reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gratulacje że ci się udało :) :) .......
a czy twój zarodek miał przecinana błonkę na lepsze zagnieżdżenie tak zwane " AH" bo wiem że też jesteś w tej samej klinice co ja :)
Tak byl nacinany 5 dniowa blastka doktor Malgorzata Sowinska bardzo mila ogolnie jestem zadowolona a Invicty mieszkam w Bydgoszczy wiec tam sie lecze tylko transfer I pickap w Gdansku

reklama
Dziewczyny wiecie może ile kosztują badanie w diagnostyce takie jak: homocysteina, dhea so4, krzywa cukrowa i krzywa insulinowa? Wybieram się jutro i nie chce doznać szoku
Ja u siebie w szpitalu przez diagnostyke za homocysteine placilam 26zl, krzywą insulinowo-glukozowa 70zl, dhea nie robilam ale w cenniku mam 36 a dheas 20zl.
Dodam że u mnie w porównaniu z diagnostyka np w Warszawie jest dużo taniej.
Skierowania na nic nie potrzebowalam. Przed zrobieniem krzywej sprawdzili mi poziom glukozy glukometrem

@Vinszka gratuluję kochana ❤️❤️❤️

@ilmenau dobrze przeczytałam przelatujac strony ze u maluszka podejrzenie hipotrofi?
Nic się nie martw mój Synuś urodził się w 37 tyg z wagą 2230g - szybko wyrównał wagę z rówieśnikami.

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość! A sprawdzali u was co jest przyczyną niskiej wagi? I czy straszyli was hipotrofia czy tylko mnie tak straszą? ;)

Dzisiejsze badania nie pokazały niczego złego, kolejna seria we wtorek.

@Vinszka gratuluje przyrostu, niech Kropek dalej tak pieknie się mości u ciebie w brzuszku! :)

@Pini88 ✊✊✊ za kolejny przyrost :)

@Akatombo przykro mi bardzo :( :( :(

Ja u siebie w szpitalu przez diagnostyke za homocysteine placilam 26zl, krzywą insulinowo-glukozowa 70zl, dhea nie robilam ale w cenniku mam 36 a dheas 20zl.
Dodam że u mnie w porównaniu z diagnostyka np w Warszawie jest dużo taniej.
Skierowania na nic nie potrzebowalam. Przed zrobieniem krzywej sprawdzili mi poziom glukozy glukometrem

A nie wiesz co lepiej zrobić? Dhea czy dhea s czy jedno i drugie? Czym to się różni tak na chlopski rozum ?

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość! A sprawdzali u was co jest przyczyną niskiej wagi? I czy straszyli was hipotrofia czy tylko mnie tak straszą? ;)

Dzisiejsze badania nie pokazały niczego złego, kolejna seria we wtorek.

@Vinszka gratuluje przyrostu, niech Kropek dalej tak pieknie się mości u ciebie w brzuszku! :)

@Pini88 ✊✊✊ za kolejny przyrost :)

@Akatombo przykro mi bardzo :( :( :(
Nie straszyli bo nie mieli na to czasu 28.11 miałam ugs gdzie wyszło podejrzenie hipotrofi a jak pojechałam 29.11 do szpitala na kontrolne ktg i przemierzenie miednicy to okazało się że synkowi zaczęło spadać tętno i szybko było cc.

W związku z hipotrofia zalecili jedynie w 3 miesiącu badanie poziomu żelaza ( zwiększone ryzyko anemi) i faktycznie od 3 tyg podaję mu to żelazo.

Przyczyn nie znamy bo do 34 tyg wszystko było ok.

Głowa do góry. Pogłaskaj brzuszek i nie denerwuj maluszka.

Edit.. Przypomniało mi się że był dokarmiany tym mlekiem.
Dostępne są też już gotowe po 70 ml.
Jadł chyba z 3 tyg - w szpitalu 2x dziennie w domu x 1 Screenshot_20190322-212256.jpg

Ostatnia edycja:
Nie straszyli bo nie mieli na to czasu 28.11 miałam ugs gdzie wyszło podejrzenie hipotrofi a jak pojechałam 29.11 do szpitala na kontrolne ktg i przemierzenie miednicy to okazało się że synkowi zaczęło spadać tętno i szybko było cc.

W związku z hipotrofia zalecili jedynie w 3 miesiącu badanie poziomu żelaza ( zwiększone ryzyko anemi) i faktycznie od 3 tyg podaję mu to żelazo.

Przyczyn nie znamy bo do 34 tyg wszystko było ok.

Głowa do góry. Pogłaskaj brzuszek i nie denerwuj maluszka.

Edit.. Przypomniało mi się że był dokarmiany tym mlekiem.
Dostępne są też już gotowe po 70 ml.
Jadł chyba z 3 tyg - w szpitalu 2x dziennie w domu x 1 Zobacz załącznik 954142

Zobaczymy w przyszłym tygodniu czy Mała przybrała 150 gram, jak nie to szpital. Ale dzisiejsze badania ktg i przepływów trochę mnie uspokoiły, więc mam nadzieję że we wtorek też będzie ok.
Dziękuję bardzo!!!!!

reklama
Do góry