiecej ale go przycisnę teraz przed transferem zeby jednak zbadać dokładniej tak jak wy badacie

W
Ale to jeśli nawet cukier spadł to nie jest to cukrzyca ani też hipoglikemia. Ja naprawdę nie widzę tutaj problemu. Jeszcze zapytaj jeśli bardzo chcesz diabetologa.
Wiesz co bo cala ta akcja wzięła sue z tego ze podczas krzywej wybik na czczo glukozy byl 83 po 1h 86 a po 2 h 69 insulina na czczo 7,3 po 1h 53 chyba a po 2h 17 i poszło o to zw glukoza jest zbyt plaska a wyrzut insuliny jest po 1 h. I dlatego dostalam glukometr by najpierw to skontrolować przez 2 tyg i pozniej jak cos to do diabetologa.

Dlatego cala ta akcja. ja tam wolałabym nie szukax sobie problemu wiec na prawde jesli wyniki sa ok to cudownie... a jesli jest choc cis troche nie rak i moze to przeszkadzać w zagnieżdżeniu to chce to sprawdzic.

I tylko chodzi mi tu o to czy jest ok i Bie bedzie z tym problemu przy implantacji

Hej. Dziewczynki finalnie mamy 4 zarodki z 3 doby klasa 8A , i 2 blastki 13AA ( coby to nie znaczyło ) - dwa odpadły. Kurczę cieszę się z blastek bo na naszych komórkach wszystkie zarodki leciały po 3 dobie ( "katowanie" męża dietami przydało się )
Agniecha, ja komplecie nie w temacie, teraz niestety brak czasu. Widzę, że jedziesz z koksem!!! Transferujecie świeże? Komóry twoje czy kd? Jak ogólnie sytuacja, jakieś leczonko wuja Jarka? Pisz mnie tu wszystko, jak nie chcesz się powtarzać to i na priva czy na fb może być :* :) Trzymam kciukasy mocno mocnooooooo!!!!!!

Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... @Kurcia i inne które mogą pomóc... ja już głupieje z tą glukoza. Dostałam glukometr, mam sprawdzac glukoze rano na czczo, 2h po śniadaniu, przed obiadem, 2h po obiedzie, przed kolacją i 2h po kolacji. Więc wczoraj zabrałam się za mierzenie i wychodzi to tak...

na czczo 74 mg/dl
2h po śniadaniu 75mg/dl
przed obiadem 82 mg/dl (to był wynik dosłownie 30 min po tym wcześniejszym)
2h po obiedzie 80mg/dl
przed kolacją 96mg/dl (pomiędzy obiadem a kolacją był grill, ciacho, kawa, z 2 szkl.soku)
2h po kolacji 88mg/dl

dziś zrobiłam pomiar po śniadaniu po 1 i 2h i wyglądało to tak

na czczo 81mg/dl
1h po śniadaniu 80mg/dl
2h po śniadaniu 74mg/dl

kochane czy ja mam mięć jakieś stało pory tzn godziny do mierzenia? Czy ja pomiędzy pomiarami mogę jeść normalnie czy raczej ograniczać się. bo ja już nie wiem nic. może ja coś źle mierzę?

aaa śniadanie dziś było ok 8.30 i ostatni pomiar o 10.30 od tamtego czasu nie czuję zbytnio głodu ale zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym, kostkę czekolady i 4 orzechy brazylijskie. Obiadu jeszcze nie jadłam bo się robi

właśnie zmierzyłam cukier przed obiadem ok 40 min po tych truskawkach i cukier wyszedł 105mg/dl zmierzę 1h po obiedzie i 2h po obiedzie i zobaczę co się bedzie działo.

tylko ja nie wiem czy ja np teraz pomiedzy tymi dwiema godzinami moge np napić się kawy itp?
Ja jak zwykle nie w temacie, ale te pomiary nie wyglądają źle. Nie wiem czy jesteś w ciąży czy jakoś między transferami? Jak chodzi o posiłki w ciągu dnia, to najlepiej jeść 5x co 3 godziny. Kawę, sok, herbatę, owoc, sucharek, wafelek, ciastko i wszystko co ma kalorie łączysz z posiłkiem lub traktujesz jako posiłek. W ciąży, a raczej bardziej jeśli chodzi o cukrzycę ciążową to jest taka zasada, że jeśli przed posiłkiem masz poziom 105 lub więcej to nie jesz, tylko czekasz aż spadnie poniżej 105.
Jak będziesz jeść regularnie i zbilansowane posiłki (do tych truskawek z jogurtem możesz dodać np łyżkę płatków owsianych i orzeszki) to i te poziomy powinny się uregulować i nie będziesz mieć spadków tuż po posiłku.
Jakby coś ktoś ode mnie chciał to oznaczajcie mnie lub napiszcie priva - pewnie z opóźnieniem, ale w końcu odpiszę ;) Czasem jeszcze zaglądam bb, ale nie zawsze na ten wątek.

reklama
75g glukozy to jednak nie to samo co obiad w domku. Moze powinni robic te testy kanapkowe zamiast kazac pic glukoze[emoji4]
Po glukozie insulina Ci pewnie bardziej poszla do góry i później ciągnęła cukier w dół...
Nie wiem dlaczego po posilku u Ciebie nizszy cukier niz na czczo (chociaz te 105 40min po truskawwkach nie mozna nazwac na czczo) ale to chyba nic złego...
Wiem ze kilka dziewczyn tu na forum tak mialo np @Dzoannna moze Ci napisze co jej na to lekarz powiedziala?![emoji4]
U mnie zupelnie inaczej bo glukoze po posilku mialam nawet 175.

Hej mi diabetolog powiedziala zeby sie tym nie przejmowac, bo to sa wyniki w normie ... i napisala mi to na papierze wiec ja nadal staram sie trzymac diete a la przeciwzapalna - mnostwo warzyw wiecej ryb, zero slodyczy, bardzi malo miesa jem, duzo kasz i kiszonych ogorkow, itp. Do tego codziennie zielona herbata i rano i wieczorem kurkuma.
Tak sobie zalozylam ze bede sie starac odzywiac jak najzdrowiej, bo przeciez to tylko wyjdzie na dobre...
IMG_1741.JPG

Zalaczam moje wyniki...

Do góry