Odniesiesz się jeszcze do tego poziomu progesteronu? 16.1, biorę tylko 3x2 lutinus 100. Panikować czy poczekać na rozwój bety?Czyli musisz odczekac , zeby miec jasnosc sytuacji. Zrob za dwa dni , musi ruszyc z kopyta.trzymam kciuki[emoji110]️
reklama
Marzycielka7
Fanka BB :)
Dziewczynki jest beta....mega niska ale jest!!!!7.5
Progesteron 16.2, co zrobić?
7 dpt
Ale jest czyli coś zaskoczyło [emoji173]️[emoji106][emoji106]
Dzwon do lekarza powiedz jaki masz progesteron !!!
annemarie
Odniesiesz się jeszcze do tego poziomu progesteronu? 16.1, biorę tylko 3x2 lutinus 100. Panikować czy poczekać na rozwój bety?
Wiesz , nie jest zly ale moglby byc juz wyzszy. Zadzwon do doka i zapytaj najlepiej[emoji112]
Marzycielka7
Dostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę
Dwa tygodnie po Ovitrelle ja poprzednim razem juz miałam 0
Jak zrobiłam po 9dniach od zastrzyku to wskazywała 3,6 wiec myśle ze to nie jest wynik po zastrzyku [emoji6]
Justyska13
Sprawdz bete za 2 dni i bedzie sprawa jasna. Trzymam dalej kciukiDziękuję, wychodzi od 1 do 0. Zobaczymy....oj wracam do pracy... fizycznie jedynie
martuska09
Zaangażowana w BB
dziewczyny ma może któraś progynove 21 na zbyciu /????
Marzycielka7
Odniesiesz się jeszcze do tego poziomu progesteronu? 16.1, biorę tylko 3x2 lutinus 100. Panikować czy poczekać na rozwój bety?
Ja biore oprócz luteiny 100mg 3x2 duphaston 3x1 i zastrzyki z Prolutex 1x1 na wieczór
ilmenau
@sksk - beta rusza, w którą stronę to pójdzie to zobaczymy za dwa dni na przyroscie. Pamiętaj, że beta jest produkowana od 6dpt a jak implantacja trochę się opóźnila to może nawet od dzisiaj. Wiem, że mamy przypadki kiedy beta wychodzi wcześniej, ale często dziewczyny mają transferowane blaski wychodzące z otoczki. Jeśli chodzi o prog to ja w 11 dpt miałam coś koło 12. Luteina dowcipna inaczej wychodzi w krwi niż np. podjezykowo lub w zastrzykach.
Napisz do swojego lekarza o becie i progu a ja żeby wszystko szło w tą dobra stronę.
Wklejam dla przypomnienia:
2-3 dniowe zarodki :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Napisz do swojego lekarza o becie i progu a ja żeby wszystko szło w tą dobra stronę.
Wklejam dla przypomnienia:
2-3 dniowe zarodki :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
Jezeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
dżoasia
Ja bym ten metylowy kwasil lykala codrugi dzien, zeby poziom ciut obnizyc, organizm masz juz wysycony. Za to ewentualnie dorzucilabym troche wit b12 ale syntetycznwj, u mnie syntetyki dobrze obnizaly homocysteine. Tylko to tez zalezy jaki mialas wczesniej wynik i czy po metylkach dobrze spada, czy srednio, czy wzrosla, czy co tam jeszcze innego sie z nia dziejeHej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ? Zobacz załącznik 962612
No i witamine d tez bym juz obnizyla troche, tym bardziej ze za oknem coraz wiecej sloneczka
Gdzie diabel nie moze tam dzoasie posle huehuehueA ty skąd wiesz? Podgladalas? Blahahaha
@sksk no kurna niska ta beta. Ale dopoki jest to lekow nie ma co odstawiac tylko sprawdzac sytuacje. Prog jesli na cyklu naturalnym to troche niski, zapytaj o prolutex. Z tymtym, ze lutinus raczej nie wychodzi we krwi, w macicy pewno jest go wiecej, ale ja np lubie miec czarno na bialym i jak nie mialam dobrego wyniku na papierze to mnie nic nie uspokoilo.
Trzymaj sie tam jakos w tej niepewnosci :*
reklama
Ja wziełam 2 ovitrelle a bete zrobilam 7 dnia -oj pamiętam jak myślałam ze to ovitrelle,liczyłam,kalulowałam,cuda na kiju a to jednak była betaDostałam, też o nim myślę, to było dwa tygodnie temu w poniedziałek wieczorem, czyli przynajmniej 13 pełnych dni minęło. Bo ten progesteron nie wskazuje na ciążę
Za dwa dni wszystko będzie jasne!!
Gratuluje już tego sukcesu!
Podziel się: