reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Sluchajcie u mnie transfer w sobote!! Tak sie ciesze! Ze to akurat sobota i ze endo ladnie uroslo! I w sobote bedzie przy mnie maz. A wydaje mi sie ze juz kiedys mialam w sobote i wtedy beta urosla najwiecej:) mam nadzieje ze teraz ruszy i juz ze mna maluszek zostanie:):) ale wiecie co... Doktorek wybral zarodek, mowie ze bierzemy jeden najlepszy. A ten wybral z 6 doby klasy 4.2.2 klasa dobra ale doba 6... Ktoras miala podany 6 dniowy? Ja jeszcze nigdy. Czy on jest jakis "gorszy"? Tak sobie mysle ze to waleczny Maluszek!
A doktorek sie pomylil na bank bo nawet mowie ze mamy 6 dniowe i czy z tych wybiera a on ze woli 5 dniowe... Mam nadzieje ze po prostu tak mialo byc i juz nie bedziemy zmieniwc, mimo ze mamy 5 dniowe klasy 3.2.2.. Znacie ciaze z 6dniowych zarodkow szczesliwie zakonczonych?
Powodzenia :-) :)

reklama
Dziewczynki wracam zywa po weselu ale bez sily i totalnej motywacji. Nie mam na ten moment zadnego planu, pewnie musimy z mezem spokojnie usiasc i pomyśleć co i jal dalej. Czas weswla byl dla mnie trudny be beta jak wiadomo osiągnęła wielkość 1,27 a później tylko spadala. W trakcie imprezy pojawialo sie jescze mnóstwo sytuacji dopowadzajacych mnoe do placzu, poczawszy od ksiedza ktory mowil o darze marzeaciezynstwa skończywszy na rodzince ktora miala komentarze typu ze widocznoe mojemu mezowi noe "staje" jesli noe mamy jeszcze dzieci!!!! Wrrrrrrr :crazy::wściekła/y:
Ale przeżyłam, z bolem ale przeżyłam!!!
Wlasnie dostalam juz okres także zaczynam od nowa.

Niestety rodzina bardzo lubi wchodzić innym do łóżka. Na szczęście masz to spotkanie rodzinne już za sobą, teraz ogranicz tego typu imprezy bo naprawdę szkoda nerwów. Pójdziesz jak już będzie brzuszek widoczny i tym samym zamkniesz im usta :D
Ureguluj tsh przed crio, zrób krzywe i w razie czego też to ureguluj. Jak potrzebujesz czasu to zrób sobie przerwę, nie musisz mieć crio zaraz w następnym cyklu. Ja cały czas mocno ci kibicuje i ✊✊✊

Niestety beta spa dla na 3.3 więc znów się nie udało.

Przykro mi bardzo :( :( :(
Coś się zadziało, więc przy następnym transferze powinni Ci coś dołożyć. Miałaś teraz encorton?

Dziewczyny slucham bicia serduszka I w sobote jak I dzis znalazlam a tym samym miejscu po prawe stronie czy to znaczy ze mala sie nie rusza?

Rusza się, rusza. Tylko w tym miejscu odpoczywa. Nie stresuj się tak :)

Dziewczyny a ja dzis poszlam porobic wyniki i zrobilam krzywa glukozowa i insulinowa i mialam pobrana krew naczczo a potem po 2h. Na glukozowa mialam skierowanie i tak na nim bylo napisane. Będzie dobrze? Raz jeden 3 lata temu robilam glukozowa i pamietam,ze wtedy pobierali tez po godz. Mam rozkmine..

Dziewczyny a ja dzis poszlam porobic wyniki i zrobilam krzywa glukozowa i insulinowa i mialam pobrana krew naczczo a potem po 2h. Na glukozowa mialam skierowanie i tak na nim bylo napisane. Będzie dobrze? Raz jeden 3 lata temu robilam glukozowa i pamietam,ze wtedy pobierali tez po godz. Mam rozkmine..

Lepiej by bylo gdybys zrobila i po godzinie.
Daje to wtedy pelniejszy obraz co sie dzieje...

[emoji3525] to faktycznie lepiej odpocznij. Ja pewnie z moją niecierpliwością podchodziłabym od razu, ale nie miałam nigdy problemu z TSH. Masz rację, trzeba to uregulować.

