reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?

U mnie jeden lekarz (z kliniki) kazał odstawić estrofem w 8 tygodniu, że niby źle wpływa na gospodarkę hormonalną jakby się okazało, że to chłopiec a drugi kazał mi brać do 12 tygodnia. Ja przed odstawieniem (zarówno przy progesteronie oraz przy estrofemie) musiałam robić badania poziomu hormonów we krwi i na tej podstawie lekarz prowadzący ciążę decydowała o zmniejszaniu leków. Ja schodziłam z dawki 3x1, co tydzień zmniejszając o jedną tabletkę, ostatnia tabletka w 12 tygodniu

Tak, sporo pije....jeśli byś zrobiła ten test napisz mi proszę na priv co ci wyszło...a na betę kiedy idziesz?
Ja kochana na betę idę jutro i to będzie 6dpt i to niepełny. Wynik powinien być z tego co wiem dwucyfrowy przy blastce. Idź na betę, ja testu robić nie mam zamiaru. Szkoda nerwów dla mnie.

Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?

Bierz ten estrofem do konca opakowania, wlos ci z glowy przez to nie spadnie, a ladnie ukrwi endometrium . Poronilas pewno z innego powodu, pomimo to ta jedna tabletka dziennie w zyciu ci nie zaszkodzi.I spokojnie[emoji173]️[emoji106]

Nawet na taki z czułością 10?? Coś mi się wydaje że jak by beta choć trochę ruszyła to bledzizna ale by była...:(
Dzień dobry wszystkim!
Ja tylko od siebie dodam, że tu były bety i po 100 i ponad 500 a sikusy nie wychodziły. W środę zapraszam do labu :)
Dzisiaj ✊ ✊ ✊ za @Marzycielka7 - mam nadzieję, że na wizycie lekarz prowadzący powie jaki ma plan dla was do dalszej walki o marzenia!

Przypominam, że kalendarz jest ciągle do przejęcia. To naprawdę nie zajmuje dużo czasu - dzisiaj z rana niecałe 3 minuty łącznie z tym apelem. Ja powoli kończę 37 tydzień i różnie już może być, także tego... Odwagi dziewczyny, to wcale nie jest trudne ani czasochłonne!
Może któraś ze świeżo zaciążonych dziewczyn, która ma l4 i się nudzi w domku by przejęła? Ja już "za stara" jestem i nieregularnie wchodzę ;) Niech się młodsze pokolenie wykaże :D :D :D
Ja bym na twoim miejscu brała jeszcze co najmniej do 8tc jeśli masz zapas. Ja brałam praktycznie do końca 12tc.

reklama
<wali się w głowę>, racja z tym przelicznikiem, to nmol się dzieli przez 3, żeby wyszły ng. Sorry.

U nas jest czynnik męski poważny, przed kwalifikacją do mojej stymulacji mąż musiał mieć zrobione oprócz ogólnego bad nasienia jeszcze posiew nasienia, wirusy Hiv, hcv, hbs, chalmydię PCR (chyba z krwi, ale podobni można też z moczu), kariotyp (to oboje) i on jeszcze mutację cftr i azf (ze wzgl na b slabe nasienie). Chyba tyle. Wirusy ważne pół roku, chlamydia rok, genetykę tylko raz sie robi. Posiew chyba miesiąc.

No i po cóż, po cóż? Nie miało prawa nic Ci wyjść niecaly 7 dpt trzydniowca! Ja kiedyś zrobiłam sikańca 8 dpt trzydniowca, właśnie taki superczuły od 10ciu.co niby betę wykrywa i nic nie było, biało, zaryczana od razu.na betę poleciałam i była 37. Będziesz się zalamywac, jak będzie o co. Na krew ładnie jutro z rana proszę iść.

Bardzo ładny wynik, starczy tyroksyny dla dzidzi :) Jak będzie dużo za dużo to Ci zmniejszą euthyrox, póki co jest git. Chodzi o to by niedoborów nie było, gorna norma.to stan pożądany :)
Jak się.czujesz?
Dzieki kochana. Ptytam Ciebie szczególnie bo u nas koncentracja ponizej 1 mln a u Twojego meza z tego co pamiętam tez wlasnie ok 500tys chyba. Dlatego chciałam wiedziec co twoj maz robil bym wiedziala co moj powinien tez zrobić. .. tzn na jakie badania jeszcze sie nastawic. @sssurykatka a dlugo czekaliscie na te badania genetyczne tzn te mutację cftr i azf?

Do góry