reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę

Dwa tygodnie po Ovitrelle ja poprzednim razem juz miałam 0
Jak zrobiłam po 9dniach od zastrzyku to wskazywała 3,6 wiec myśle ze to nie jest wynik po zastrzyku [emoji6]

@sksk - beta rusza, w którą stronę to pójdzie to zobaczymy za dwa dni na przyroscie. Pamiętaj, że beta jest produkowana od 6dpt a jak implantacja trochę się opóźnila to może nawet od dzisiaj. Wiem, że mamy przypadki kiedy beta wychodzi wcześniej, ale często dziewczyny mają transferowane blaski wychodzące z otoczki. Jeśli chodzi o prog to ja w 11 dpt miałam coś koło 12. Luteina dowcipna inaczej wychodzi w krwi niż np. podjezykowo lub w zastrzykach.
Napisz do swojego lekarza o becie i progu a ja ✊✊✊ żeby wszystko szło w tą dobra stronę.

Wklejam dla przypomnienia:

2-3 dniowe zarodki :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Jezeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ? Zobacz załącznik 962612
Ja bym ten metylowy kwasil lykala codrugi dzien, zeby poziom ciut obnizyc, organizm masz juz wysycony. Za to ewentualnie dorzucilabym troche wit b12 ale syntetycznwj, u mnie syntetyki dobrze obnizaly homocysteine. Tylko to tez zalezy jaki mialas wczesniej wynik i czy po metylkach dobrze spada, czy srednio, czy wzrosla, czy co tam jeszcze innego sie z nia dzieje ;)
No i witamine d tez bym juz obnizyla troche, tym bardziej ze za oknem coraz wiecej sloneczka :)
A ty skąd wiesz? Podgladalas? Blahahaha :)
Gdzie diabel nie moze tam dzoasie posle huehuehue :p

@sksk no kurna niska ta beta. Ale dopoki jest to lekow nie ma co odstawiac tylko sprawdzac sytuacje. Prog jesli na cyklu naturalnym to troche niski, zapytaj o prolutex. Z tymtym, ze lutinus raczej nie wychodzi we krwi, w macicy pewno jest go wiecej, ale ja np lubie miec czarno na bialym i jak nie mialam dobrego wyniku na papierze to mnie nic nie uspokoilo.
Trzymaj sie tam jakos w tej niepewnosci :*

reklama
Dostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę
Ja wziełam 2 ovitrelle a bete zrobilam 7 dnia -oj pamiętam jak myślałam ze to ovitrelle,liczyłam,kalulowałam,cuda na kiju a to jednak była beta :)
Za dwa dni wszystko będzie jasne!!

Gratuluje już tego sukcesu!

Do góry