reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Oj, to cie podziwiam. Ze mną przez pierwsze 3 tygodnie był mąż, teraz jest mama a i tak wykapalam się dzisiaj dopiero o 14, bo Maja ma problemy brzuszkowe i wtedy tylko mama może ją masować, nosić, usypiac. Więc ja jestem od opieki nad dzieckiem a oni nade mną :-D
Pozazdrościć mój mąż ma własną firmę więc nawet tacierzynski nas ominął... No bo jak nie pracuje to nie zarabia... wziął mniej zleceń ale wiadomo nie miesiąc wolnego. A na brzuszek coś bierzecie? Polecam kładzenie na brzuszku bardzo pomaga i noszenie na jednym ręku na brzuszku na przedramieniu

reklama
Dziewczyny czy myślicie że po transferze można uprawiać nordic walking? Staram się oszczędzać ale czuję że on tego leżenia sztywnieje :(
Ja w polowie ciazy poszlam na marsz z kijkami i skonczylo mi sie to skrocona szyjka ponizej 2cm, nakaz lezenia, wstawanie tylko do lazienki. Ale nie wiem czy mozna porownywac nasze sytuacje, bo u mnie to bylo na dalszym etapie niz u Ciebie

Dziewczyny poradzcie prosze czy wiecie cos na temat testu ERA ? Moj lekarz chce abym przed kolejny crio go zrobic.. Mowi ze na sztucznym cyklu mam test zrobic.. Czy ktoras z Was robila ten test?
Znalazlam np na stronie invimedu albo gynecentrum, Invicta rowniez to wykonuje, chyba stal sie popularny dosc niedawno, 6 I 5 lat temu zadem lekarz tego nie zlecal..

Dziewczyny może Wy się orientujecie, mój mąż jest po operacji i zaczął brać antybiotyk. W poniedziałek albo środę będziemy mieli punkcje i zaczęłam się martwić czy to wszystko nie zaszkodzi jego nasieniu.

Opinie sa podzielone. Ile masz za soba transferow??
Test jest drogi. Daje znac czy w danym dniu sztucznego cyklu endometrium jest receptywne.
Ja mam 5 transferow za soba i lekarz mowi ze on odchodzi od robienia tego testu a znowuz w klinice @annemarie to norma.

Dziewczyny może Wy się orientujecie, mój mąż jest po operacji i zaczął brać antybiotyk. W poniedziałek albo środę będziemy mieli punkcje i zaczęłam się martwić czy to wszystko nie zaszkodzi jego nasieniu.
Z tego co pamiętam to teraz pojawia się nasienie które powstawało "w środku" około 3 miesięcy temu. Więc moim zdaniem źle nie powinno być. Choć specjalistą nie jestem.
A jakiś mrożonych plemników nie macie? Na w razie coś?

@Justi55
Tutaj pytanie na forum o antybiotykoterapie u mężczyzn:

reklama
Z tego co pamiętam to teraz pojawia się nasienie które powstawało "w środku" około 3 miesięcy temu. Więc moim zdaniem źle nie powinno być. Choć specjalistą nie jestem.
A jakiś mrożonych plemników nie macie? Na w razie coś?
No właśnie niestety nie. Pierwsza stymulacje robiliśmy we wrześniu i uzyskaliśmy 4 zarodki. Żaden transfer się nie udał więc zaczynamy od nowa. Nasienie nie jest może idealne, ale coś tam się udało nam wybrać, teraz nas zaskoczyła ta operacja.

Do góry