reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

[emoji3525] to faktycznie lepiej odpocznij. Ja pewnie z moją niecierpliwością podchodziłabym od razu, ale nie miałam nigdy problemu z TSH. Masz rację, trzeba to uregulować.

Jeśli chodzi o crio to ja miałam 2 wizyty + transfer.
Estrofem od 2dc brałam na cyklu sztucznym.
A czy miałaś też badane jakieś hormony? Czy tylko wizyta w 2 DC rozpoczęcie estrofenu, potem kolejna wizyta i ustalenie terminu transferu?

reklama
Ja na każdą wizytę miałam przyjść z wynikami estradiolu i progesteronu. Tak na czuja to nigdy nie było.

Co prawda nie miałam wizyty w 2dc tylko troszkę później. U mnie ginekolog wyliczył dokładnie kiedy dostanę @ i jak mnie prowadzić będzie, bo poprzedni cykl też byłam na estrofemie (cykl sztuczny) i też wizyty co chwila były. Taki plus, że już wiedzieliśmy jak się endometrium zachowuje i że jest dzień opóźnienia.
A czy miałaś też badane jakieś hormony? Czy tylko wizyta w 2 DC rozpoczęcie estrofenu, potem kolejna wizyta i ustalenie terminu transferu?

reklama
Dziewczyny a ja dzis poszlam porobic wyniki i zrobilam krzywa glukozowa i insulinowa i mialam pobrana krew naczczo a potem po 2h. Na glukozowa mialam skierowanie i tak na nim bylo napisane. Będzie dobrze? Raz jeden 3 lata temu robilam glukozowa i pamietam,ze wtedy pobierali tez po godz. Mam rozkmine..

To nie była krzywa tylko obciążenie glukoza.
Miałam to ostatnio robione - to dwa różne badania

Do góry