reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Usg tarczycy nie zaszkodziloby zrobic...
A prolaktyne badalas? Ok?
Przeciwciala antyTPO i antyTG jak dobrze pamietam to robilas?!
Nic wiecej do endokrynologa nie przychodzi mo do głowy
Tak nasza blastka miala nacinana otoczke bo byla wczesna blastka, embroGlue nie bylo bo tego u mnie nie maja.

A jesli chodzi o ta biopsje endometrium to robil ci to twoj lekarz prowadzacy w twojej klinice czy to sa jakieś wyznaczone miejsce tylko w Polsce? Pytam bo chciałabym dokladniej wiedziec jak to wyglada, by wiedzieć jak rozmawiac z lekarzem by mnie nie zbyl. I ile placilas za tala biopsje? Czy to jakos sie dokladnie nazywa?

A przed pierwszym transferem jakie miałaś robione badania?

Czy np w moim przypadku gdzie nie mam endometriozy histeroskopia cos moglaby pomoc? Pytam rowniez jesli np lekarz to zaproponuje.

@ilmenau i inne dziewczyny z problemem tarczycy Na wtorek jestem umowiona do endokrynologa... jak myślicie oprocz calego panelu taczycowego + krzywa glukozowo-insulinowa coś jeszcze zrobic na co mógłby endokrynolog zwrocic uwage? Nigdy nie robilam usg tarczycy, moze zrobic?

reklama
Usg tarczycy nie zaszkodziloby zrobic...
A prolaktyne badalas? Ok?
Przeciwciala antyTPO i antyTG jak dobrze pamietam to robilas?!
Nic wiecej do endokrynologa nie przychodzi mo do głowy
TaK caly panel robilam ale w styczniu wiec teraz całość powtórzę. No wlasnie prolaktyny nie badalam, moze jakoes 1-2 lata temu i raczej byla w gornej granicy lub lekko ponad, noe pamiętam. A w ktorym dniu cyklu powinno sie badac prolaktyne?

TaK caly panel robilam ale w styczniu wiec teraz całość powtórzę. No wlasnie prolaktyny nie badalam, moze jakoes 1-2 lata temu i raczej byla w gornej granicy lub lekko ponad, noe pamiętam. A w ktorym dniu cyklu powinno sie badac prolaktyne?
Nie wiem czy przy prolaktynie dzien cyklu jest wazny. Jedni pisza 3-5, inni że po 20dc (wtedy chyba jest najwyższy). Mi lekarz zaznaczyl żeby zrobic 10-12dc i tak zrobilam. Na pewno musisz byc na czczo do prolaktyny.

Ostatnia edycja:
Kiedy odstawialyscie estrofem. W którym tyg. I jak redukowalyscie dawki.
Pomóżcie.
Najlepiej dziewczyny z ciechocinka.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
CZERWIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-06-04 Dgd usg III trymestru ❤
2019-06-04 allime I usg po transferze
2019-06-05 justi55 beta III + wizyta
2019-06-05 Butelka123 beta I 9dpt
2019-06-08 NadziejaJest transfer
2019-06-10 Liliana87 pierwsza wiztya w klinice
2019-06-10 Kokoszka33 III prenatalne ❤ ❤
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-06-12 Pala podglądanie maluszka
2019-06-12 Beata 4 termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-17 Skarbulenka podglądanie maluszka + prenatalne I trymestru
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-05-20 mariakowalska89 termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu

Ostatnia edycja:
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
MAJ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-06-04 Dgd usg III trymestru ❤
2019-06-04 allime I usg po transferze
2019-06-05 justi55 beta III + wizyta
2019-06-05 Butelka123 beta I 9dpt
2019-06-08 NadziejaJest transfer
2019-06-10 Liliana87 pierwsza wiztya w klinice
2019-06-10 Kokoszka33 III prenatalne ❤ ❤
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-06-12 Pala podglądanie maluszka
2019-06-12 Beata 4 termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-17 Skarbulenka podglądanie maluszka + prenatalne I trymestru
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-05-20 mariakowalska89 termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
Pięknie się na to patrzy "termin porodu" :) jest nadzieja :)

Dziewczyny odebralam wyniki. Test obciazenia glukoza zly. Naczczo 104.74 (norma do 99) a po 2h 174.30 (norma 140). Nigdy nie mialam problemow z cukrem. Odstawiam slodycze bo jem ich bardzo duzo. Co jeszcze moge wprowadzic do diety lub czego unikac by sie pozbyc dziadostwa??
Nie robilam Lh, Fsh i estradiolu bo to byl 19dc a co do reszty wynikow to zastanawia mnie homocysteina bo wzrosla z 11.06 do 11.19 a norma napisane ze ponjzej 12 przy suplementacji folionami.. ale juz mi mowilyscie,ze trzeba zejsc ponizej 8. Czyli zmienie znow kwas na inny. Progesteron tez niby w normie w fazie owulacyjnej ale jak dla mnie niski bo 0.39... i to co mnie zaskoczylo to amh wzroslo od wrzesnia z 2.4 na 4.83. Chyba ok??

Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa. Jestem po trzech nieudanych AID, właśnie przygotowuję się do IVF. Kończę brać Marvelon i 7.06. mam pierwszą wizytę u lekarza konkretnie w tym celu. Zrobiłam badania AMH i prolaktyny, ale jeszcze nie odebrałam wyników..
Nie mogę zajść naturalnie w ciążę, ponieważ mój mąż jest niepłodny i nie ma szans, żeby cokolwiek z tym zrobić.
Wszelkie wyniki badań do tej pory miałam w jak najlepszym porządku, tylko lekko podwyższona prolaktyna, ale lekarz nie kazał się tym przejmować póki co.
Bardzo się boję całej procedury i samego zabiegu..

Pozdrawiam Was! :)

reklama
Super cieszymy sie Ale bym chciala zobaczyc juz swojego maluszka a tutaj musze czekac do 12 czerwca.To moja kruszyna pewnie tez juz ma kolo 8 centymetrow[emoji5] A jak Vinszka u Ciebie z wymiotami minely juz?Ja niestesty z rana nadal dzisiaj sie kiepsko czulam w ogole upaly.....
Wymioty raz są raz ich nie ma. Mnie się wydaje, że to chyba ten progesteron. Wczoraj wynik to 60 czyli rośnie, a ja mam rozpiskę brania luteiny na 2 miesiące!!! Co 14 dni mam schodzić z dawki systematycznie, ale biorę ją bardzo długo... Nie wiem czemu. [emoji3525]

Dziś mi się śniło, że poroniłam... zryczałam się aż domowników obudziłam. [emoji24]

Do góry