reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dzwoniono do mnie zkliniki ze w wymazach wyszla mi jakas bakteria ale nie powiedziano w ktirym badaniu i ze jesli bylabym w ciazy to trzrba leczyc a jesli nie jestem to nie trzeba wie wiem o ktora chodzi. I ze w czustosci pochwy wyszedl mi wynik nie zadowalajacy jakos pani go okreslila ale nie pamiętam i ze tu decyzja bedzie nalezala do lekarza.
I co teraz kurcze? Pewnie nir dopuszcza nas do stymulacji? :(:( Umowiona jesten na 8 maja dopiero.
Dziewczyny podpowiedzcie czy bede miala wszystko przesunięte czy dopuszcza mnie i czy to nie bedzie zagrazalo pozniej przrd transferem?
Kurcze kochana szkoda że nie dopytałaś o jakie badanie chodzi, ale z tego co kojarzę jak są jakieś bakterie to do transferu nie dopuszcza. Co do stymulacji i punkcji to wydaje mi się, że też marne szanse.

Idź do jakiegoś gina zwykłego po antybiotyk na te bakterie. Zawsze lepiej teraz to zwalczyć jak czekać ponad tydzień czasu.

reklama
Dziewczyny dzwoniono do mnie zkliniki ze w wymazach wyszla mi jakas bakteria ale nie powiedziano w ktirym badaniu i ze jesli bylabym w ciazy to trzrba leczyc a jesli nie jestem to nie trzeba wie wiem o ktora chodzi. I ze w czustosci pochwy wyszedl mi wynik nie zadowalajacy jakos pani go okreslila ale nie pamiętam i ze tu decyzja bedzie nalezala do lekarza.
I co teraz kurcze? Pewnie nir dopuszcza nas do stymulacji? :(:( Umowiona jesten na 8 maja dopiero.
Dziewczyny podpowiedzcie czy bede miala wszystko przesunięte czy dopuszcza mnie i czy to nie bedzie zagrazalo pozniej przrd transferem?
Pewnie, że idź do ginekologa, zapytaj co Ci wyszło i niech wypisze coś na to, i koniecznie probiotyk potem, ja się bujałam długo ze złymi wynikami, ale u Ciebie to może łatwa sprawa, tym bardziej, że mówiłaś, że nie masz problemów z infekcjami

W piątek jest niestety święto ;-) umowie
To czwartek albo sobota
Witajcie dziewczyny.Dostałam namiar od znajomej na profesora M.alinowskiego z Gynemed z Łodzi. Czy ktoś może leczył lub leczy się u niego i może mi coś powiedzieć,jakieś opinie?
Na watku oi poronieniach duzo dziewczyn do niego chodzi. Tylko od razu mowie, ze pan Malina to wydatek jakies 4-5tys na same badania...
Smigaj jak najszybciej do lekarza po recepte, moze zdazysz zaleczyc. Jesli nie to moze byc miesiac w plecy niestety

Tak ja też z endomendą się obijam ;) Też miałam mega zrost, a cykle regularne. Ja miałam III stopień. Dobrze, że Ci usunęli to dziadostwo.
Ja kochana jestem na etapie zbierania się po klęsce nieudanego piątego transferu i szykowania się na szósty.

No to dobrze pamietałam :) tak właśnie kojarzyła z tych moich podczytywań,że niestety się nie udało ostatnio:(
No u mnie to będzie 4 transfer ostatni zarodek z pierwszej stymulacji....potem to się trochę boję..bo endomenda ma spory wpływ na jakość komórek..No i u mnie też wiek...

