Ja miałam wizytę w 18dpt i był zarodek ale serduszka jeszcze nie byłoDziewczyny ile dni od transferu blastocysty można spodziewać się bicia serduszka? W piątek mam wizytę i to bedzie 18dpt i dr powiedziała, że może może:-) jest to realne?
reklama
Agnieś191
Fanka BB :)
Ja byłam w 20 dpt zarodek był, serduszko jeszcze nie.Dziewczyny ile dni od transferu blastocysty można spodziewać się bicia serduszka? W piątek mam wizytę i to bedzie 18dpt i dr powiedziała, że może może:-) jest to realne?
Nataliaa93
Dziewczyny ile dni po transferze robilyscie betę przy 3 dniowych zarodkach?
Forget-me-not...
Ja nigdy nie mialam trzymanych do 6 doby ale widze ze nie jedna ma tu blastusie z 6 na zimowisku. Pewnie troche wolniej sie rozwijają i w 5 dobie jeszcze nie sa blastkami alba sa wczesnymi blastkami chca je hodować dalej...Właśnie dostałam info odnośnie moich zarodeczkow - dziś zamrozili 2 blastunie, 2 czekają do jutra, a jeden dziś przestał się rozwijać. Nie mrozili nic w 3 dobie, bo za szybko się rozwijały. Ostatnio tez jeden był taki szybki - chyba po mamusi w gorącej wodzie kapane
Z jednej strony bardzo się ciesze, bo 2 już na pewno sa, ale z drugiej martwie o pozostałe 2. Zdarzyło się kiedyś wam tak, ze hodowali do 6 doby? Z jakiego powodu się tak robi?
I przykro mi, ze jeden nie poradził sobie.
Znowu ta niepewność do jutra. Ale może jakoś dam rade wytrzymać
Dobrze że są dwie... i oby kolejne dwie sie dalej rozwijaly... [emoji110][emoji110]
Zwykle pocztą przychodzi wszystko w około tydzień. Zle zrobilam ze nie kazalam wyslac poleconym, ale kiedys raz poleconym wyslali i szlo 3 tyg wiec teraz normalnie wysylam.
Nie chcialabym jednak zeby sie gdzies zawieruszylo, chociaz nigdy mi sie to nie zdarzyło.
walczacamama
Ja nie jestem dobrym przykładem bo nigdy nie zrobiłam wcześniej niż 12dpt.Dziewczyny ile dni po transferze robilyscie betę przy 3 dniowych zarodkach?
W klinice mówili mi, że 10 dnia wynik jest już pewny.
Nataliaa93
Dzisiaj mam 7 dpt i ciężko wytrzymać, lekarz kazał zrobić betę w sobotęJa nie jestem dobrym przykładem bo nigdy nie zrobiłam wcześniej niż 12dpt.
W klinice mówili mi, że 10 dnia wynik jest już pewny.
Forget-me-not...
No niezle. Ciagle cos wychodzi.. kwas biore pregna start. Tylko powiem szczerze,ze zrobilam tez wynik samego kwasu foliowego i on jest dobry..wynosi 21.20 a normy sa od 3.89 do 26.80... dobrze. Akurat koncze opakowanie i kupie ten polecony. A co do amh. To ponad 3 lata temu kiedy robilam tez mialam ponad 4. Po ciazy pozamacicznej spadlo i teraz sama bylam ciekawa czy dalej spada czy mi sie ogarnelo.
W pregna start tez sa chyba obie formy kwasu foliowego jak w femibionie.
Nie wiem zapytaj lekarza co i jak brac zeby zbic tą homocysteine, albo dziewczyny cos podpowiedzą...
Wit b12, B6 badalas? MTHFR?
Mi wyszly dwie heterozygoty i dostalam od Pasnika 5mg kwasu foliowego i dodatkowo femibion.
Chociaz chwilowo tego 5mg nie biore.
U mnie homocysteina ok.
walczacamama
Wiem, wiem.. 5 razy czekałam na dzień robienia bety i jest to droga przez mękę. Ale zawsze wychodziłam z założenia, że wole robić w dniu kiedy wynik jest już pewny.Dzisiaj mam 7 dpt i ciężko wytrzymać, lekarz kazał zrobić betę w sobotę
Liliana87
Nie badalam wit. B ale badalam geny i mam mthr dwie tereozygoty i pai tez. I po tych wynikach dostalam ten kwas zamiast zwyklego, do tego polocard i wit. A+E. dziekuje. O wszystko zapytam za tydzien na pierwszej wizycie w klinice. Od dzis zmieniam swoje zywienie. Co prawda jem zdrowo, bez zadnych uzywek, kolorowych i gazowanych napojów, chipsow itd. ale z duza iloscia slodyczy. Odstawiam!W pregna start tez sa chyba obie formy kwasu foliowego jak w femibionie.
Nie wiem zapytaj lekarza co i jak brac zeby zbic tą homocysteine, albo dziewczyny cos podpowiedzą...
Wit b12, B6 badalas? MTHFR?
Mi wyszly dwie heterozygoty i dostalam od Pasnika 5mg kwasu foliowego i dodatkowo femibion.
Chociaz chwilowo tego 5mg nie biore.
U mnie homocysteina ok.
reklama
Nataliaa93
To czekam do soboty co ma być to będzie i tak nic już nie zmienięWiem, wiem.. 5 razy czekałam na dzień robienia bety i jest to droga przez mękę. Ale zawsze wychodziłam z założenia, że wole robić w dniu kiedy wynik jest już pewny.
Podziel się: