reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bralam ovitrelle. Raz zadzialal i peklo ale z wyniku progesteronu w 21 dc wynikalo, ze nie bylo owulacji. Byl prawie 0. Potem mielismy 1 inseminacje i znow ovitrelle i nie pekl;( przy drugiej inseminacji podali 2x ovitrelle i tez nie peklo. A tak w ogole, zanim trafila nam sie ciaza pozamaciczna to pecherzyki po stymulqcji rosly i same pekaly bez zadnych zastrzykow, ale ciazy nie bylo. Moze byly puste.. tego nie wiem. Wszystkie problemy z tymi torbielami zaczely sie pol roku po tej ciazy, po zrobionej laparoskopii. Clostrybegyt i bach wielka torbiel rosla ekspresowo i bol przy tym oraz mdlosci nieziemskie. Polozyli mnie na oddzial i podejrzewali hiper ale byla ona jedna wielka i po tyg zaczela sie wchlaniac. Kazda kolejna schodzi z @. Wiem, ze dojazdy noclegi itp. Beda drogie i meczace ale nie mamy za bardzo wyjscia. Do szczecina mamy 180 do gdyni 250 chyba. Do slupska najblizej ale o slupsku to juz w ogole nic nie wiem. Byl pomysl nq ta invicte o ktorej piszesz ale opinie nie sa pochlebne. A jak poczytalam o tym lekarzu do ktorego sie wybieramy w gdyni to ma naprawde dobre i wlasnie ponoc jwat w stalym kontakcie tel.. zeby nie jezdzic ciagle na wizyty z samymi wynikami.

Na którą klinikę i lekarza się zdecydowaliście?

U nas też, mimo wieku, bo mam 26 lat, teraz też już zaznaczył że zapladniamy wszystkie :)
U nas zapłodniali 6 i mieliśmy z tego 5 blastek. Czekają jeszcze 3.

To trudny wybór, szczerze mówiąc, bo zawsze jest pytanie czy uda Ci się wszystkie urodzić, czy tyle dzieci chcesz... ja mam mentalny problem oddać zarodki.

@Rapuszka 666 ciesze się, że wreszcie się udało. Podziwiam Cię za wytrwałość i tą walkę w dążeniu do celu. Za siłę, którą w sobie masz. Nie wiem, czy tak jak napisałaś za słabo tutaj pytałam.. dołączylam do grupy bo uslyszalam o niej od kuzynki. Pomoglyscie jej bardzo. My naprawde stoimy na rozdrozu i nie wiemy gdzie co i jak. Trafilismy do poradni w Szczecinie troche z polecenia i troche po znajomosci naszej lekarki z jedna z nich. Trafilismy tam majac bardzo dobre wyniki. U mnie wszystko ok. Amh pond 4. U meza nasienie "ksiazkowe". Nawet powiedzieli, ze dawno takiego nie widzieli. Udalo sie zajsc w ciaze naturalnie prawie 1.5 roku temu ale okazalo sie, ze ciaza ekto. Od tamtej pory ciagle torbiele. Sttmulacja super a pecherzyki nie pekaja. Do inseminacji podeszlismy 2 razy i mimo, ze nie bylo problemu z jej umowieniem to same zabiegi jak na tasmie. Podkreslam zabiegi w szpitalu na oddziale. Te ktore jeszcze niedawno robione byly w Policach- przeniesli. Robilqm ostatnimi czasy progesteron w 21 dc i wychodzil zly. Dopytywalam o niedomoge lutelana to slyszalam, ze mam nie panikowac tylko potem siw bedziemy martwic jak zajde. Z wizyty na wizyte co raz gorzej. Moja dr juz wkurzona mowi, zeby sie wybrac do prywatnej kliniki. Mowila o invicta i o dwoch lekarzach kurzawa i golebiowski o ile dobrze pamietam. Jak juz odpoczelismy po torbieli 2 cykle i bylam zdecydowana dzwonic powiedziala, ze zrobila wywiad wsrod pacjentek i ponoc jak przylaczyli sie do programu to sie pogorszylo. Znowu metlik co robic? Napisalam tutaj. I z czystym sercem polecono nam Gdynie. To bylo decydujace. Nie wiem jak bedzie. Odezwe sie po 1 wizycie. Ale tez rozmawiam z mezem i sie zastanawiam czy juz nie zrobic jakis wynikow i z nimi tam pojechac..ale z drugiej strony boje sie ze beda kazali tam zrobic i skad brac Now pieniadze???? Moze Wy cos nam poradzicie? Czy warto i co warto zrobic przed 1 wizyta? Z czym tam pojechac? Proszę, jesli wiecie pomozcie. Mieszkamy w malym miescie i tez nie mam pewnosci, ze wszystko tutaj zrobie.
Moja lekarka miejscowa nie wie czemu nie pekaja pecherzyki i to ona powiedziala ze nie ma na co czekac i ze to jest wskazanie do in vitro. Ehh
Każdy ma swoje zdanie odnośnie klinik prywatnych, ja też miałam najbliżej do Vitrolive Szczecin i tam też pojechaliśmy , nie myślałam o innych czytałam opinie były różne, ale tak jest w każdej tak mi się wydaje . W Vitrolive Kurzawe polecają , Gołębiowski i chyba Brelik czy jakoś tak , ja byłam u kobietki akurat ale też ja chwale, ale są różne opinie ;) ,ale bardzo chwale sobie Gołębiowskiego robił mi punkcje i transfer ogolnie fajny gościu .Ropuszka666 ma dużo racji była też w różnych aż w końcu udało się jej się Vitrolive a w innych nie . Może pomyślnie u mnie też amh ok ogólnie wyniki ok ,u męża tylko nasienie źle ,reszta była też dobrze .

Bralam ovitrelle. Raz zadzialal i peklo ale z wyniku progesteronu w 21 dc wynikalo, ze nie bylo owulacji. Byl prawie 0. Potem mielismy 1 inseminacje i znow ovitrelle i nie pekl;( przy drugiej inseminacji podali 2x ovitrelle i tez nie peklo. A tak w ogole, zanim trafila nam sie ciaza pozamaciczna to pecherzyki po stymulqcji rosly i same pekaly bez zadnych zastrzykow, ale ciazy nie bylo. Moze byly puste.. tego nie wiem. Wszystkie problemy z tymi torbielami zaczely sie pol roku po tej ciazy, po zrobionej laparoskopii. Clostrybegyt i bach wielka torbiel rosla ekspresowo i bol przy tym oraz mdlosci nieziemskie. Polozyli mnie na oddzial i podejrzewali hiper ale byla ona jedna wielka i po tyg zaczela sie wchlaniac. Kazda kolejna schodzi z @. Wiem, ze dojazdy noclegi itp. Beda drogie i meczace ale nie mamy za bardzo wyjscia. Do szczecina mamy 180 do gdyni 250 chyba. Do slupska najblizej ale o slupsku to juz w ogole nic nie wiem. Byl pomysl nq ta invicte o ktorej piszesz ale opinie nie sa pochlebne. A jak poczytalam o tym lekarzu do ktorego sie wybieramy w gdyni to ma naprawde dobre i wlasnie ponoc jwat w stalym kontakcie tel.. zeby nie jezdzic ciagle na wizyty z samymi wynikami.
Idz tam gdzie bedziesz czuła sie dobrze jesli u was wszystko ok to powinno wszystko pójść gładko obojętnie gdzie sie udacie.

reklama
Do góry