reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Opinie sa podzielone. Ile masz za soba transferow??
Test jest drogi. Daje znac czy w danym dniu sztucznego cyklu endometrium jest receptywne.
Ja mam 5 transferow za soba i lekarz mowi ze on odchodzi od robienia tego testu a znowuz w klinice @annemarie to norma.
Dzieki za informacje :) Moj lekarz mowi ze warto, ale juz sama nie wiem czy mowil ze 5 I 7 dc .. To chyba za wczesnie? W Polsce zaplacilambym okolo 2.5 tys tu w UK ponad 1tys funtow wiec drogi ale jak ma pomoc to chce go zrobic.. Tylko nie rozumiem czemu tak szybko mialabym go na sztucznym cyklu robic? Moze cos mi sie pomylilo? U mnie glowny problem to logistyka I rzucenie wszystkiego zeby na tydzien do Polski leciec zeby taki test zrobic.. Sama nie wiem. mam jedno crio dobrego zarodka za soba nieudany. 6 lat temu mialam 3 podejscia.. Za trzecim udane, pierwsze pozamaciczna, drugie biochemiczna.. Nie chce marnowac czasu jesli jest to warte tego bo inaczej zmarnuje reszte zarodkow, a jeden jest dobry 2 takie sobie...

reklama
Ja po wizycie - na razie jest 5 jajeczek, ale sytuacja może się zmienic, bo nie zaczęłam jeszcze właściwej stymulacji:)
Krew oddana na badanie FSH, LH, estradiol i progesteron i od wyniku zależy kiedy ja rozpocznę.

Póki co jestem zadowolona, bo przy poprzedniej stymulacji na takim samym etapie miałam 4 jajeczka, wiec jest szansa, ze choć jedno bedzie więcej:biggrin2:

Zobaczymy tez, czy już w piątek bedzie podglądanie jajeczek:) Na pewno bedzie 21.05, wiec @Justyska13 możesz mnie dopisać do kalendarza:)
Super wynik jak na razie. Kochana jutro dopisze. Dzis juz noe mam dostępu do kompa.

Pozazdrościć mój mąż ma własną firmę więc nawet tacierzynski nas ominął... No bo jak nie pracuje to nie zarabia... wziął mniej zleceń ale wiadomo nie miesiąc wolnego. A na brzuszek coś bierzecie? Polecam kładzenie na brzuszku bardzo pomaga i noszenie na jednym ręku na brzuszku na przedramieniu

My robimy masaże brzuszka, dostałam filmik od Misis jak robić taki masaż. Dodatkowo dajemy jej bio gaia oraz espumisan. Zazwyczaj to działa ale dzisiaj był jeden z trudniejszych dni, bo spała mi max godzinę i się wybudzala z płaczem. A najchętniej to by spała u mnie lub u męża na brzuchu i żeby jej nie odkładać do łóżeczka...

A to ja sprawdzalam czy mnie zakwalifikuja ale niestety odpadlam:/
Trzymam kciuki za Ciebie! Daj znac co i jak bylo, jak w porownaniu z poprzednia klinika? Mialas swoje zarodki czy od nowa zaczynalas? Oni calkowite koszty pokrywaja?
Już nie miałam zarodków, wszystko od nowa, jutro punkcja, 20 maja transfer. Płacą za wszystko :-) trzeba tylko we własnym zakresie wykonać badania no i dojechać;-) np i jeśli transfer na świeżym się nie uda to za criotransfer się płaci ale to oczywiste. Całą procedura in vitro jest darmowa łącznie z wizytami. Pozdrawiam:-)

Dzieki za informacje :) Moj lekarz mowi ze warto, ale juz sama nie wiem czy mowil ze 5 I 7 dc .. To chyba za wczesnie? W Polsce zaplacilambym okolo 2.5 tys tu w UK ponad 1tys funtow wiec drogi ale jak ma pomoc to chce go zrobic.. Tylko nie rozumiem czemu tak szybko mialabym go na sztucznym cyklu robic? Moze cos mi sie pomylilo? U mnie glowny problem to logistyka I rzucenie wszystkiego zeby na tydzien do Polski leciec zeby taki test zrobic.. Sama nie wiem. mam jedno crio dobrego zarodka za soba nieudany. 6 lat temu mialam 3 podejscia.. Za trzecim udane, pierwsze pozamaciczna, drugie biochemiczna.. Nie chce marnowac czasu jesli jest to warte tego bo inaczej zmarnuje reszte zarodkow, a jeden jest dobry 2 takie sobie...

