walczacamama
Fanka BB :)
Nie wiem czy na ten cukier to nie trzeba by było leków dodać żeby razem z dietą dały dobry efekt. Najlepiej przejdź się do diabetologa i powiedz, że się starasz intensywnie o maluszka, koniecznie powiedz o IVF żeby nie miał oporu przed lekami bo czasami chcą tylko diete wprowadzać, a najszybszy efekt to dieta plus leki. Dieta z niskim lub średnim indeksem glikemicznym, poczytaj o tym jest masa informacji w Internecie.Dziewczyny odebralam wyniki. Test obciazenia glukoza zly. Naczczo 104.74 (norma do 99) a po 2h 174.30 (norma 140). Nigdy nie mialam problemow z cukrem. Odstawiam slodycze bo jem ich bardzo duzo. Co jeszcze moge wprowadzic do diety lub czego unikac by sie pozbyc dziadostwa??
Nie robilam Lh, Fsh i estradiolu bo to byl 19dc a co do reszty wynikow to zastanawia mnie homocysteina bo wzrosla z 11.06 do 11.19 a norma napisane ze ponjzej 12 przy suplementacji folionami.. ale juz mi mowilyscie,ze trzeba zejsc ponizej 8. Czyli zmienie znow kwas na inny. Progesteron tez niby w normie w fazie owulacyjnej ale jak dla mnie niski bo 0.39... i to co mnie zaskoczylo to amh wzroslo od wrzesnia z 2.4 na 4.83. Chyba ok??