reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny pomóżcie !!!!!!!
Byłam na stymulacji ale wytworzył się jeden pęcherzyk
Stymulacja wstrzymana
W 15 dc zrobiony progesteron i wynik 0,36
Lekarz kazał powtórzyć i dziś jest 18 dc i wynik jest 0,10 [emoji33][emoji22]
Co to znaczy ?????

Hm
Czyli dobrze poprosic o recepte juz wczesniej zeby zazyc przed transferem juz. A po tym mozna auto prowadzic czy nie?
Nie wolno prowadzić samochodu, to benzodiazepina, upośledza funkcje motoryczne.
Dziewczyny pomóżcie !!!!!!!
Byłam na stymulacji ale wytworzył się jeden pęcherzyk
Stymulacja wstrzymana
W 15 dc zrobiony progesteron i wynik 0,36
Lekarz kazał powtórzyć i dziś jest 18 dc i wynik jest 0,10 [emoji33][emoji22]
Co to znaczy ?????
Dla mnie znaczy tyle, że nie było owulacji. Trzeba by zrobić usg by zajrzeć, co się tam dzieje. Być może torbielka i owu nie będzie, ale to się wchłonie.
@tina35, trzymam kciuki, będzie dobrze! :)
@dżoasia gratulacje :) Cieszę się, że wszystko ok :)
Ja też patrzę na rosnący brzuch i nadal nie wierzę... :)

@tina35 na mnie nospa ani relanium nie dziala. Za to spasmolina + mefacit - cud! Mefacit tylko kilka dni po transferze, potem w sytuacjach podbramkowych jak krwotok i silne bole. Spasmoline biore czesciej, jak mnie pobolewa brzuch albo plecy.
Relanium mozna nawet 2x 5mg, tak tu dziołchy braly.

Po prenatalnych u nas spoko. Z usg wszystko wyglada dobrze, na,wyniki pappy czekamy tydzien. No i dr stwierdzil ze najprawdopodobniej beda 2 ksiezniczki :) przynajmniej nie bedzie wojny o imie dla chlopaka, bo mi sie strasznie podoba Marcel a mojemu nie ;P
Grunt, zeby byly zdrowe, a czy urosna im jeszcze siusiaki czy nie - nie wazne :D

@ilmenau poprosilabym o zasmiecenie kalendarza ;)
13.03 podglądanie maluchow
23.04 II prenatalne
31.08 (NIE WIERZE, ZE TO PISZE!!!) termin porodu
:) :) :)
Asieńka tak się cieszę:). To teraz już luzuj gacie i ze spokojnym sercem zabieraj się za wyprawkę:). No i wbijaj na ciężarówki:)

Nie wolno prowadzić samochodu, to benzodiazepina, upośledza funkcje motoryczne.

Dla mnie znaczy tyle, że nie było owulacji. Trzeba by zrobić usg by zajrzeć, co się tam dzieje. Być może torbielka i owu nie będzie, ale to się wchłonie.
@tina35, trzymam kciuki, będzie dobrze! :)
@dżoasia gratulacje :) Cieszę się, że wszystko ok :)
Ja też patrzę na rosnący brzuch i nadal nie wierzę... :)
Ciesze sie z waszego szczescia i czekamy wszystkie z niecierpliwością na kolejne zdjecia waszych delfinkow :)

reklama
Po pewnym czasie "dochodzi sie do wprawy" a i skora na tylku jakas taka grubsza sie staje...
W kazdym razie trzeba walczyc, nie poddawac sie bo te eidoki na usg sa cudowne, choc to dla mnie ciagle taka abstrakcja jak patrze w ten monitor od usg a potem na brzuch ;P jakby to byl sen, nie o mnie, o kims zupelnie innym...

Wiele przeszlas... super ze masz teraz podwojnie wynagrodzona walke [emoji3]skora za kazdym razem grubieje, to prawda... dobrze powiedziane, podziwiam Cie, nie dziwie sie ze taka wiedze masz i dziekuje ze sie nia dzielisz... nie tylko Ty, inne dziewczyny tez

A czy np lekarz mowi skad bierze sie taka koniecznosc obstawienia lekami przeciwskorczowymi? Czy to jest taka natura poprostu?
No i czy Twoja Pani doktor kierowala wszystkimi Twoimi badaniami czy sama Ty?
W ktorym momencie wzielas sie za badanie immunologii? Po 4 transferach czy wczesniej?
Mi gin powiedzial ze immunologia to 1% przypadkow braku ciazy - to mozliwe?

Jak wiadomo - chce sie pozytywnie nastawic na maxa, ale po iui juz mi ciezko byc optymistka i jakos tak... mysle co potem jak sie kilka transferow nie uda:/ az mi samej siebie szkoda ze tak zle zakladam :(

Do góry