reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ha ha . Mam nadzieje ze wszystko sie uda... moze inaczej bardzo bardzo bym chciała by sie udało. Mam nadzieje ze te badania wyjda dobrze. Musze tylko popatrzeć w katendarzyk jak cykl u mnie wypadnie za 4 tyg bo musze zrobic wtedy wymazy cytologie,. Chlamydie itp a to musi byc chuba po miesiaczce? Bo nie wiem?
Z tego co ja wiem to nie musi być po miesiączce, może powinno się tak cytologię robić, ale nie jest to koniecznie, tym bardziej, że Ty pewnie masz aktualną, a tą będzie tylko pod stymulację, ale jeśli masz problemy z infekcjami to rzeczywiście biocenozę proponuje zrobić w tym czasie co masz najmniejszą skłonność do infekcji, u mnie zazwyczaj najlepiej jest faktycznie w pierwszej połowie. A jeżeli masz problemy to polecam probiotyki żebyś przez to nie musiała czekać na kolejny cykl, piszę o tym bo ja mam problemy i jestem na tym punkcie przewrażliwiona.
Powodzenia :)

reklama
Na pewno to nie przez ciśnienie, masz niskie. Jeśli przepływy będą dobre to pamiętaj o ktg i można czekać. Na pewno powinnaś dostać skierowanie do szpitala, sprawdzą wszystko i zdecydują. Ciążę masz w zasadzie donoszoną więc nie musisz tak się stresować.

U mnie dobrze, będą czekać do 37 tc:) czyli równo dwa tygodnie. Wszystkie parametry w normie.

Przez ten tydzień badania, jak w środę nie będzie poprawy to szpital, grunt, że cały czas badają.
Ty tez będziesz mieć donoszoną ciążę, super :) Pewnie poród wyjdzie nam w tym samym czasie ;)

U mnie niestety negatywny wynik
Beta 0,8 U/l
Progesteron 12 ng/ml

Dziękuję Wam za wsparcie ogromne

Kolejne podejscie w kolejnym cyklu

Powodzenia @Akatombo i innym czekającym fajterkom[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Przykro mi.

Z drugiej strony, cieszę się, że się nie poddajesz. Dzielna babka. Kolejne podejście będzie owocne ;)

Z tego co ja wiem to nie musi być po miesiączce, może powinno się tak cytologię robić, ale nie jest to koniecznie, tym bardziej, że Ty pewnie masz aktualną, a tą będzie tylko pod stymulację, ale jeśli masz problemy z infekcjami to rzeczywiście biocenozę proponuje zrobić w tym czasie co masz najmniejszą skłonność do infekcji, u mnie zazwyczaj najlepiej jest faktycznie w pierwszej połowie. A jeżeli masz problemy to polecam probiotyki żebyś przez to nie musiała czekać na kolejny cykl, piszę o tym bo ja mam problemy i jestem na tym punkcie przewrażliwiona.
Powodzenia :)
Noe no raczej infekcji nie mam. Nie pamiętam kiedy jakas mialam. Cytologia skonczylq mi soe w styczniu i nie robilam wiec lekarz ma mi zrobic i tu musi byc często po miesiączce. Pozostale noe wiem misze doczytac. Ode jutro do miejskiego labu popytac o ceny badan i porownam z labem w klinice.

Dziewczyny czy samo badanie homocysteiny coś daje? I czy warto badać poziom dhea? Miałam 2 stymulacje i mnie jest problem z komórkami, jest ich mało i kiepskiej jakości. Podpowiedzcie co można zbadać?
homocysteinę możesz zbadać, cholesterol. krzywą cukrową i insulinową, poziom wit d
na poprawę komórek duuuuużo antyoksydantów - poczytaj w czym są (sok z aronii, kalafior, wino czerwone, jagody, czarne porzeczki, zielone warzywa) i na zdrowie! dhea też możesz zbadać - to chyba się nazywa dhea-SO4 o ile się nie mylę.

@Justyska13 chlamydia nie ma znaczenia kiedy, byle krwawienia/plamienia nie było bo czasem wynik może wyjsc fałszywie dodatni
@Dzoannna przykro mi bardzo :(

U mnie niestety negatywny wynik
Beta 0,8 U/l
Progesteron 12 ng/ml

Dziękuję Wam za wsparcie ogromne

Kolejne podejscie w kolejnym cyklu

Powodzenia @Akatombo i innym czekającym fajterkom[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Calym sercem wierzę, że kwiecień (czyli podejście do kolejnego) okaże się dla Ciebie najpiękniejszym dniem w życiu.

Dziewczyny czy samo badanie homocysteiny coś daje? I czy warto badać poziom dhea? Miałam 2 stymulacje i mnie jest problem z komórkami, jest ich mało i kiepskiej jakości. Podpowiedzcie co można zbadać?
Hej:)
To może ja coś podpowiem:) Bo tez przygotowuje się do kolejnej stymulacji i walcze o większa ilość i lepszej jakości jajeczek. Moja lekarka zaleciła mi do standardowych leków, które tu wszyscy zalecają melatonine 5mg. Trochę się zdziwiłam, ale jak poczytałam to okazuje się, ze to bardzo silny antyoksydant - 60x mocniejszy od wit C. Biorę na noc, wiec do tego spokojne noce gwarantowane8-)

Ja miałam zaczynać długi protokół za 2 tyg, ale zmarł mi tata i chyba się jeszcze wstrzymam, bo nie ogarnę tego wszystkiego psychicznie:sad::sad:

reklama
Dziś była bardzo ciężka noc.
Obudził mnie pot lejący się po cyckach i w ogóle po całym ciele, jakby była mega temperatura...
i ból chyba jajnika, pojawiający się co pare minut albo co minute, dwie, Mam do teraz tylko rzadziej. Silny i ostre kłucie po lewej stronie ciągnie do pachwiny...
Nie chce panikować, nawet nie moge isc do lekarza teraz bo o 8 muszę być w skarbówce złożyć wniosek przyspieszony potrzebny do notariusza...

Do góry