Szczerze? Odpuscilabym sobie badanie na tym etapie. Ja mam za soba 5 trasnferow i tylko raz zobaczyłam dodatnia bete a i tak puste jajo.
A jezeli u Ciebie za kazdym razem zaskakiwalo to znaczy ze trafiali w okienko implantacyjne tylko na dalszych etapach sie pietrasiło..

Dziewczyny poradzcie prosze czy wiecie cos na temat testu ERA ? Moj lekarz chce abym przed kolejny crio go zrobic.. Mowi ze na sztucznym cyklu mam test zrobic.. Czy ktoras z Was robila ten test?
Znalazlam np na stronie invimedu albo gynecentrum, Invicta rowniez to wykonuje, chyba stal sie popularny dosc niedawno, 6 I 5 lat temu zadem lekarz tego nie zlecal..
@Aduś16 Ja miałam badanie receptywności endometrium, robione na cyklu sztucznym od 2 dc przyjmowałam estrofem, między 7 a 12 dniem przyjmowania leku jechałam na wizytę doszła wtedy luteina i lekarz wyznaczył dwa dni w których było przeprowadzane badanie. W invicta koszt badania to ok. 1030 zł x 2. Badanie jest niestety drogie.

Właśnie oni mnie najbardziej przekonują. Chyba prędzej czy pózniej do nich trafie ;)
Ja też polecam Novum, ale jesli chodzi o problemy immunologiczne to tam za bardzo w to nie wierza i sami nie zlecaja badań immuno. Ale jak sie ma zalecenia od immunologa to w wiekszoaci przypadkow raczej je akceptuja. Da sie to pogodzić tylko trzeba sie jakby oddzielnie leczyc u immunologa poza klinika.
Jesli chodzi o metypred i badania nk i cytokin po nim to pewnie chca sprawdzić jak na niego reagujesz czy jest poprawa.
Wczesniej robilas badanie nk zaraz po nim? W tek samej dawce teraz bierzesz?
Badanie cytokin i wspolczynnika th1/th2 to jedno z podstawowych badan immuno w nieplodnosci. Tez je robilam i jeszcze wtedy nigdy nie bylam w ciazy i nie jest to tak ze tylko przy poronieniach sie robi.
Ja na Twoim miejscu klinike zmienilabym dopiero po kolejnym transferze a zawsze mozesz pojsc na konsultacje immunologiczna do kogos innego.

@Aduś16 Ja miałam badanie receptywności endometrium, robione na cyklu sztucznym od 2 dc przyjmowałam estrofem, między 7 a 12 dniem przyjmowania leku jechałam na wizytę doszła wtedy luteina i lekarz wyznaczył dwa dni w których było przeprowadzane badanie. W invicta koszt badania to ok. 1030 zł x 2. Badanie jest niestety drogie.
Rozumiem :) Dzieki! Czy biopsja w 5 i 7dc to musialo mi sie cos pomyslic :( I jaki byl wynik? Czy to tez okresla ilosc NK? Podobno jest to bolesna, czy mozna znieczulenie dodatkowo dostac?

My robimy masaże brzuszka, dostałam filmik od Misis jak robić taki masaż. Dodatkowo dajemy jej bio gaia oraz espumisan. Zazwyczaj to działa ale dzisiaj był jeden z trudniejszych dni, bo spała mi max godzinę i się wybudzala z płaczem. A najchętniej to by spała u mnie lub u męża na brzuchu i żeby jej nie odkładać do łóżeczka...
A macie pestki wiśni ? Mojemu chrześniakowi bardzo pomagały ;)

reklama
Już nie miałam zarodków, wszystko od nowa, jutro punkcja, 20 maja transfer. Płacą za wszystko :-) trzeba tylko we własnym zakresie wykonać badania no i dojechać;-) np i jeśli transfer na świeżym się nie uda to za criotransfer się płaci ale to oczywiste. Całą procedura in vitro jest darmowa łącznie z wizytami. Pozdrawiam:-)

Co to za klinika ?

Do góry