reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę

Dwa tygodnie po Ovitrelle ja poprzednim razem juz miałam 0
Jak zrobiłam po 9dniach od zastrzyku to wskazywała 3,6 wiec myśle ze to nie jest wynik po zastrzyku [emoji6]

@sksk - beta rusza, w którą stronę to pójdzie to zobaczymy za dwa dni na przyroscie. Pamiętaj, że beta jest produkowana od 6dpt a jak implantacja trochę się opóźnila to może nawet od dzisiaj. Wiem, że mamy przypadki kiedy beta wychodzi wcześniej, ale często dziewczyny mają transferowane blaski wychodzące z otoczki. Jeśli chodzi o prog to ja w 11 dpt miałam coś koło 12. Luteina dowcipna inaczej wychodzi w krwi niż np. podjezykowo lub w zastrzykach.
Napisz do swojego lekarza o becie i progu a ja ✊✊✊ żeby wszystko szło w tą dobra stronę.

Wklejam dla przypomnienia:

2-3 dniowe zarodki :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Jezeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ? Zobacz załącznik 962612
Ja bym ten metylowy kwasil lykala codrugi dzien, zeby poziom ciut obnizyc, organizm masz juz wysycony. Za to ewentualnie dorzucilabym troche wit b12 ale syntetycznwj, u mnie syntetyki dobrze obnizaly homocysteine. Tylko to tez zalezy jaki mialas wczesniej wynik i czy po metylkach dobrze spada, czy srednio, czy wzrosla, czy co tam jeszcze innego sie z nia dzieje ;)
No i witamine d tez bym juz obnizyla troche, tym bardziej ze za oknem coraz wiecej sloneczka :)
A ty skąd wiesz? Podgladalas? Blahahaha :)
Gdzie diabel nie moze tam dzoasie posle huehuehue :p

@sksk no kurna niska ta beta. Ale dopoki jest to lekow nie ma co odstawiac tylko sprawdzac sytuacje. Prog jesli na cyklu naturalnym to troche niski, zapytaj o prolutex. Z tymtym, ze lutinus raczej nie wychodzi we krwi, w macicy pewno jest go wiecej, ale ja np lubie miec czarno na bialym i jak nie mialam dobrego wyniku na papierze to mnie nic nie uspokoilo.
Trzymaj sie tam jakos w tej niepewnosci :*

reklama
Dostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę
Ja wziełam 2 ovitrelle a bete zrobilam 7 dnia -oj pamiętam jak myślałam ze to ovitrelle,liczyłam,kalulowałam,cuda na kiju a to jednak była beta :)
Za dwa dni wszystko będzie jasne!!

Gratuluje już tego sukcesu!

Do góry