reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No i dziewczyny zyby dooooopa wyc mi sie chce.. 13 jednak byla dla mnie pechowa i beta ujemna.. Skoro u nas jest czynnik meski a dotrwaly do blaski i jeszcze byl transfer z emrbryo glue to moze ze mna jest cos nie tak? Brak implantacji.. Mrozakow brak. Mam cala liste badan do wykonia ktore tu polecalyscie i powoli będę sie badac.. @Olk@24 a jak u Ciebie sytuacja? Mam nadzieje i trzymam mocno kciuki za Ciebie Kochana
Przykro mi kochana[emoji20]
Niestety nie wiadomo co tam się w środku po transferze dzieje i dlaczego nie wychodzi. Przyczyn pewnie moze być mnóstwo. Czasem trzeba troszkę szczescia żeby wszystko razem zgralo.
Trzeba próbować i kiedyś sie uda...
Nie poddajemy sie kochana. Ściskam

reklama
No wlasnie nic mi nie dał bo chciał zobaczyc czy pęknie naturalnie a tak mnie boli podbrzusze momentami [emoji33]
To moze jeszcze peknie. Powtorz sobie w pn progesteron i bedziesz wiedziec. Jesli nie peknie to zrobi sie torbielka, ale te nie sa grozne i raczej do miesiaczki sie wchlonie.

Też sądzę podobnie. Jak są naturalne starania i kobieta mówi: "udało nam się po 5 miesiącach", to zapewne też zaliczyła po drodze ze 2 biochemiczne, tylko o tym nie wie...

Weź weź weź, w UK nie chcą badać tarczycy przed ivf???
U mnie w klinice przed podejściem do ivf na wizycie u konsultanta powiedzialam ze biorę lek na tarczyce że w Polsce przed inseminacja mi dali na zbicie Tsh. Wyslal mnie z tym do rodzinnego. Rodzinny kazał odstawić bo nie mam niedoczynnosci.
Na nastepnej wizycie w klinice powiedzialam pielegniarce ze teraz moje tsh jest 3.4 ona na to że do ivf za wysoko dali lek i na kontrolę za miesiąc. W kolejnym miesiącu na kontroli inna pielegniarka nic o tym nie wie. Poszla z tym do lekarza i znow mnie odeslali do rodzinnego. Tak sie bujalam z tym ze 4 miesiące i na końcu powiedzieli że nic nie mogą zrobić bo lekarz rodzinna wyslala do nich list ze wszystko ok. Bez ich wiedzy bralam lek dalej bo to bylo przed samym podejsciem.
Tu w Polsce oczywiście endokrynolog zlecił eutyrox.
Takich różnych sytuacji mialam z nimi naprawdę sporo i na samą myśl cisnienie mi się podnosi... ale pewnie miałam pecha i nie wszędzie tak jest.

Dziewczyny, ja jak zwykle z lista pytań:) pomożecie?
1. Czy któraś z was miała stymulację, że od 2-6 dnia cyklu lametta razem z gonalem. i menopurenem?
2. Czy są jakieś cudowne rady co jeść a czego nie, co pomaga a co szkodzi podczas stymulacji?;) Dziś. Np czytał że zero słodyczy...i pić duzeee ilości wodyyy
3. Jakie suplementy warto przyjmować podczas stymulacji i po transferze?
4. Czy któraś z was po transferze zamiast dowcipnych brała zastrzyki luteiny lub tylko doustnie? I czy się udało?

Nie strasz mnie nawet , w środę mam wizytę
Kochana, nie chciałam, torbielka to nic strasznego, jak Asia pisze, to się wchłania, tylko, że wtedy z owulacji nici... To w srodę zobaczysz co i jak, ale zrób jeszcze proga w poniedzialek, zeby owulacji nie przegapić.
U mnie w klinice przed podejściem do ivf na wizycie u konsultanta powiedzialam ze biorę lek na tarczyce że w Polsce przed inseminacja mi dali na zbicie Tsh. Wyslal mnie z tym do rodzinnego. Rodzinny kazał odstawić bo nie mam niedoczynnosci.
Na nastepnej wizycie w klinice powiedzialam pielegniarce ze teraz moje tsh jest 3.4 ona na to że do ivf za wysoko dali lek i na kontrolę za miesiąc. W kolejnym miesiącu na kontroli inna pielegniarka nic o tym nie wie. Poszla z tym do lekarza i znow mnie odeslali do rodzinnego. Tak sie bujalam z tym ze 4 miesiące i na końcu powiedzieli że nic nie mogą zrobić bo lekarz rodzinna wyslala do nich list ze wszystko ok. Bez ich wiedzy bralam lek dalej bo to bylo przed samym podejsciem.
Tu w Polsce oczywiście endokrynolog zlecił eutyrox.
Takich różnych sytuacji mialam z nimi naprawdę sporo i na samą myśl cisnienie mi się podnosi... ale pewnie miałam pecha i nie wszędzie tak jest.
Ło matko... to juz nie pytam dalej, szanuję Twojw ciśnienie ;) Ale nie dziwię sie, że dziewczyny się leczą w Polsce...

To moze jeszcze peknie. Powtorz sobie w pn progesteron i bedziesz wiedziec. Jesli nie peknie to zrobi sie torbielka, ale te nie sa grozne i raczej do miesiaczki sie wchlonie.

Tak wlasnie mi powiedział lekarz
Zeby we wtorek powtórzyć
Liczyłam na to ze sam się w razie czego ogarnie i zaskoczymy z dzidzia [emoji20]
Ale coś czuje ze nici z tego będą i czeka mnie kolejna stymulacja

Gdzie mogę dostać intralipid?? Mam receptę na niego a w żadnej aptece w Warszawie nie ma :( w klinice ostatnio zapłaciłam 600zl za podanie To złodziejstwo bo intralipd tani i liczą sobie chore stawki. Przy własnym intralipidzie zapłacę tylko 100zl.Problem w tym że nie mogę go kupić
Zobacz moze w aptekach przy klinikach

reklama
Do góry