reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja o dziwo od dwoch tygodni waze tyle.samo male.wahania wiec z wagi nie lece ale tez nie przybywamDipiero od paru dni zaczelam wymiotowac sama slina masakra ..az miesnie bola juz od tego.Ale takie uroki.a jak u Ciebie brzuszek widac juz cos?Zazdroszcze takiej bezobjawpwej ciazy mam nadzieje ze niebawem.ustapia te dolegliwosci, dzisiaj mi chleb za bardzo pachnial
To ja mam to samo, wymioty tylko z rana i na pustyni żołądek. Więc albo slina albo... żółć i tu jest gorzej.

U mnie waga spadła o 2 kg i teraz się utrzymuje. Brzucha zero, ale to też dopiero 9+4 [emoji2] zaraz 1/4 ciąży za mną. [emoji87] A jak u was?

reklama
Moze zalezy od kliniki. Tak, kontunacja bo po prenatalnych od razu na polowkowe mnie wpisywali. To samo szwagierka robila prenatalne teraz na poczatku kwietnia i tez na skierowaniu tylko "zaplodnienie pozaustrojowe". Najwaxniejsze ze zrobione.
Ja nie robilam w klinice, za daleko. Musza cos sobie w dokumentacji wpisywac, zeby im nfz zwrocil. A w ogole kazda kobieta ktora chce to zrobic powinna miec refundacje, tak jest w cywilizowanych krajach i zgodnie z zaleceniami, a u nas traktuje sie te badania jako wstep do aborcji... (facepalm). Jakby kazda kobieta tylko czekala, zeby sie przy pierwszej lepszej okazji wyskrobac. Chore.

To ja mam to samo, wymioty tylko z rana i na pustyni żołądek. Więc albo slina albo... żółć i tu jest gorzej.

U mnie waga spadła o 2 kg i teraz się utrzymuje. Brzucha zero, ale to też dopiero 9+4 [emoji2] zaraz 1/4 ciąży za mną. [emoji87] A jak u was?
Ja brzucha tez zero nieraz sie smieje ze jestem taka chudaTeraz mam wage 64.3 tak sie waha.Ale brzuszek tez mi sie wydaje gdzies czytalam ze jeszcze moze nie byc widac☺ Jutro mam wizyte zobacze co u malenstwa slychac ale skoro tak daje w kosc to chyba w porzadku☺ Jak czytam ze objawy moga minac albo nie to sie przerazam

Ja o dziwo od dwoch tygodni waze tyle.samo male.wahania wiec z wagi nie lece ale tez nie przybywamDipiero od paru dni zaczelam wymiotowac sama slina masakra ..az miesnie bola juz od tego.Ale takie uroki.a jak u Ciebie brzuszek widac juz cos?Zazdroszcze takiej bezobjawpwej ciazy mam nadzieje ze niebawem.ustapia te dolegliwosci, dzisiaj mi chleb za bardzo pachnial
Bardzo Ci współczuję tych „atrakcji” ciążowych. Ja tak kocham jeść i uwielbiam zapachy jedzenia, że byłaby to dla mnie jakaś kara :D Co do brzuszka, to już mam. I to spory :D Urósł mi w tydzień chyba. Nie sądziłam, że można mieć tak wcześnie brzuch ciążowy. Jeszcze w święta nie miałam, teraz już mam. Nie wiem od czego to zależy? Od mięśni? Może dlatego mam dość wcześnie brzuch, bo byłam w bliźniaczej ciąży 9 lat temu i mięśnie mam wiotkie. A u Ciebie jak sprawa z brzuszkiem się ma?

Ja niestety mam już brzuch. Marzyłam o małym, uroczym, ciążowym brzuszku, a tu się nie zanosi. W bliźniaczej ciąży miałam ooooogromny brzuch, który dał mi w kość i teraz pragnęłam małego brzuszka. A tu d..a. W weekend byłam u rodziców, wzięłam 3 pary spodni i chodziłam w krótkich spodenkach w taką zimnicę, bo się okazalo, że w każdych brakuje mi 5 cm żeby się zapiąć.

Ja mam wzdęcia i brzuch jak w 4 miesiącu, muszę ukrywać w pracy pod luźnymi ubraniami :/ Wczoraj pierwszy raz obudziłam się z płaskim brzuchem, lekko jakoś tak. A dziś od nowa mdłości i bóle piersi i wzdęcia. Liczę, że to dobry znak i zarodek się ogarnie do kolejnej wizyty i ruszy z miejsca wszystko i za 7 miesięcy się przywitamy osobiście :)

reklama
Gdzieś z tyłu chodzi za mną myśli że niektóre z nas nigdy nie zajdą w ciążę i boję się że mogę być tym procentem. Ehhh..

Do góry