Trzymam kciuki mocne @Kurcia za Ciebie,żeby to był ten Raz!!!✊✊✊✊

Moja przyjaciolka w ciazy ale naruralnej termin potrncjalnego poczecia miala podany wtedy jak zadnych igraszek nie bylo wrecz twierdzila ze wtedy kiedy byly igraszki to bylo kilka dni przed miesiaczka a tu proszę maluch ma juz 8miesięcy haha. Wiecctez jej si nic noe zgadzalo. Mysle ze trzrba poczekac cierpliwie
Nie mam wyboru jak tylko czekać. Doktorka powiedziała, że gdyby te przesuniecie było przy ciąży z naturalnym poczęciem to by sobie głowy nie zawracała. A w moim przypadku znamy datę transferu itd. Mówiła, że co prawda stymulację zaczęłam 3 dnia i implementacja mogła być trochę później, ale mimo wszystko do kontroli i tak. Brzuch i głowa mnie z nerwów boli a to początek dopiero :/

Kurcze kochana szkoda że nie dopytałaś o jakie badanie chodzi, ale z tego co kojarzę jak są jakieś bakterie to do transferu nie dopuszcza. Co do stymulacji i punkcji to wydaje mi się, że też marne szanse.

Idź do jakiegoś gina zwykłego po antybiotyk na te bakterie. Zawsze lepiej teraz to zwalczyć jak czekać ponad tydzień czasu.
Pewnie, że idź do ginekologa, zapytaj co Ci wyszło i niech wypisze coś na to, i koniecznie probiotyk potem, ja się bujałam długo ze złymi wynikami, ale u Ciebie to może łatwa sprawa, tym bardziej, że mówiłaś, że nie masz problemów z infekcjami
To czwartek albo sobota

Na watku oi poronieniach duzo dziewczyn do niego chodzi. Tylko od razu mowie, ze pan Malina to wydatek jakies 4-5tys na same badania...

Smigaj jak najszybciej do lekarza po recepte, moze zdazysz zaleczyc. Jesli nie to moze byc miesiac w plecy niestety
Kurcze nie dostane sie nigdzie do zadnego lekarza tak na juz nawet tym bardziej ze weekend majowy jest. Kurde! Zostaje mi tylko czekac na wizyte w klinice na 8 maja. Dziewczyny a noe dostane nic w aptece?

Kurvze bo ja bylam na tych wymazach 12 dnia cyklu moze to za wcześnie? I dlatego te bakterie wyszly. A czulam dzien przed wymazami tak dziwnie cos.

Nie mam wyboru jak tylko czekać. Doktorka powiedziała, że gdyby te przesuniecie było przy ciąży z naturalnym poczęciem to by sobie głowy nie zawracała. A w moim przypadku znamy datę transferu itd. Mówiła, że co prawda stymulację zaczęłam 3 dnia i implementacja mogła być trochę później, ale mimo wszystko do kontroli i tak. Brzuch i głowa mnie z nerwów boli a to początek dopiero :/
Yrzymam kciuki by bylo dobrze

Kurcze nie dostane sie nigdzie do zadnego lekarza tak na juz nawet tym bardziej ze weekend majowy jest. Kurde! Zostaje mi tylko czekac na wizyte w klinice na 8 maja. Dziewczyny a noe dostane nic w aptece?
A tej w klinice nie dsz rady przyspieszyc lub dodatkowej zarezerwowac?
W aptece moze i cos bys dostala ale nie wiafomo co to wyszlo? Bakteria? Grzyb?
Mozesz kupic gynoxin optima 3 globulki i potem ze 3x zrobic irygacje z tantuum rosa. Do tego probiotyk doustny, np lacibios femina. Tylko po tym i tak by trzeba bylo wymaz powtorzyc

reklama
Dziewczyny, mam pytanie. Czy ktoś może się orientuje, który szpital w Gdańsku jest przyzwoity? Będę tam parę dni i chciałbym mieć jakiś plan awaryjny, gdyby coś się działo z ciążą. Niedługo 26 tc i mam schizę, bo moja siostra w tym terminie urodziła. Gdzie tam najlepiej się udać w razie "w"? Będę ok 500 km od domu i mojego lekarza.
Polecam wojewódzki na Kartuskiej w Gdansku-super opieka :)

Do góry