reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiecie, zrobiłam dziś głupia rzecz - nasikalam na pasek owulacyjny, bo akurat miałam w domu, a tam jedną krecha... Podobno one też wykrywają HCG, a u mnie biel. Wiem, to bez sensu i pewnie nie powinnam się przejmować, ale tak jakoś smutnawo mi się zrobiło :-\
Ja ci powiem, ze zostało mi chyba ze 30 sztuk owulacyjnych i z ciekawosci tez nasikalam i wyszly 2 krechy chcoiaz wiem ze one wykrywaja lh a nie hcg ale gdzies slyszalam ze to jakas pochodna? Czy tam cos i ze test tego nie odroznia. Ale mysle ze u Ciebie po prostu za wczesnie nawet na prawdziwy test :) takze niczym sie nie przejmuj
Mam wynik drugiej bety: 96,3
Gratulacje! Pieknie! [emoji8]
Kochane dzisiaj 8 dpt 5 dniowej blastocystoty wynik to 116.2 mIU/Ml czy to oznacza ciążę.Zaznaczam że transfer był bez podania zastrzyków dwa miesiace po punkcji. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz od Was:-)
Suuuper, ja w 8 dniu po 5 dniowej blastce mialam 139,5 a 2 dni temu 18 dni po transferze 6972 [emoji3590][emoji4][emoji4]
U mnie niestety negatywny wynik
Beta 0,8 U/l
Progesteron 12 ng/ml

Dziękuję Wam za wsparcie ogromne

Kolejne podejscie w kolejnym cyklu

Powodzenia @Akatombo i innym czekającym fajterkom[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Jejku nie wierze [emoji17][emoji17][emoji17] tak mi przykroz trzymaj sie [emoji3590]

reklama
Nie zamartwiaj się na zapas. Najważniejsze są przepływy. Ciśnienie masz dobre?

Cisnienie mam raczej niskie 100/60 lub po kawie 110/70, myślisz, ze to może być przyczyna?
A jak tam u was?

Hej , na pocieszenie powiem Ci że u nas też było zagrożenie hipotrofia , pół ciąży żyłam w stresie , a malutka urodziła się z wagą 3200 w terminie . Okazało się że to wysoka ale drobna dziewczynka i pomiary z USG ciągle zakłamywały wagę. Powodzenia [emoji8]

Oby tylko skończyło się na strachu! Dziękuje :)

Kochana, bardzo mocno trzymam za Was✊ Z Twoja kruszynką na pewno jest dobrze i będzie dobrze. Lekarze pewnie będą się starać podwyższyć wagę.? Może dadzą więcej witaminek...
Jak tylko możesz, to dawaj znać co i jak z badaniami..

Właśnie przechodzę badania, bo albo ja mam jakieś niedobory (na pewno nie mam anemii, mam co miesiąc morfologię i badania moczu), albo jakąś infekcję, albo jest coś nie tak z przepływami i wtedy muszą wcześniej zakończyć ciążę przez cc. Trochę się łudziłam, ze to może na konkretnym sprzęcie tak wychodzi ale już na trzech się przebadałam i wyniki podobne...

@jagodaaga @Dzoannna @Mosia82 - teraz nadrobiłam, przykro mi, że nie wyszło, ale walczcie dalej bo jest o co! Sciskam was mocno!!!

@Vinszka @tina35 - dzięki, że chcecie przejąć kalendarz. Wyślę wam wszystkie informacje na priv. Jak któregoś dnia wam nie będzie pasować, żeby zapostować to też ok, wszystkie dziewczyny tutaj zrozumieją sytuację.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Na was zawsze można liczyć :)

