reklama
jagodaaga
Fanka BB :)
Ja byłam u L. , Ale "oddał" mnie bo czasu nie miał dla mnie...i jestem u Zamory - z czego jestem zadowolonaSuper To może nawet mijałyśmy się w ostatnich 2-3 tygodniach Jestem u dr. Wojewódzkiego, ale transfer zażyczyłam sobie u dr. Taszyckiej. A Ty u kogo?
Pini88
Dziewczyny czy piersi musza mnie bolec ciagle tak samo czy jak?
ilmenau
Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?
U mnie jeden lekarz (z kliniki) kazał odstawić estrofem w 8 tygodniu, że niby źle wpływa na gospodarkę hormonalną jakby się okazało, że to chłopiec a drugi kazał mi brać do 12 tygodnia. Ja przed odstawieniem (zarówno przy progesteronie oraz przy estrofemie) musiałam robić badania poziomu hormonów we krwi i na tej podstawie lekarz prowadzący ciążę decydowała o zmniejszaniu leków. Ja schodziłam z dawki 3x1, co tydzień zmniejszając o jedną tabletkę, ostatnia tabletka w 12 tygodniu
Vinszka
Ja kochana na betę idę jutro i to będzie 6dpt i to niepełny. Wynik powinien być z tego co wiem dwucyfrowy przy blastce. Idź na betę, ja testu robić nie mam zamiaru. Szkoda nerwów dla mnie.Tak, sporo pije....jeśli byś zrobiła ten test napisz mi proszę na priv co ci wyszło...a na betę kiedy idziesz?
annemarie
Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?
Bierz ten estrofem do konca opakowania, wlos ci z glowy przez to nie spadnie, a ladnie ukrwi endometrium . Poronilas pewno z innego powodu, pomimo to ta jedna tabletka dziennie w zyciu ci nie zaszkodzi.I spokojnie[emoji173]️[emoji106]
dżoasia
Nawet na taki z czułością 10?? Coś mi się wydaje że jak by beta choć trochę ruszyła to bledzizna ale by była...
Może któraś ze świeżo zaciążonych dziewczyn, która ma l4 i się nudzi w domku by przejęła? Ja już "za stara" jestem i nieregularnie wchodzę Niech się młodsze pokolenie wykażeDzień dobry wszystkim!
Ja tylko od siebie dodam, że tu były bety i po 100 i ponad 500 a sikusy nie wychodziły. W środę zapraszam do labu
Dzisiaj za @Marzycielka7 - mam nadzieję, że na wizycie lekarz prowadzący powie jaki ma plan dla was do dalszej walki o marzenia!
Przypominam, że kalendarz jest ciągle do przejęcia. To naprawdę nie zajmuje dużo czasu - dzisiaj z rana niecałe 3 minuty łącznie z tym apelem. Ja powoli kończę 37 tydzień i różnie już może być, także tego... Odwagi dziewczyny, to wcale nie jest trudne ani czasochłonne!
Ja bym na twoim miejscu brała jeszcze co najmniej do 8tc jeśli masz zapas. Ja brałam praktycznie do końca 12tc.Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?
reklama
Justyska13
Dzieki kochana. Ptytam Ciebie szczególnie bo u nas koncentracja ponizej 1 mln a u Twojego meza z tego co pamiętam tez wlasnie ok 500tys chyba. Dlatego chciałam wiedziec co twoj maz robil bym wiedziala co moj powinien tez zrobić. .. tzn na jakie badania jeszcze sie nastawic. @sssurykatka a dlugo czekaliscie na te badania genetyczne tzn te mutację cftr i azf?<wali się w głowę>, racja z tym przelicznikiem, to nmol się dzieli przez 3, żeby wyszły ng. Sorry.
U nas jest czynnik męski poważny, przed kwalifikacją do mojej stymulacji mąż musiał mieć zrobione oprócz ogólnego bad nasienia jeszcze posiew nasienia, wirusy Hiv, hcv, hbs, chalmydię PCR (chyba z krwi, ale podobni można też z moczu), kariotyp (to oboje) i on jeszcze mutację cftr i azf (ze wzgl na b slabe nasienie). Chyba tyle. Wirusy ważne pół roku, chlamydia rok, genetykę tylko raz sie robi. Posiew chyba miesiąc.
No i po cóż, po cóż? Nie miało prawa nic Ci wyjść niecaly 7 dpt trzydniowca! Ja kiedyś zrobiłam sikańca 8 dpt trzydniowca, właśnie taki superczuły od 10ciu.co niby betę wykrywa i nic nie było, biało, zaryczana od razu.na betę poleciałam i była 37. Będziesz się zalamywac, jak będzie o co. Na krew ładnie jutro z rana proszę iść.
Bardzo ładny wynik, starczy tyroksyny dla dzidzi Jak będzie dużo za dużo to Ci zmniejszą euthyrox, póki co jest git. Chodzi o to by niedoborów nie było, gorna norma.to stan pożądany
Jak się.czujesz?
Podziel się: