reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomóżcie !!!!!!!
Byłam na stymulacji ale wytworzył się jeden pęcherzyk
Stymulacja wstrzymana
W 15 dc zrobiony progesteron i wynik 0,36
Lekarz kazał powtórzyć i dziś jest 18 dc i wynik jest 0,10 [emoji33][emoji22]
Co to znaczy ?????

Hm
Czyli dobrze poprosic o recepte juz wczesniej zeby zazyc przed transferem juz. A po tym mozna auto prowadzic czy nie?
Nie wolno prowadzić samochodu, to benzodiazepina, upośledza funkcje motoryczne.
Dziewczyny pomóżcie !!!!!!!
Byłam na stymulacji ale wytworzył się jeden pęcherzyk
Stymulacja wstrzymana
W 15 dc zrobiony progesteron i wynik 0,36
Lekarz kazał powtórzyć i dziś jest 18 dc i wynik jest 0,10 [emoji33][emoji22]
Co to znaczy ?????
Dla mnie znaczy tyle, że nie było owulacji. Trzeba by zrobić usg by zajrzeć, co się tam dzieje. Być może torbielka i owu nie będzie, ale to się wchłonie.
@tina35, trzymam kciuki, będzie dobrze! :)
@dżoasia gratulacje :) Cieszę się, że wszystko ok :)
Ja też patrzę na rosnący brzuch i nadal nie wierzę... :)

@tina35 na mnie nospa ani relanium nie dziala. Za to spasmolina + mefacit - cud! Mefacit tylko kilka dni po transferze, potem w sytuacjach podbramkowych jak krwotok i silne bole. Spasmoline biore czesciej, jak mnie pobolewa brzuch albo plecy.
Relanium mozna nawet 2x 5mg, tak tu dziołchy braly.

Po prenatalnych u nas spoko. Z usg wszystko wyglada dobrze, na,wyniki pappy czekamy tydzien. No i dr stwierdzil ze najprawdopodobniej beda 2 ksiezniczki :) przynajmniej nie bedzie wojny o imie dla chlopaka, bo mi sie strasznie podoba Marcel a mojemu nie ;P
Grunt, zeby byly zdrowe, a czy urosna im jeszcze siusiaki czy nie - nie wazne :D

@ilmenau poprosilabym o zasmiecenie kalendarza ;)
13.03 podglądanie maluchow
23.04 II prenatalne
31.08 (NIE WIERZE, ZE TO PISZE!!!) termin porodu
:) :) :)
Asieńka tak się cieszę:). To teraz już luzuj gacie i ze spokojnym sercem zabieraj się za wyprawkę:). No i wbijaj na ciężarówki:)

Nie wolno prowadzić samochodu, to benzodiazepina, upośledza funkcje motoryczne.

Dla mnie znaczy tyle, że nie było owulacji. Trzeba by zrobić usg by zajrzeć, co się tam dzieje. Być może torbielka i owu nie będzie, ale to się wchłonie.
@tina35, trzymam kciuki, będzie dobrze! :)
@dżoasia gratulacje :) Cieszę się, że wszystko ok :)
Ja też patrzę na rosnący brzuch i nadal nie wierzę... :)
Ciesze sie z waszego szczescia i czekamy wszystkie z niecierpliwością na kolejne zdjecia waszych delfinkow :)

reklama
Po pewnym czasie "dochodzi sie do wprawy" a i skora na tylku jakas taka grubsza sie staje...
W kazdym razie trzeba walczyc, nie poddawac sie bo te eidoki na usg sa cudowne, choc to dla mnie ciagle taka abstrakcja jak patrze w ten monitor od usg a potem na brzuch ;P jakby to byl sen, nie o mnie, o kims zupelnie innym...

Wiele przeszlas... super ze masz teraz podwojnie wynagrodzona walke [emoji3]skora za kazdym razem grubieje, to prawda... dobrze powiedziane, podziwiam Cie, nie dziwie sie ze taka wiedze masz i dziekuje ze sie nia dzielisz... nie tylko Ty, inne dziewczyny tez

A czy np lekarz mowi skad bierze sie taka koniecznosc obstawienia lekami przeciwskorczowymi? Czy to jest taka natura poprostu?
No i czy Twoja Pani doktor kierowala wszystkimi Twoimi badaniami czy sama Ty?
W ktorym momencie wzielas sie za badanie immunologii? Po 4 transferach czy wczesniej?
Mi gin powiedzial ze immunologia to 1% przypadkow braku ciazy - to mozliwe?

Jak wiadomo - chce sie pozytywnie nastawic na maxa, ale po iui juz mi ciezko byc optymistka i jakos tak... mysle co potem jak sie kilka transferow nie uda:/ az mi samej siebie szkoda ze tak zle zakladam :(

Do góry