reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hejka. To miałyśmy transfer tego swego dnia;) u mnie 3 dniowy 12 komórkowy( cokolwiek to oznacza no się nie znam;)).
Ja też tym razem byłam 4 dni na nospie bo ciągle coś mnie ciągnęło pobolewal, albo to już moja głowa :)) u mnie oprócz bolących piersi te, serio objawów .
Miałam pomysł zrobienia bety w poniedziałek przy okazji robienia innych badać ale dziewczyny mnie tu uświadamiają że może być za wcześnie . A ty myslisz że sikaniec już by wyszedł?

No to mamy ten sam pomysł, bo ja też chcę w poniedziałek testować :D Nie wiem czy wyjdzie, ale jak nie to będę czekać jeszcze tydzień z nadzieją, że to się zmieni. A jak wyjdą 2 kreski to może trochę wyluzuję. No właśnie, chcę w końcu zrobić ten test żeby wyluzować, bo to czekanie mnie wykańcza.

Hejka. To miałyśmy transfer tego swego dnia;) u mnie 3 dniowy 12 komórkowy( cokolwiek to oznacza no się nie znam;)).
Ja też tym razem byłam 4 dni na nospie bo ciągle coś mnie ciągnęło pobolewal, albo to już moja głowa :)) u mnie oprócz bolących piersi te, serio objawów .
Miałam pomysł zrobienia bety w poniedziałek przy okazji robienia innych badać ale dziewczyny mnie tu uświadamiają że może być za wcześnie . A ty myslisz że sikaniec już by wyszedł?

Mamy identyczne objawy ;) Bolące piersi (ale to pewnie progesteron), ciągnięcie w podbrzuszu, kłucie. Mnie dodatkowo pobolewają jajniki. Bety nie zrobię wcześniej, bo się boję, ale na sikańca chyba się skuszę. Beta jest bardziej wiarygodna od testów i w razie czego odebrałaby mi nadzieję.

Dziewczyny pomocy! W poniedziałek punkcja a ja nie zapytałam dr jaka wstrzemięźliwosc selsualna ma mieć już mąż? Czy to jest różnie? Nie pamiętam ostatnio ile miał a dodam że ma słabe nasienie.

E tam! Byly plamienia i krwotoki! I sa dzidziusie
Wytrzymaj!!!
Bedzie dobrze!![emoji9]
Dzisiaj wracam za granice, a tam nic nie zrobię ;( czekam do sikanca .. No chyba, że plamienie nie ustąpi.

Plamienie na tym etapie to raczej dobry objaw :) Trwa zagnieżdżanie zarodka i pękają naczynka w endometrium. Plamienie moze byc brązowe lub różowe, zależy od twojego ph w środku ;) Gorzej gdyby to plamienie bylo po 12-14 dniach od transferu, to raczej zwiastowałoby @. A tak to raczej brzuszek zwiastuje :).

Moj zarodek BL 3.2.3 niby jest bardzo dobry co wy na to
Dziewczyny pomocy! W poniedziałek punkcja a ja nie zapytałam dr jaka wstrzemięźliwosc selsualna ma mieć już mąż? Czy to jest różnie? Nie pamiętam ostatnio ile miał a dodam że ma słabe nasienie.

Ja miałam zalecenie 2 dni do punkcji (mąż ma dobre wyniki), ale w informacji jest 2-5 dni. Może przy słabszym nasieniu warto odczekać 4-5 dni. Plemników są miliardy w ejakulacie, a do in vitro potrzebny 1, góra kilka sztuk, więc znajdzie się na pewno czepion w tym towarzystwie ;)

reklama
Do góry