reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

gratulacje że ci się udało :) :) .......
a czy twój zarodek miał przecinana błonkę na lepsze zagnieżdżenie tak zwane " AH" bo wiem że też jesteś w tej samej klinice co ja :)
Tak byl nacinany 5 dniowa blastka doktor Malgorzata Sowinska bardzo mila ogolnie jestem zadowolona a Invicty mieszkam w Bydgoszczy wiec tam sie lecze tylko transfer I pickap w Gdansku

reklama
Dziewczyny wiecie może ile kosztują badanie w diagnostyce takie jak: homocysteina, dhea so4, krzywa cukrowa i krzywa insulinowa? Wybieram się jutro i nie chce doznać szoku
Ja u siebie w szpitalu przez diagnostyke za homocysteine placilam 26zl, krzywą insulinowo-glukozowa 70zl, dhea nie robilam ale w cenniku mam 36 a dheas 20zl.
Dodam że u mnie w porównaniu z diagnostyka np w Warszawie jest dużo taniej.
Skierowania na nic nie potrzebowalam. Przed zrobieniem krzywej sprawdzili mi poziom glukozy glukometrem

@Vinszka gratuluję kochana ❤️❤️❤️

@ilmenau dobrze przeczytałam przelatujac strony ze u maluszka podejrzenie hipotrofi?
Nic się nie martw mój Synuś urodził się w 37 tyg z wagą 2230g - szybko wyrównał wagę z rówieśnikami.

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość! A sprawdzali u was co jest przyczyną niskiej wagi? I czy straszyli was hipotrofia czy tylko mnie tak straszą? ;)

Dzisiejsze badania nie pokazały niczego złego, kolejna seria we wtorek.

@Vinszka gratuluje przyrostu, niech Kropek dalej tak pieknie się mości u ciebie w brzuszku! :)

@Pini88 ✊✊✊ za kolejny przyrost :)

@Akatombo przykro mi bardzo :( :( :(

Ja u siebie w szpitalu przez diagnostyke za homocysteine placilam 26zl, krzywą insulinowo-glukozowa 70zl, dhea nie robilam ale w cenniku mam 36 a dheas 20zl.
Dodam że u mnie w porównaniu z diagnostyka np w Warszawie jest dużo taniej.
Skierowania na nic nie potrzebowalam. Przed zrobieniem krzywej sprawdzili mi poziom glukozy glukometrem

A nie wiesz co lepiej zrobić? Dhea czy dhea s czy jedno i drugie? Czym to się różni tak na chlopski rozum ?

Dziękuję Ci bardzo za tą wiadomość! A sprawdzali u was co jest przyczyną niskiej wagi? I czy straszyli was hipotrofia czy tylko mnie tak straszą? ;)

Dzisiejsze badania nie pokazały niczego złego, kolejna seria we wtorek.

@Vinszka gratuluje przyrostu, niech Kropek dalej tak pieknie się mości u ciebie w brzuszku! :)

@Pini88 ✊✊✊ za kolejny przyrost :)

@Akatombo przykro mi bardzo :( :( :(
Nie straszyli bo nie mieli na to czasu 28.11 miałam ugs gdzie wyszło podejrzenie hipotrofi a jak pojechałam 29.11 do szpitala na kontrolne ktg i przemierzenie miednicy to okazało się że synkowi zaczęło spadać tętno i szybko było cc.

W związku z hipotrofia zalecili jedynie w 3 miesiącu badanie poziomu żelaza ( zwiększone ryzyko anemi) i faktycznie od 3 tyg podaję mu to żelazo.

Przyczyn nie znamy bo do 34 tyg wszystko było ok.

Głowa do góry. Pogłaskaj brzuszek i nie denerwuj maluszka.

Edit.. Przypomniało mi się że był dokarmiany tym mlekiem.
Dostępne są też już gotowe po 70 ml.
Jadł chyba z 3 tyg - w szpitalu 2x dziennie w domu x 1 Screenshot_20190322-212256.jpg

Ostatnia edycja:
Nie straszyli bo nie mieli na to czasu 28.11 miałam ugs gdzie wyszło podejrzenie hipotrofi a jak pojechałam 29.11 do szpitala na kontrolne ktg i przemierzenie miednicy to okazało się że synkowi zaczęło spadać tętno i szybko było cc.

W związku z hipotrofia zalecili jedynie w 3 miesiącu badanie poziomu żelaza ( zwiększone ryzyko anemi) i faktycznie od 3 tyg podaję mu to żelazo.

Przyczyn nie znamy bo do 34 tyg wszystko było ok.

Głowa do góry. Pogłaskaj brzuszek i nie denerwuj maluszka.

Edit.. Przypomniało mi się że był dokarmiany tym mlekiem.
Dostępne są też już gotowe po 70 ml.
Jadł chyba z 3 tyg - w szpitalu 2x dziennie w domu x 1 Zobacz załącznik 954142

Zobaczymy w przyszłym tygodniu czy Mała przybrała 150 gram, jak nie to szpital. Ale dzisiejsze badania ktg i przepływów trochę mnie uspokoiły, więc mam nadzieję że we wtorek też będzie ok.
Dziękuję bardzo!!!!!

reklama
Do góry