reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dziś zero mdłości. Meczyly mnie cały tydzień, wczoraj jeszze wymioty a dziś zero, czuję się dobrze. Rano tylko fatalnie ale potem już ok. Miałam krwawienie ale usg wyszło dobrze. Boję się że ciąża obumarla. Skąd nagle brak objawów?? Czy któras z Was też tak miała i było w porządku?? To dopiero 7t2d.

Dziewczyny dziś zero mdłości. Meczyly mnie cały tydzień, wczoraj jeszze wymioty a dziś zero, czuję się dobrze. Rano tylko fatalnie ale potem już ok. Miałam krwawienie ale usg wyszło dobrze. Boję się że ciąża obumarla. Skąd nagle brak objawów?? Czy któras z Was też tak miała i było w porządku?? To dopiero 7t2d.

Czesto jest tak ze jest dzien, dwa przerwy i zaczyna sie jazda od poczatku, tym bardziej ze 7 tydz to jest poczatek mdlosci i calego szczescia. Nie martw sie jeszcze i tym! Ja tez mialam pauzy, niestety po 2-3 dniach wracalo

Tak jak @annemarie pisze, bywają dni dobrego samopoczucia, nie martw się na zapas! (wiem, że łatwo powiedzieć...)

Czesto jest tak ze jest dzien, dwa przerwy i zaczyna sie jazda od poczatku, tym bardziej ze 7 tydz to jest poczatek mdlosci i calego szczescia. Nie martw sie jeszcze i tym! Ja tez mialam pauzy, niestety po 2-3 dniach wracalo
Oby wróciło. Czulabym się lepiej psych. Mdłości męczą ale to jednak objaw ciąży

Transfer jutro o 12 10 [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]pielęgniarka dzwoniła a o 13 bede dzwonić jakiej klasy jest i wogole [emoji4][emoji4][emoji123][emoji123]dziękuję za [emoji110][emoji110][emoji110]
Kciukasy zaciśnięte!

Dziewczyny wieczorem nadrobię forum a teraz na szybko pisze.
Nie jest wesoło ale gorzej zawsze może być.a co będzie dalej się okaże.Na jednym jajniku pozostałe już nie rosną,mamy ok 5 jajek z drugiego(na początku stymulacji było 12 jajeczek ale wszystko się rozjechało)o ile zdąża dorosnąć do piątku do punkcji.
Jest jedno przodujące stąd decyzja,ze punkcja w piątek.

Będzie transfer świeżaka o ile bedzie z czego.
z uwagi ze mój lekarz nie bywa codziennie w klinice transferuje świeżaka w dobie kiedy będzie i obecnie wypadnie znowu 4 doba(w zeszłym transferze tak miałam) bo 3 czy 5 doby go nie bedzie.
Co dziewczyny o tym sądzicie?
Zamrażać czy transferować w 4 dobie?

Właśnie wróciłam z intralipidu-nie było tak źle z tym wenflonem.
Tinuś z 5 komórek zawsze może być 5 zarodków. Życzę Ci tego z całego serca. Ja bym na Twoim miejscu zobaczyła co będzie po punkcji i wtedy zdecydowała. Jak by było kilka zarodków, to bym poszła za ciosem. Tym bardziej, że przygotowujesz się do transferu (intralipid).

Dziewczęta, może swiruje ale się niepokoje. 7tyg, bliźniaki a ja nie mam wymiotów, tylko czasami lekkie nudności. Obstawiam że przy dwójce będzie się działo, a tu nic. Boję się czy jest ok:/ jak było u Was?
Ja od początku ciąży też świrowałam, bo nie miałam żadnych objawów i naczytałam się o ciążach zatrzymanych itp. A później na USG okazywało się, że wszystko jest ok. Ale taka nasza psycha. Chyba nic nie poradzimy. Jak to mawiał mój szef "tylko spokój może nas uratować" ;)

I sìę doczekała...Dorotka 4320kg w 37 i6 dniu. Jest śliczna laleczka.zdjecia postaram się jutro. Walczcie dziewczynki.
Gratulacje mamusiu! Ale cudownie. Czekamy na dalsze wieści:)

Jak pisały dziewczyny, raz jest lepiej raz gorzej. Musisz jakoś to przetrwać. Po 12 tyg. jest łatwiej. Szczególnie jak będziesz widzieć powiększający się brzuszek;) I nie czytaj za dużo o tym. Ja żałuję, że tak się wkręcałam niepotrzebnie w te tematy. Kiedy masz USG?

reklama
Do góry