reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ha ha . Mam nadzieje ze wszystko sie uda... moze inaczej bardzo bardzo bym chciała by sie udało. Mam nadzieje ze te badania wyjda dobrze. Musze tylko popatrzeć w katendarzyk jak cykl u mnie wypadnie za 4 tyg bo musze zrobic wtedy wymazy cytologie,. Chlamydie itp a to musi byc chuba po miesiaczce? Bo nie wiem?
Z tego co ja wiem to nie musi być po miesiączce, może powinno się tak cytologię robić, ale nie jest to koniecznie, tym bardziej, że Ty pewnie masz aktualną, a tą będzie tylko pod stymulację, ale jeśli masz problemy z infekcjami to rzeczywiście biocenozę proponuje zrobić w tym czasie co masz najmniejszą skłonność do infekcji, u mnie zazwyczaj najlepiej jest faktycznie w pierwszej połowie. A jeżeli masz problemy to polecam probiotyki żebyś przez to nie musiała czekać na kolejny cykl, piszę o tym bo ja mam problemy i jestem na tym punkcie przewrażliwiona.
Powodzenia :)

reklama
Na pewno to nie przez ciśnienie, masz niskie. Jeśli przepływy będą dobre to pamiętaj o ktg i można czekać. Na pewno powinnaś dostać skierowanie do szpitala, sprawdzą wszystko i zdecydują. Ciążę masz w zasadzie donoszoną więc nie musisz tak się stresować.

U mnie dobrze, będą czekać do 37 tc:) czyli równo dwa tygodnie. Wszystkie parametry w normie.

Przez ten tydzień badania, jak w środę nie będzie poprawy to szpital, grunt, że cały czas badają.
Ty tez będziesz mieć donoszoną ciążę, super :) Pewnie poród wyjdzie nam w tym samym czasie ;)

U mnie niestety negatywny wynik
Beta 0,8 U/l
Progesteron 12 ng/ml

Dziękuję Wam za wsparcie ogromne

Kolejne podejscie w kolejnym cyklu

Powodzenia @Akatombo i innym czekającym fajterkom[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Przykro mi.

Z drugiej strony, cieszę się, że się nie poddajesz. Dzielna babka. Kolejne podejście będzie owocne ;)

Z tego co ja wiem to nie musi być po miesiączce, może powinno się tak cytologię robić, ale nie jest to koniecznie, tym bardziej, że Ty pewnie masz aktualną, a tą będzie tylko pod stymulację, ale jeśli masz problemy z infekcjami to rzeczywiście biocenozę proponuje zrobić w tym czasie co masz najmniejszą skłonność do infekcji, u mnie zazwyczaj najlepiej jest faktycznie w pierwszej połowie. A jeżeli masz problemy to polecam probiotyki żebyś przez to nie musiała czekać na kolejny cykl, piszę o tym bo ja mam problemy i jestem na tym punkcie przewrażliwiona.
Powodzenia :)
Noe no raczej infekcji nie mam. Nie pamiętam kiedy jakas mialam. Cytologia skonczylq mi soe w styczniu i nie robilam wiec lekarz ma mi zrobic i tu musi byc często po miesiączce. Pozostale noe wiem misze doczytac. Ode jutro do miejskiego labu popytac o ceny badan i porownam z labem w klinice.

Dziewczyny czy samo badanie homocysteiny coś daje? I czy warto badać poziom dhea? Miałam 2 stymulacje i mnie jest problem z komórkami, jest ich mało i kiepskiej jakości. Podpowiedzcie co można zbadać?
homocysteinę możesz zbadać, cholesterol. krzywą cukrową i insulinową, poziom wit d
na poprawę komórek duuuuużo antyoksydantów - poczytaj w czym są (sok z aronii, kalafior, wino czerwone, jagody, czarne porzeczki, zielone warzywa) i na zdrowie! dhea też możesz zbadać - to chyba się nazywa dhea-SO4 o ile się nie mylę.

@Justyska13 chlamydia nie ma znaczenia kiedy, byle krwawienia/plamienia nie było bo czasem wynik może wyjsc fałszywie dodatni
@Dzoannna przykro mi bardzo :(

U mnie niestety negatywny wynik
Beta 0,8 U/l
Progesteron 12 ng/ml

Dziękuję Wam za wsparcie ogromne

Kolejne podejscie w kolejnym cyklu

Powodzenia @Akatombo i innym czekającym fajterkom[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Calym sercem wierzę, że kwiecień (czyli podejście do kolejnego) okaże się dla Ciebie najpiękniejszym dniem w życiu.

Dziewczyny czy samo badanie homocysteiny coś daje? I czy warto badać poziom dhea? Miałam 2 stymulacje i mnie jest problem z komórkami, jest ich mało i kiepskiej jakości. Podpowiedzcie co można zbadać?
Hej:)
To może ja coś podpowiem:) Bo tez przygotowuje się do kolejnej stymulacji i walcze o większa ilość i lepszej jakości jajeczek. Moja lekarka zaleciła mi do standardowych leków, które tu wszyscy zalecają melatonine 5mg. Trochę się zdziwiłam, ale jak poczytałam to okazuje się, ze to bardzo silny antyoksydant - 60x mocniejszy od wit C. Biorę na noc, wiec do tego spokojne noce gwarantowane8-)

Ja miałam zaczynać długi protokół za 2 tyg, ale zmarł mi tata i chyba się jeszcze wstrzymam, bo nie ogarnę tego wszystkiego psychicznie:sad::sad:

reklama
Dziś była bardzo ciężka noc.
Obudził mnie pot lejący się po cyckach i w ogóle po całym ciele, jakby była mega temperatura...
i ból chyba jajnika, pojawiający się co pare minut albo co minute, dwie, Mam do teraz tylko rzadziej. Silny i ostre kłucie po lewej stronie ciągnie do pachwiny...
Nie chce panikować, nawet nie moge isc do lekarza teraz bo o 8 muszę być w skarbówce złożyć wniosek przyspieszony potrzebny do notariusza...

Do góry