reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzie

Dzięki kochana. A tak z ciekawosci nie myslalas by podac dwa zarodki? Kiedy kolejna weryfikację robisz? Za 2 dni?
Ja nie mogę więcej jak jeden przyjąć. Wiek nie ten, udany pierwszy transfer, duża możliwość poronienia w 3 trymestrze i nadmiar złego odklejone łożysko.

Powiem szczerze, że mając jednego nie jestem w stanie ogarnąć, jakbym sobie dała radę z trójką na raz. Poza tym ciąża mnoga to też ryzyko. Czasami dziewczyny poraniają jednego z bliźniąt. Nie chciałabym tego przeżywać. Wolę jednego. To i tak duże, duże szczęście.

Dziewczyny jestem załamana. Wczoraj byłam w klinice bo podchodzę do programu. Miałam być 10 dni na obserwacji i podczas usg lekarz zauważył że nam polipa 8 mm i powiedział że niewiadomo czy podejdę do transferu chce mi się wyć dlaczego ciągle musi być coś nie tak

Dziewczyny jestem załamana. Wczoraj byłam w klinice bo podchodzę do programu. Miałam być 10 dni na obserwacji i podczas usg lekarz zauważył że nam polipa 8 mm i powiedział że niewiadomo czy podejdę do transferu chce mi się wyć dlaczego ciągle musi być coś nie tak
No niestety, ivf to trening cierpliwości. Miałam tak samo. Umówiłam się na histeroskopię, wycięli polipa, jeśli nie było potrzeby łyżeczkowania (a z reguły nie ma), to po wyniku histopatologicznym możesz podchodzić w następnym cyklu. Rozumiem rozczarowanie, u mnie też ciągle coś było, a to.polip, a to iinfekcja i rezultat był taki, że po stymulacji w styczniu 2017 i ponownej w sierpniu 2017, w całym 2017 roku miałam tylko 1 transfer, nieudany. Ale za to teraz jestem w 23 tyg ciąży, więc głowa do góry. Trzeba przeczekać co złe.

Nie wiem Kochana. To jest mój drugi transfer i nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie. Może doświadczone koleżanki się wypowiedzą jak to jest. Ja łykam nospe 3x1. A czy to pomoże? Mam nadzieję ;)
Moglam czesciej ja lykac no ale nic juz nie zrobie oby moj kroppek to przetrwal w piatek sie okarze

reklama
Dziewczyny czy któras z was tak robiła że transfer planowano w 5dobie a zamrazaliscie np 2 zarodki w 3 dobie? Tak wrazie czego. Czy tak się w ogóle robi? Dr powiedziała że to bez sensu że w takim razie transfer w 3 a mrożenie w 5.
Ja chciałam teraz transfer w 5 dobie ale dla swojego komfortu psychicznego chciałam zamrozić z 2 zarodki w 3 dobie. Mamy 6 zaplodnionych komórek i 3 walczyly
jeszcze wczoraj o zaplodnienie.
Dodam że ostatnio wszystkie zarodki padły po 3 dobie a podany zarodek w 3 dobie się nie zadomowil.a i jeszcze czynnik męski.

Do góry