reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy takie wyniki wymagają metforminy?
Metformina-metrormax czy to jest jest sam lek? Cos lepsze? skuteczniejsze?pomocniejsze w walce z lepszymi komórkami, poprawą płodności?

Załączniki

• IMG_20190310_154950.jpg
    IMG_20190310_154950.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 73
Obyś miała rację [emoji6] a u Ciebie wczoraj spokój ?

Taak u mnie ok szybko i sprawnie
Dzis zmierzylam w innym labie progesteron zeby potwierdzic owulacje (akurat dzis najwyzszy powinien byc) i oddalam krew i sie zagotowalam bo babka mowila ze za 2 tygodnie... a ja ja olalam bo zawsze byl na kolejny dzien:/ tylko ze ja go z bhcg zawsze robilam a teraz sam i sie zdenerwowalam ze tego nie sprawdze[emoji20] dopiero z betą

Metformina-metrormax czy to jest jest sam lek? Cos lepsze? skuteczniejsze?pomocniejsze w walce z lepszymi komórkami, poprawą płodności?
Wyrzut insuliny spory, ale jeszcze nie tragiczny. Homa jeszcze w normie. Teoretycznie nie ma wskazań do metforminy. Może dieta z niskim indeksem glikemicznym na początek?

W sensie ze perfumy balsamy itp?
A robilabys hybryde na paznokciach??
(Sama zdejmuje i sama nakladam, mam maseczke) ?
Ja tez sama sobie robie, mialam zrobione przed transferem i wczoraj zdielam chcialam nakladac sobie nowa hybryde ale Moje Paznokcie zrobily sie jak beton sa tak twarde jak nigdy wiec wypolerowalam i zostawilam naturalne, ale dzis robilam szwagierce bo hybrydy sa bezwonne wiec mozesz caly dzien siedziec w salonie i nic ci nie bedzie tylko akrylu w ciazy nie mozna wachac, a balsamuje sie normalnie i perfumy tez mozna uzywac jesli zapachy ci nie beda przeszkadzac.

A badania masz na nfz? I leki tez z jakas mega refundacja? Bo ja za same leki do transferu zaplacilam 2300zl a jestem latwym przypadkiem a jak robilam crio to przed kosztowaly mnie 400zl a po transferze 800zl ale z zapasem na 1,5 miesiaca. A za badania to juz nie wspomne bo nie pamietam ale to byly kosmiczne ceny napewno ok 3 tys jak nie wiecej.

Kochane dziewczynki mam pytanie. Czy są tutaj kobietki, które miały podany trzydniowy zarodek? Jestem od wczoraj po transferze zarodka cl 8.2 i się zastanawiam czy taki maluch ma szansę.
Niestety po punkcji mieliśmy tylko 3 komórki (długi protokol). Jedna się nie nadawała do zapłodnienia, jedna się nie zaplodnila, a jednego mi wczoraj podali.
Ogólnie u mnie jest problem z tym, że moje pęcherzyki są puste :( to nasze drugie podejście i mam już dość.
Ja mialam podany zarodek w 2 giej dobie po punkcji...dziś ma 4 lata, tazke glowa do gory wszystko moze sie zdążyć....sama teraz czekam do bety z blastką.

reklama
Dieta i ćwiczenia aerobowe na pewno, a czy metformina? hmmmm może chociaż 500 o przedłużonym działaniu? Metformax, siofor, glucophage - to są leki których substancją czynną jest metformina. Wszystkie występują w postaci o krótkim lub przedłużonym działaniu.

Do góry