reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
7 dzień dziś....a gdyby tak dokładnie liczyć to 7 doba minie ok. 14 dziś.

Jesteśmy w tym samym dniu po transferze (u mnie 7 doba po transferze minie dziś o 11:00). Boję się zrobić test, bo bardzo dużo się nawadniam (ok 3 l) i test mnie pewnie rozczaruje. W nocy biegam do toalety 2-3 razy, więc test chyba nie ma sensu.

Ja od paru dni mam nowe dość uciążliwe ponoć objawy ciąży przez pogesreron.
Mianowicie w nocy się strasznie poce.
Na prawdę nigdy nie miałam problemu z pocieniem się nawet latem.
Teraz dużo pije i mam nadzieję że to no. Poważnego bo tak się poce, że aż plaster z estradiolem z tyłka mi się odkleja :)

Kochana, idź na betę i nie przejmuj się tym testem. Może jeszcze małe wartości hcg są w moczu. Poza tym jeśli bardzo dużo pijesz, to rozrzedzasz mocz i test może nie wyjść. Mi ta powiedział lekarz.
Tak, sporo pije....jeśli byś zrobiła ten test napisz mi proszę na priv co ci wyszło...a na betę kiedy idziesz?

Jesteśmy w tym samym dniu po transferze (u mnie 7 doba po transferze minie dziś o 11:00). Boję się zrobić test, bo bardzo dużo się nawadniam (ok 3 l) i test mnie pewnie rozczaruje. W nocy biegam do toalety 2-3 razy, więc test chyba nie ma sensu.
Tylko badania krwi są wiarygodne.
Ja pamiętam jak po pierwszym transferze lekarz kazał mi zrobić w 3 dobie późnej w 5. U mnie było negatywnie. Ale dla kobiety która miałaby jakiś mniejszy przyrost który wskazywał by ciążę, jest to mega stres. Nie potrzebny. To jak znęcanie się czekając na wynik tak wcześnie. Dlatego teraz jak podchodziłam, to powiedziałam mojemu że wcześniej jak w 5 dobie nie zrobię bo to przegięcie.

Dziewczyny czy któraś z Was miałam podwyższone FT4 w ciąży?
U mnie dopiero 5 tydzień ale mam podwyższone i martwię się.Biorę eutyrox ale co można więcej zrobić?

norma w I trymestrze wynosi 0,90-1,62 a u mnie 1,78.

Tak, sporo pije....jeśli byś zrobiła ten test napisz mi proszę na priv co ci wyszło...a na betę kiedy idziesz?

Jak mi starczy czasu, to pójdę dziś na betę (muszę iść do pracy ). A test może sobie daruję, bo mnie tylko zestresuje. Po pierwszym transferze dwóch zarodków (zresztą udanym podwójnie) wytrzymałam do ostatniego dnia tak jak mi kazali. Zrobiłam test i nie wyszedł, a drugi ledwo wyszedł - po 14 dniach! I po dwóch zarodkach, które produkujà hcg w dużo wyższych wartościach niż jeden zarodek.
Także testom nie wierzę. I Ty też nie powinnaś uwierzyć temu testowi

reklama
Jak mi starczy czasu, to pójdę dziś na betę (muszę iść do pracy ). A test może sobie daruję, bo mnie tylko zestresuje. Po pierwszym transferze dwóch zarodków (zresztą udanym podwójnie) wytrzymałam do ostatniego dnia tak jak mi kazali. Zrobiłam test i nie wyszedł, a drugi ledwo wyszedł - po 14 dniach! I po dwóch zarodkach, które produkujà hcg w dużo wyższych wartościach niż jeden zarodek.
Także testom nie wierzę. I Ty też nie powinnaś uwierzyć temu testowi
Dobra, już się ogarniam bo mój stan nie służy kropkowi. Myślisz że beta już dziś wyjdzie ?

Do góry