Jeśli chodzi o crio to ja miałam 2 wizyty + transfer.
Estrofem od 2dc brałam na cyklu sztucznym.
U mnie to tsh szaleje. Po 15 h m dzwonic i się umawiac do mojego endokrynologa. W sobote pewnie pójdę na krzywa cukkrzucowa i insulinowa.

Kurcze dziewczyny nie boli mnie brzuch Tak jak przy okresie zawsze, tylko takie okropne skurcze mnie lapia po prawej stronie jakby jajnika, i pozniej puszcza to i za chwile znowu. Jak myslicie jest sie czym martwic? Wzielam nospe ale jakoś nie pomaga.

Aaa dziewczyny czy ma ktos do odsprzedania relanium, spasmoline?

Niestety rodzina bardzo lubi wchodzić innym do łóżka. Na szczęście masz to spotkanie rodzinne już za sobą, teraz ogranicz tego typu imprezy bo naprawdę szkoda nerwów. Pójdziesz jak już będzie brzuszek widoczny i tym samym zamkniesz im usta :D
Ureguluj tsh przed crio, zrób krzywe i w razie czego też to ureguluj. Jak potrzebujesz czasu to zrób sobie przerwę, nie musisz mieć crio zaraz w następnym cyklu. Ja cały czas mocno ci kibicuje i ✊✊✊

Przykro mi bardzo :( :( :(
Coś się zadziało, więc przy następnym transferze powinni Ci coś dołożyć. Miałaś teraz encorton?

Rusza się, rusza. Tylko w tym miejscu odpoczywa. Nie stresuj się tak :)
dokładnie kochana taki mam zamiar, jeszcze dziś czeka mnie spotlanie z rodziną i mam nadzieje ze nastepne za jakoes 2 miesiące.

Wlasnie bede dzwonic do endokrynologa by sie umowic. W sobote zrobie ta krzywa i m nadzoeje ze ma wizyte do endo będę miala wszystko. A w ten czqartek mam wizyte u lekarza proqadzacego w klinice i zobacze co mi powie.

Ostatnia edycja:
Kochana kupiłaś detektor tętna po to by się nie stresować, jeśli serduszko bije to wszystko jest w porządku. A dzidzia nie musi latać po całym brzuszku jak szalona rybka. [emoji3526]

Dziewczyny... a ja właśnie poczułam moje maleństwo. Tak delikatnie, ale jestem pewna, że to mój mały cud! Właśnie na to czekałam, ale nie sądziłam że tak szybko się wydarzy!
A jajak czekam jeszcze nie poczulam Tez zaczynam sie stresowac Ale myslicie ze jeszcze jest czas ?Jak to poczuje takie bulgotanie?

A jajak czekam jeszcze nie poczulam Tez zaczynam sie stresowac Ale myslicie ze jeszcze jest czas ?Jak to poczuje takie bulgotanie?
Bulgotanie to raczej jelita. Ciężko to tak dokładnie opisać. Ja odczuwam maleństwo jakby mnie ktoś od wewnątrz delikatnie musnął i nie czuje tego po przyłożeniu dłoni. Na to jest za wcześnie.

EDIT. Pewnie, że czas. U mnie jakoś tak szybko, ale mówią, że w drugiej ciąży tak może być. Do 20 tc masz czas, ale pewnie poczujesz szybciej.

reklama
Bulgotanie to raczej jelita. Ciężko to tak dokładnie opisać. Ja odczuwam maleństwo jakby mnie ktoś od wewnątrz delikatnie musnął i nie czuje tego po przyłożeniu dłoni. Na to jest za wcześnie.

EDIT. Pewnie, że czas. U mnie jakoś tak szybko, ale mówią, że w drugiej ciąży tak może być. Do 20 tc masz czas, ale pewnie poczujesz szybciej.
No to czekamy dalej:-) Ja wczoraj miałam spokój bez wymiotów a dzisiaj z rana miałam aż dwukrotnie, muszę jeszcze spróbować z rana zażywam euthyrox i pół godziny po mam nie jesc ale zawyczaj jest to dluzej bo usypiam i nie wiem czy to też się nie przyczynia do mdłości muszę zazyc leki i po pół godzinie zjesc chociazby jabłko:-)

Do góry