@nadziejamooja;)
Fanka BB :)
Dziękuję @annemarieBadanie subpopulacji limfocytow( CD4,CD8,CD3,CD18,NK)
Nie wiem niestety ile sie czeka na wynik.U mnie to byla kwestia2-3 dni.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziękuję @annemarieBadanie subpopulacji limfocytow( CD4,CD8,CD3,CD18,NK)
Nie wiem niestety ile sie czeka na wynik.U mnie to byla kwestia2-3 dni.
Bezpiecznie jest do 6 x 500 mg. Gorączka dużo gorsza niż paracetamol, bierz.Dziewczyny totalnie na rozłożyło. Mamy wszyscy temp i drgawki.
Maz i mała na ibuprofenie a ja ile mogę wziąć paracetamol na dobę?
Jestem w 29tyg... Boję się jak cholera, że gorączka zaszkodzi dzidziusiowi i że paracetamol też [emoji85]
Help please!
Podziel 1 przez 400, przesuń przecinek i masz ryzyko w procentach. Test podwójny (czyli pappa plus usg genetyczne) daje 95% pewności. Rozważa się je tylko razem, nigdy osobno. Wyklucza te same wady co testy z dna płodowego (czyli m.in ten który wykonałaś).Powiem Ci skąd u mnie to stwierdzenie. Przesledzilam dużo informacji w Internecie na ten temat... dodatkowo dwie moje koleżanki zrobiły test papp-a , który wyszedł sporo gorzej od usg genetycznego. Poza tym dla mnie otrzymanie wyniku , że ryzyko danej wady wynosi 1:400 to żadna informacja. Natomiast w teście Sanco jest wykluczenie danej wady na około 99,8% . Jest różnica prawda ? Mojej koleżance test Papp-A wyszedł kiepsko. Lekarz powiedział, że jest duże ryzyko mimo, że każde kolejne usg wychodziło prawidłowo. Urodziła zdrowa córkę. Druga koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży , też test Papp-a wyszedł kiepsko . Cała ciąże się stresuje. Żaden lekarz nie powiedział im, że sa inne testy prenatalne a same też się nie zaglebialy w to. Po co ten stres , który często okazuje się niepotrzebny ? Według mnie lepiej zrobić Sanco , jest bardziej czuły i dokładny. Moja siostra nie robila żadnych badan genetycznych, bo nie brała żadnej myśli, że może być coś nietak. U mnie jest inaczej. Jestem przewrazliwiona, że względu na in vitro i wolę mieć pewność, że wszystko jest w porzadku.
Poza tym sam lekarz Novum powiedział, że Sanco lepiej zrobić, bo jest bardziej czuły i dokładny.
Tak jak mówisz...jeśli Papp-a wyjdzie kiepsko dobry lekarz zasugeruje zrobić Sanco i dopiero jak Sanco wyjdzie źle to kolejnym krokiem jest amniopunkcja. Ja wolałam ta drogę sobie skrócić i od razu zrobić Sanco.
Testy , które wymienilas nie dają tak samo 95%. Wynik Papp-a jest w takim samym schemacie jak usg genetyczne czyli np. Zespół downa 1:400. Nie ma tu % określenia.
Wynik Sanco :
1)Chromosom 21 ( zespół downa ) czułość testu na 99,98%
2) chromosom 18 (zespół Edwardsa ) czułość testu 99,95%
3) chromosom 13 (zespół Patau) czułość testu 99,99%
4) chromosomy płci ( aneuploidia) czułość testu 99,7%
Mam pytanie, czy którejś z was test ciążowy wyszedł pozytywny po około godzinie i była w ciąży? Wiem, że jest na ulotce napisane, że po upływie 5 min nie sprawdzac wyniku ale mimo wszystko wolę zapytaćz góry dziękuję za odpowiedź ,)
Nie zgadzam się z Tobą ale nie ma co dyskutować bo każdy ma prawo do innego zdania. [emoji6]Powiem Ci skąd u mnie to stwierdzenie. Przesledzilam dużo informacji w Internecie na ten temat... dodatkowo dwie moje koleżanki zrobiły test papp-a , który wyszedł sporo gorzej od usg genetycznego. Poza tym dla mnie otrzymanie wyniku , że ryzyko danej wady wynosi 1:400 to żadna informacja. Natomiast w teście Sanco jest wykluczenie danej wady na około 99,8% . Jest różnica prawda ? Mojej koleżance test Papp-A wyszedł kiepsko. Lekarz powiedział, że jest duże ryzyko mimo, że każde kolejne usg wychodziło prawidłowo. Urodziła zdrowa córkę. Druga koleżanka jest w 6 miesiącu ciąży , też test Papp-a wyszedł kiepsko . Cała ciąże się stresuje. Żaden lekarz nie powiedział im, że sa inne testy prenatalne a same też się nie zaglebialy w to. Po co ten stres , który często okazuje się niepotrzebny ? Według mnie lepiej zrobić Sanco , jest bardziej czuły i dokładny. Moja siostra nie robila żadnych badan genetycznych, bo nie brała żadnej myśli, że może być coś nietak. U mnie jest inaczej. Jestem przewrazliwiona, że względu na in vitro i wolę mieć pewność, że wszystko jest w porzadku.
