reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

<wali się w głowę>, racja z tym przelicznikiem, to nmol się dzieli przez 3, żeby wyszły ng. Sorry.

U nas jest czynnik męski poważny, przed kwalifikacją do mojej stymulacji mąż musiał mieć zrobione oprócz ogólnego bad nasienia jeszcze posiew nasienia, wirusy Hiv, hcv, hbs, chalmydię PCR (chyba z krwi, ale podobni można też z moczu), kariotyp (to oboje) i on jeszcze mutację cftr i azf (ze wzgl na b slabe nasienie). Chyba tyle. Wirusy ważne pół roku, chlamydia rok, genetykę tylko raz sie robi. Posiew chyba miesiąc.

No i po cóż, po cóż? Nie miało prawa nic Ci wyjść niecaly 7 dpt trzydniowca! Ja kiedyś zrobiłam sikańca 8 dpt trzydniowca, właśnie taki superczuły od 10ciu.co niby betę wykrywa i nic nie było, biało, zaryczana od razu.na betę poleciałam i była 37. Będziesz się zalamywac, jak będzie o co. Na krew ładnie jutro z rana proszę iść.

Bardzo ładny wynik, starczy tyroksyny dla dzidzi :) Jak będzie dużo za dużo to Ci zmniejszą euthyrox, póki co jest git. Chodzi o to by niedoborów nie było, gorna norma.to stan pożądany :)
Jak się.czujesz?
Myślisz że jutro mogę już betę zrobić?
Dobra, no już, poprawiam się :) kropka też już przeprosiłam za te nerwy nie płacz:)

reklama
Swierzak nie oznacza ze zarodek był podany wczesniej niz 5 dni tylko ze nie był zamrażany pisze bo wydaje mi sie ze ty myslisz ze swierzak to 3 dniowy zarodek a swierzak moze tez byc 2 dniowy, 4 dniowy albo blastke 5 dniowa czy 6 dniowa.
Tak, w moim pojęciu tak właśnie:) dzięki za sprostowsnie

Myślisz że jutro mogę już betę zrobić?
Dobra, no już, poprawiam się :) kropka też już przeprosiłam za te nerwy nie płacz:)

Przy 3 dniowym zarodku betę rób najwcześniej 9-10 dpt. Wcześniej praktycznie nie ma szans, żeby ci coś wyszło, tym bardziej na sikańcu. Miałaś transfer popołudniu wiec beta albo 9 dpt popołudniu albo 10 dpt rano.

Dobra, już się ogarniam bo mój stan nie służy kropkowi. Myślisz że beta już dziś wyjdzie ?
Myślę, że wyjdzie. Nie będą to zawrotne wartości, bo to początek, ale wyjdzie. W niektorych klinikach zalecają po 7 dpt zrobić betę, a później co 2 dni, żeby zobaczyć jak przyrasta. Tak miala moja znajoma w invicta 2 lata temu. Ja jestem w Novum, wiec tu mi kazali czekać 14 dni.

Nie wiem...ten ból jajników tak mnie podkusil...pójdę na betę w środę już bez sikancow, obiecuję..
Jeszcze powiem Ci jedną optymistyczną rzecz. Jeśli jesteś po świerżym transferze, to ból jajników może świadczyć o ciąży, gdyż wymęczone po stymulacji i punkcji jajniki reagują na rosnący hormon hcg, dlatego niektóre dziewczyny dopada właśnie wtedy hiperstymulacja jajników.

Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?

Tak, w moim pojęciu tak właśnie:) dzięki za sprostowsnie
Spoko tak wlasnie wywnioskowałam po kilku twoich postach 8-) dlatego sie nie załamuj ze ktos pisze ze ze swierzaka miał juz pozytywny sikaniec po 7 dniach bo na 100% miał podana blastke :) nie spinaj sie bez sensu bo u ciebie jeszcze za wcześnie na sikance

Tak, transfer miałam 11 marca o godzinie 14. Więc dziś 7dpt. Boże, nie wiem jak dziś w pracy wysiedze...
A u ciebie jak to było?
@jagodaaga Ja robiłam bete 7dpt wynik 47 lub 49 nie pamietam dokładnie podane miałam 3 dniowe dzis 24tc5d i w brzuszku 2 tulisie córcia i synek trzymam ✊✊✊❤❤❤ za super wysokie bety pozdrawiam

reklama
Myślę, że wyjdzie. Nie będą to zawrotne wartości, bo to początek, ale wyjdzie. W niektorych klinikach zalecają po 7 dpt zrobić betę, a później co 2 dni, żeby zobaczyć jak przyrasta. Tak miala moja znajoma w invicta 2 lata temu. Ja jestem w Novum, wiec tu mi kazali czekać 14 dni.
Ja też jestem w Novum, u kogo leczysz się?

Do góry