Ja ci powiem, ze zostało mi chyba ze 30 sztuk owulacyjnych i z ciekawosci tez nasikalam i wyszly 2 krechy chcoiaz wiem ze one wykrywaja lh a nie hcg ale gdzies slyszalam ze to jakas pochodna? Czy tam cos i ze test tego nie odroznia. Ale mysle ze u Ciebie po prostu za wczesnie nawet na prawdziwy test :) takze niczym sie nie przejmuj Gratulacje! Pieknie! [emoji8]Suuuper, ja w 8 dniu po 5 dniowej blastce mialam 139,5 a 2 dni temu 18 dni po transferze 6972

Pięknie cieszę się, że tak się udaje:-)Ja mam wykonać test w 12 dpt jeszcze, tak zalecił mi lekarz:-)Czekam na poniedziałek z niecierlpiwoscia mam nadzieje , ze przyrost będzie łądny:-)Trzymajcie kciuki na pewno się odezwe:-)

Powiem Wam tylko ze mnie dzis wlasnie w krzyzu boli zajebiscie :/ a wczesniej bolal mnie brzuch jak na okres pomimo duphastonu
Dzis go odstawiam bo to bez sensu

Ojjj kurcze @Dzoannna przykro mi :( ale masz mrozaki, jest ok .Ja po pierwszej procedurze mialam 1 który się nie przyjął było ciężko ..masz po kogo wracać - będzie dobrze - trzymam mocno kciuki za dalszą walkę

Mam juz wyniki drugiej bety. Oczywiście zgodnie z przewidywaniami dalej negatywna < 0,1 U/l...
A ja glupia nakupiłam leków siatkę...nie wiem czemu moja lekarka przepisała mi tego aż tyle
Gdyby ktoraś chciała odkupić chętnie sprzedam nawet za pół ceny.
Mam 2 opakowania Duphastonu
1 opakowanie estrofemu
1 opakowanie Crinone
1 opakowanie Neoparin
Wdzystko kupione 9 dni temu...nie otwarte.
Jak by co to piszcie na priv
@Mosia82 Bardzo mi przykro☹️Tulę mocno ☹️☹️napisz mi kochana na priv jakie ceny proponujesz za leki.

Cisnienie mam raczej niskie 100/60 lub po kawie 110/70, myślisz, ze to może być przyczyna?
A jak tam u was?

Właśnie przechodzę badania, bo albo ja mam jakieś niedobory (na pewno nie mam anemii, mam co miesiąc morfologię i badania moczu), albo jakąś infekcję, albo jest coś nie tak z przepływami i wtedy muszą wcześniej zakończyć ciążę przez cc. Trochę się łudziłam, ze to może na konkretnym sprzęcie tak wychodzi ale już na trzech się przebadałam i wyniki podobne...

@jagodaaga @Dzoannna @Mosia82 - teraz nadrobiłam, przykro mi, że nie wyszło, ale walczcie dalej bo jest o co! Sciskam was mocno!!!

@Vinszka @tina35 - dzięki, że chcecie przejąć kalendarz. Wyślę wam wszystkie informacje na priv. Jak któregoś dnia wam nie będzie pasować, żeby zapostować to też ok, wszystkie dziewczyny tutaj zrozumieją sytuację.

Przede wszystkim dziękujemy ci za 0rowadzenie kalendarza. Robiłas to naprawdę zgrabnie. Daj nam znać jakie wyniki, 38tc to już dziecko donoszone. Buziaki

A jak tam u was?

Na pewno to nie przez ciśnienie, masz niskie. Jeśli przepływy będą dobre to pamiętaj o ktg i można czekać. Na pewno powinnaś dostać skierowanie do szpitala, sprawdzą wszystko i zdecydują. Ciążę masz w zasadzie donoszoną więc nie musisz tak się stresować.

U mnie dobrze, będą czekać do 37 tc:) czyli równo dwa tygodnie. Wszystkie parametry w normie.

reklama
Dziewczyny czy samo badanie homocysteiny coś daje? I czy warto badać poziom dhea? Miałam 2 stymulacje i mnie jest problem z komórkami, jest ich mało i kiepskiej jakości. Podpowiedzcie co można zbadać?

Do góry