Poza tym sam lekarz Novum powiedział, że Sanco lepiej zrobić, bo jest bardziej czuły i dokładny.
Tak jak mówisz...jeśli Papp-a wyjdzie kiepsko dobry lekarz zasugeruje zrobić Sanco i dopiero jak Sanco wyjdzie źle to kolejnym krokiem jest amniopunkcja. Ja wolałam ta drogę sobie skrócić i od razu zrobić Sanco.
Testy , które wymienilas nie dają tak samo 95%. Wynik Papp-a jest w takim samym schemacie jak usg genetyczne czyli np. Zespół downa 1:400. Nie ma tu % określenia.
Wynik Sanco :
1)Chromosom 21 ( zespół downa ) czułość testu na 99,98%
2) chromosom 18 (zespół Edwardsa ) czułość testu 99,95%
3) chromosom 13 (zespół Patau) czułość testu 99,99%
4) chromosomy płci ( aneuploidia) czułość testu 99,7%
gosia321Czesc kochane teraz to juz na bank Was nie nadrobie![]()
Chcialam Wam przedstawic moja mala ksiezniczke ktora przyszla niespodziewanie na swiat 8.11.2018 w 26tc z waga 950g. Oliwka oddycha sama jest na cepapie ma niestety zoltaczke ale to norma u takich malych dzieciaczkow. Nie toleruje modyfikowanego mleka wiec czekamy na rozkrecenie sie laktacji. W tej chwili stan mojej corci jest stabilny. I musi byc coraz lepiej nie mainnej opcji Oliwka jest silna po mamusi Zobacz załącznik 915380
Entuzjazm opadł.
Na lewym jajniku padło połowe jajek-przestały rosnąć i jest obecnie ok 8,może 10 bo lekarz nie sprawdzał dokładnie.
Wiem,że liczy się ten jeden jedyny ale po moich 2 stymulacjach z których było po jednym zarodku chciałabym mieć w końcu kilka do mrożenia.
Widziałam minę lekarza i wielką niewiadomą w jego oczach.
Hiperka mi nie grozi [emoji6]
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moje jajca!
Miłej niedzieli!!!
Ps.Kraków walczy o in vitro w radio poranne info![]()
Czyli jedziesz do Lublina?Dziękuję, sssurykatka już mi napisala, wizyta w przyszlym tyg.
Co tam u Ciebie? W marcu kolejne podejscie? Przeszlas na dietę? Bo ja tak od 2dni próbuje diety z niskim IG i ciągle się czuję głodna mimo że sporo jem.
Chyba w głowie mi siedzi brak cukru[emoji6]
Nie zgadzam się z Tobą ale nie ma co dyskutować bo każdy ma prawo do innego zdania. [emoji6]
Dodam tylko ze to który (sanco nifty panorama) jest lepszy zależy od tego z która firma dana klinika ma podpisana umowe na sprzedawanie takiego testu. One są praktycznie takie same. Przykre, ale medycyna to tez biZnes. U mnie akurat sprzedają panoramę.
Przecież współczynnik 1:x to też procent po prostu te testy inaczej wyrażają wyniki.
I test pappa zawsze jest robiony razem z usg genetycznym, to nie są oddzielne badania.
Dobrzy lekarze z tego co słyszałam raczej skłaniaja się przy negatywnej pappie ku amniopunkcji, bo jest bezkosztowa i daje już 100% pewności. Oczywiście tylko sugerują i podają możliwości bo nie mogą w tej dziedzinie nic zalecac
Trzymaj się kochana. Mam nadzieję że jajeczka będą dobrej jakości i się wszystkie ładnie zaplodnia żebys mogła mrozic. Musi być dobrze [emoji7]Entuzjazm opadł.
Na lewym jajniku padło połowe jajek-przestały rosnąć i jest obecnie ok 8,może 10 bo lekarz nie sprawdzał dokładnie.
Wiem,że liczy się ten jeden jedyny ale po moich 2 stymulacjach z których było po jednym zarodku chciałabym mieć w końcu kilka do mrożenia.
Widziałam minę lekarza i wielką niewiadomą w jego oczach.
Hiperka mi nie grozi
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moje jajca!
Miłej niedzieli!!!
Ps.Kraków walczy o in vitro w radio poranne info![]()