reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asiu jak cuuudownie!!!!Śliczna mała -po Mamusi Tak strasznie się cieszę!!!!! To teraz leżysz i pachniesz!!!! I (po) staraj się juz tak nie stresować!Kocham
Smieszne bo mi sie wydaje ze do wujka (szwagra) bardziej podobna :D
HORMONY Hormon tyreotropowy - TSH TSH < 0,005 uU/ml 0,27 - 4,2 Trójjodotyronina wolna - fT3 fT3 2,15 pg/ml 2,6 - 5,1 Tyroksyna wolna - fT4 fT4 0,83 ng/dl

ja już nie mam sił -3 tyg ponad biorę thyrozol 20mg- przez pierwsze dwa tyg. 2x teraz 1x dziennie...a wyniki prócz ft4 takie same....z takimi wynikami mogę zapomnieć o transferze........napisałam do mojej pani doc-ale szczerze mam doła... no i nie wiem czy robić teraz tą krzywą przy takiej tarczycy- podobno się wiąże doradżcie mądre głowy.:(
Kurde co sie dzieje z ta tarczyca u ciebie :/ moze by skonsultowac z innym lekarzem? Jest tez jakas dieta na tarczyce, tzn bardziej chodzi o to co jesc a czego unikac, moze poczytaj.
A o ktorej leki bierzesz? Najlepiej ponoc niedzy 4 a 6 nad ranem i co najmniej pol godz przed jedzeniem, wtedy najlepiej dzialaja.

Smieszne bo mi sie wydaje ze do wujka (szwagra) bardziej podobna :D

Kurde co sie dzieje z ta tarczyca u ciebie :/ moze by skonsultowac z innym lekarzem? Jest tez jakas dieta na tarczyce, tzn bardziej chodzi o to co jesc a czego unikac, moze poczytaj.
A o ktorej leki bierzesz? Najlepiej ponoc niedzy 4 a 6 nad ranem i co najmniej pol godz przed jedzeniem, wtedy najlepiej dzialaja.

Nie wiem kuuuwaaa...konsultuje już u dwóch-Ci mówię mam dość! Jeśli chodzi o dietę to nabiał jakoś sam się wykluczył bo zwyczajnie mi nie służył a reszta różnie ale teraz chyba widzę ,że trzeba restrykcyjnie :(
co z tym cukrem? robić? bo jedna z moich dwóch doc mówi,że przy takich wynikach tarczycy gospodarka węglowodanowa też jest zachwiana-tylko czekajac aż mi się poprawi to się chyba nie doczekam.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ps. nie znam wujka(szwagra) ale podobieństwo do Ciebie-UDERZAJĄCE 8-)8-)8-)8-):p

Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?

@goffa13 z tych badań z novum na pewno nie musisz powtarzać różyczki IgG, bo to wystarczy raz. Ode mnie nie wymagali tez FSH i AMH - ale.do krio, do nowej stymulacji być może będą chcieli.
No i genetyka tez raz w zyciu wystarczy :)

Cześć Dziewczyny,

W przyszłym tygodniu mam mieć transfer i zastanawiam się czy Przetransferować jeden czy dwa mrozaczki.

W sobotę jadę na wizytę kontrolną usg i krew bo bo na ostatniej wykazało mały przyrost endometrium i słabe wchłanianie estrofemu. zwiększyła dawkę na 3x1 doustnie. Mam nadzieję, że będzie ok.

Co myślicie o podaniu dwóch zarodków?

Hej -podanie dwóch zarodków zwiększa trochę procentowo szansę powodzenia- ja miałam i tak i tak-czyli i jeden i dwa-na razie dalej walczę. Myslę ,że to kwestia indywidualna i trzeba to przemyśleć :)

kciuki za transfer!!!

No to u nas tak samo. Rok nie chorowali, a po roku jakąś tragedia. Teraz od niedzieli obydwoje na antybiotyku... I oczywiście do tyłu że szczepieniem jesteśmy. A Ty jak się czujesz? Ja też już czekam z utęsknieniem na ciepelko i słoneczko.

U nas zdążyliśmy mmr załatwić i się zaczęło także ostatnia dawka pneumokokow i hexa czekaja pewnie pojedziemy wiosna gdy już będzie pewnośc ze zdrowy

reklama
Do góry