reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ja najlepiej znosiłam gluckophage, po sioforze miałam najwięcej kibelkowych akcji z zaskoczenia
Ja po glucophage po tygodniu brania przez kolejny tydzien spalam, wstawalam do pracy o 7, wracałam 16, szlam spac, budzilam sie 22 szlam do wanny i spalam do 7 rano i ledwo wstawalam [emoji16] ja bralam 3x1
Dzięki dżoasia [emoji6]
O widzisz to może i mi inny lek by nie wywolywal takich nieprzyjemnosci.

Dziewczyny a moze ma ktoras do sprzedania gluckophage 500 ? Bym sprawdzila jaka po nim reakcja.
Mi zostal 1 listek bez 2 sztuk (13tabletek)...

Wiec nie wiem czy cokolwiek poczujesz po 4 dniach brania (przy moim dawkowanoi 3x1 starczylo by na 4 dni i jeszcze jedna tabletka na 5 dzien)
Ale moge Ci wysłać

reklama
@dżoasia spalo sie cudownie tylko krotko tzn myslalam ze spie strasznie dlugo a tu bylo 10 min. Mam od dziś brac progesterone besins 0,2g 3 x dziennie ale nigdzie go nie ma wiec dzis nie wezmę. Do tego encorton 5mg rano 1 i woeczorem 1/2. Estrofem 2mg 3 x dziennie. A po transferzr fraxiparine 2850j.m/ 0,3ml wieczorem i prolutex 0,025 wieczorem
Justyska, może nie jestem lekarzem, ale w życiu nie zgadzałabym się na transfer świeżego zarodka po jakimś krwotoku, tym bardziej jeśli piszesz, że to z endometrium. Skoro endometrium masz uszkodzone, tzn że robi się w nim stan zapalny i najprawdopodobniej nie będzie receptywne. Moim zdaniem nie ma najmniejszego sensu transferować teraz. Progesteron spokojnie możesz od jutra brać, mi zawsze kazali od dnia następnego. Jeśli chodzi o encorton, to też nie spotkałam się z dawkowaniem rano i wieczorem, żeby przyniósł należyte efekty powinno się go brać rano i w południe, tak mniej więcej ok 8 i 14tej. Zależy też o której wstajesz, bo jak codziennie np o 10, to wtedy porę zażywania sterydu się dostosowuje do rytmu dobowego.
Komórek zatrzęsienie :) Ile zapładniacie?

Dziewczyny, ja widziałam, że jedna z was miała mieć cc z ciąża blizniaczą, wiecie już coś? Wszystko ok z maluszkami? :)

Ale zazdroszczę! :) Może głupie pytanie, ale ja nie znam się.. sama prosiłaś lekarza o dwa zarodki, ponieważ chciałaś bliźniaki? Czy raczej nie masz na to wpływu?
Z reguły nie mają nic przeciwko podawaniu 2, czasem możesz o tym decydować sama (to też zależy od kliniki), a czasem decyzję odejmuje lekarz. Może się nie zgodzić jeśli np pacjentka jest młoda, a podejście pierwsze (u mnie tak było). Potem już nie było problemu z podaniem dwóch. Trzeba się jednak liczyć z tym, że któryś zarodek się jeszcze dodatkowo podzieli i będzie ciąża mnoga, np trojacza, co już nie napawa optymizmem jeśli chodzi o bezpieczeńtwo. Na pewno nie ma się co napalać od razu, tylko dobrze przemyśleć.

Ciazowki tea tak macie ze brak wam energii do zycia? Ja jestem ciagle blada a witaminy biore pozatym mam szybkie bicie serca wchodzenie po schodach mnie meczy

reklama
Ciazowki tea tak macie ze brak wam energii do zycia? Ja jestem ciagle blada a witaminy biore pozatym mam szybkie bicie serca wchodzenie po schodach mnie meczy
Normalne kochana. Mnie powoli energia powraca już, ale uwierz, że chętnie leżałbym w łóżku z książką w ręku. Korzystaj z wolnego, bo później czasu nie będzie hihi

Mnie się często w głowie kręci, a i męczę się nawet głupim gadaniem [emoji23]

Do góry