reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

<wali się w głowę>, racja z tym przelicznikiem, to nmol się dzieli przez 3, żeby wyszły ng. Sorry.

U nas jest czynnik męski poważny, przed kwalifikacją do mojej stymulacji mąż musiał mieć zrobione oprócz ogólnego bad nasienia jeszcze posiew nasienia, wirusy Hiv, hcv, hbs, chalmydię PCR (chyba z krwi, ale podobni można też z moczu), kariotyp (to oboje) i on jeszcze mutację cftr i azf (ze wzgl na b slabe nasienie). Chyba tyle. Wirusy ważne pół roku, chlamydia rok, genetykę tylko raz sie robi. Posiew chyba miesiąc.

No i po cóż, po cóż? Nie miało prawa nic Ci wyjść niecaly 7 dpt trzydniowca! Ja kiedyś zrobiłam sikańca 8 dpt trzydniowca, właśnie taki superczuły od 10ciu.co niby betę wykrywa i nic nie było, biało, zaryczana od razu.na betę poleciałam i była 37. Będziesz się zalamywac, jak będzie o co. Na krew ładnie jutro z rana proszę iść.

Bardzo ładny wynik, starczy tyroksyny dla dzidzi :) Jak będzie dużo za dużo to Ci zmniejszą euthyrox, póki co jest git. Chodzi o to by niedoborów nie było, gorna norma.to stan pożądany :)
Jak się.czujesz?
Myślisz że jutro mogę już betę zrobić?
Dobra, no już, poprawiam się :) kropka też już przeprosiłam za te nerwy nie płacz:)

reklama
Swierzak nie oznacza ze zarodek był podany wczesniej niz 5 dni tylko ze nie był zamrażany pisze bo wydaje mi sie ze ty myslisz ze swierzak to 3 dniowy zarodek a swierzak moze tez byc 2 dniowy, 4 dniowy albo blastke 5 dniowa czy 6 dniowa.
Tak, w moim pojęciu tak właśnie:) dzięki za sprostowsnie

Myślisz że jutro mogę już betę zrobić?
Dobra, no już, poprawiam się :) kropka też już przeprosiłam za te nerwy nie płacz:)

Przy 3 dniowym zarodku betę rób najwcześniej 9-10 dpt. Wcześniej praktycznie nie ma szans, żeby ci coś wyszło, tym bardziej na sikańcu. Miałaś transfer popołudniu wiec beta albo 9 dpt popołudniu albo 10 dpt rano.

Dobra, już się ogarniam bo mój stan nie służy kropkowi. Myślisz że beta już dziś wyjdzie ?
Myślę, że wyjdzie. Nie będą to zawrotne wartości, bo to początek, ale wyjdzie. W niektorych klinikach zalecają po 7 dpt zrobić betę, a później co 2 dni, żeby zobaczyć jak przyrasta. Tak miala moja znajoma w invicta 2 lata temu. Ja jestem w Novum, wiec tu mi kazali czekać 14 dni.

Nie wiem...ten ból jajników tak mnie podkusil...pójdę na betę w środę już bez sikancow, obiecuję..
Jeszcze powiem Ci jedną optymistyczną rzecz. Jeśli jesteś po świerżym transferze, to ból jajników może świadczyć o ciąży, gdyż wymęczone po stymulacji i punkcji jajniki reagują na rosnący hormon hcg, dlatego niektóre dziewczyny dopada właśnie wtedy hiperstymulacja jajników.

Cześć, przekierowano mnie z forum ogólnego. Może Wy pomożecie swoim doświadczeniem? Jestem obecnie 17dpt po crio transferze na cyklu sztucznym, ciąża jest, lekarz kazał od 14 dnia zmniejszyć dawkę estrofemu do 1 tabl dziennie, przez tydzień a potem odstawić. Czytam teraz że powinno się brać do 8-10 tygodnia aby podtrzymać ciążę. Jestem skołowana i przestraszona ponieważ poprzednią ciążę poroniłam w 5 tygodniu. Bardzo proszę o radę osoby po cyklu sztucznym, czy któraś z Was miała podobnie i ciąża przebiegła pomyślnie?

Tak, w moim pojęciu tak właśnie:) dzięki za sprostowsnie
Spoko tak wlasnie wywnioskowałam po kilku twoich postach 8-) dlatego sie nie załamuj ze ktos pisze ze ze swierzaka miał juz pozytywny sikaniec po 7 dniach bo na 100% miał podana blastke :) nie spinaj sie bez sensu bo u ciebie jeszcze za wcześnie na sikance

Tak, transfer miałam 11 marca o godzinie 14. Więc dziś 7dpt. Boże, nie wiem jak dziś w pracy wysiedze...
A u ciebie jak to było?
@jagodaaga Ja robiłam bete 7dpt wynik 47 lub 49 nie pamietam dokładnie podane miałam 3 dniowe dzis 24tc5d i w brzuszku 2 tulisie córcia i synek trzymam ✊✊✊❤❤❤ za super wysokie bety pozdrawiam

reklama
Myślę, że wyjdzie. Nie będą to zawrotne wartości, bo to początek, ale wyjdzie. W niektorych klinikach zalecają po 7 dpt zrobić betę, a później co 2 dni, żeby zobaczyć jak przyrasta. Tak miala moja znajoma w invicta 2 lata temu. Ja jestem w Novum, wiec tu mi kazali czekać 14 dni.
Ja też jestem w Novum, u kogo leczysz się?

Do góry