reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To jak to wtedy bo nie Kumam jutro mam pappa a wizyta dopiero 8.06 to znaczy ze nic to NIE da
Dokladnie tak jak vinszka napisala:
Ja robię tak jak wcześniej, czyli krew i USG w tym samym dniu, a później wizyta z genetykiem na omówienie wyników.
No to pozostalo wstrzymac sie z testem do wizyty musze odwolac
Ale nie musisz odwoływać, mozesz zrobic krew, dostaniesz wyniki (ktore ci nic nie powiedza) ale na wizycie z usg genetycznym juz wprowadza ci te wyniki z krwi i bedziesz miala cały wynik.

Bo jesli zrobisz tak jak my, jednego dnia krew i usg to pojdziesz na usg na usg powiedza Ci co WIDAĆ z usg i bedziecie czekac na wynik z krwi i dopiero na kolejnej wizycie wprowadza wyniki z krwi do programu z usg i bedzie cały wynik

No to pozostalo wstrzymac sie z testem do wizyty musze odwolac
Najlepiej zadzwoń do miejsca gdzie robisz i zapytaj czy jak pobierzesz w dniu USG to czy od razu będzie kompletny wynik.
Bo to w kazdym miejscu jest inaczej. W jednym pobierają krew co najmniej kilka dni przed USG, ja tak miałam w Novum.
Z kolei w innym miejscu koleżanka pobrała krew, zrobiła USG a omawianie badania i wyliczanie ryzyk miała jeszcze innego dnia z innym lekarzem.
Więc trzeba by wybadać jak to w tym miejscu u Ciebie robią.
Mi robił badanie prof. Węgrzyn i byłam bardzo zadowolona i z USG i z omówienia wyników :)

Dokladnie tak jak vinszka napisala:Ale nie musisz odwoływać, mozesz zrobic krew, dostaniesz wyniki (ktore ci nic nie powiedza) ale na wizycie z usg genetycznym juz wprowadza ci te wyniki z krwi i bedziesz miala cały wynik.

Bo jesli zrobisz tak jak my, jednego dnia krew i usg to pojdziesz na usg na usg powiedza Ci co WIDAĆ z usg i bedziecie czekac na wynik z krwi i dopiero na kolejnej wizycie wprowadza wyniki z krwi do programu z usg i bedzie cały wynik
Dokladnie tak jak vinszka napisala:Ale nie musisz odwoływać, mozesz zrobic krew, dostaniesz wyniki (ktore ci nic nie powiedza) ale na wizycie z usg genetycznym juz wprowadza ci te wyniki z krwi i bedziesz miala cały wynik.

Dzieki dziewczyny za obrazowe wytlumaczenie ale ze mnie ciemnota

Najlepiej zadzwoń do miejsca gdzie robisz i zapytaj czy jak pobierzesz w dniu USG to czy od razu będzie kompletny wynik.
Bo to w kazdym miejscu jest inaczej. W jednym pobierają krew co najmniej kilka dni przed USG, ja tak miałam w Novum.
Z kolei w innym miejscu koleżanka pobrała krew, zrobiła USG a omawianie badania i wyliczanie ryzyk miała jeszcze innego dnia z innym lekarzem.
Więc trzeba by wybadać jak to w tym miejscu u Ciebie robią.
Mi robił badanie prof. Węgrzyn i byłam bardzo zadowolona i z USG i z omówienia wyników :)
Trzeba czekac kilka dni 3 lub 4 odrazu wyniku nie bedzie

Ja po wizycie - na razie jest 5 jajeczek, ale sytuacja może się zmienic, bo nie zaczęłam jeszcze właściwej stymulacji:)
Krew oddana na badanie FSH, LH, estradiol i progesteron i od wyniku zależy kiedy ja rozpocznę.

Póki co jestem zadowolona, bo przy poprzedniej stymulacji na takim samym etapie miałam 4 jajeczka, wiec jest szansa, ze choć jedno bedzie więcej:biggrin2:

Zobaczymy tez, czy już w piątek bedzie podglądanie jajeczek:) Na pewno bedzie 21.05, wiec @Justyska13 możesz mnie dopisać do kalendarza:)

reklama
No to masz dobrze :) ja od początku sama... Mama mi obiadek przywiozła może że 4 razy... Musimy razem z Księżniczka spełniać się w kuchni...

Oj, to cie podziwiam. Ze mną przez pierwsze 3 tygodnie był mąż, teraz jest mama a i tak wykapalam się dzisiaj dopiero o 14, bo Maja ma problemy brzuszkowe i wtedy tylko mama może ją masować, nosić, usypiac. Więc ja jestem od opieki nad dzieckiem a oni nade mną :-D

Do góry