reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Za jakieś 2-3 lata przegadamy z lekarzem. [emoji8][emoji4] Taka opcja mi bardzo pasuje.

Slyszalam gdzies (nie mam linku) ze chyba lepiej na naturalnym. Ale pewnie u nas wiekszosc przypadkow to rozne problemy z cyklem i lekarze chcac zapewnic lepszy efekt daja nam sztyczny. Ja mialam miec 1 raz na sztucznym ale kazal mi odstawic estrofem, doszlo do owu i potem jechalismy na moim cialku zoltym. Plus progesteron.

Ty kochana masz takie statystyki ze lepiej nic nie zmieniaj[emoji1][emoji1][emoji1]
100% skutecznosci [emoji3][emoji3][emoji3]
Ciagle licze ze jeszcze do Ciebie dolacze [emoji176][emoji176][emoji176]

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze betki (@sksk, ktos jeszcze?).
Ja dzis jade znow do poradni chorob zakaznych z tym moim nieszczesnym wynikiem na toxo. Moze w koncu cos bedzie wiadomo... Bo narazie jestem w "szarej strefie"...
Dziękuję.
A powiesz mi jak to się stało, że się zarazilas? ( Bo jak rozumiem to zakażenie nastąpiło w ciąży lub tuż przed?) Przepraszam, ale nie pamiętam albo przeoczyłam Twoje wpisy tutaj na ten temat (chociaż coś mi świta, że na innym wątku o tym pisałaś)

Slyszalam gdzies (nie mam linku) ze chyba lepiej na naturalnym. Ale pewnie u nas wiekszosc przypadkow to rozne problemy z cyklem i lekarze chcac zapewnic lepszy efekt daja nam sztyczny. Ja mialam miec 1 raz na sztucznym ale kazal mi odstawic estrofem, doszlo do owu i potem jechalismy na moim cialku zoltym. Plus progesteron.

Ty kochana masz takie statystyki ze lepiej nic nie zmieniaj[emoji1][emoji1][emoji1]
100% skutecznosci [emoji3][emoji3][emoji3]
Ciagle licze ze jeszcze do Ciebie dolacze [emoji176][emoji176][emoji176]
Też jestem w szoku. Myślałam, że nie będzie tak łatwo, raz może się udać za pierwszym razem, ale dwa??? Matko kochana już myślę, że będę mieć pięcioro dzieci [emoji14]
Koniecznie, przecież sama turlać się nie będę. [emoji8] [emoji3526]

Dziękuję.
A powiesz mi jak to się stało, że się zarazilas? ( Bo jak rozumiem to zakażenie nastąpiło w ciąży lub tuż przed?) Przepraszam, ale nie pamiętam albo przeoczyłam Twoje wpisy tutaj na ten temat (chociaż coś mi świta, że na innym wątku o tym pisałaś)
Wlasnie to jest dobre pytanie na ktore mi nie potrafia odpowiedziec nawet lekarze. Nie wiadomo kiedy doszlo do zakazenia bo wyniki sa w szarej strefie czyli graniczne.
Doktor mowi, ze z duza doza prawdopodobienstwa jest to stare zakazenie, bo organizm w zaden sposob sie nie broni (badala wezly chlonne itp. nawet te pod pachami [emoji28]), ale zabezpieczyla mnie antyniotykiem ROVAMICINE. Wyniki prenatalne mielismy wzorowe (a strasznie sie balalam!!).
I mowiac szczerze nie wiem gdzue bym mogla sie zarazic, ani nie jadam miesa surowego, ani nie mam kotów, o higiene przy obiedzie dbam, a przyprawionych surowych kotletow itp nie probuje...

Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ?
Screenshot_2019-04-15-08-32-14-1.png

reklama
Oo
Hej Babulce @dżoasia @annemarie i Wsystkie mądre głowy. Proszę zerknijta na moje wyniki - będę żyła ? Witaminę B i Kwas foliowy biorę metylowe plus kwas foliowy w zestawie Mama DHA premium plus , kurczę nie za wysoki on ci ? No i homocysteina niby norma ale chyba ciut za wysoko ? Zobacz załącznik 962612
nie wiedzialam ze kwas foliowy mozna tak miec wysoko ponad norme. Jakie dawki bierzesz tych witamin?

Do góry