reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja wtedy odpowiadam głaszcząc sie po brzuchu: tak, to pierogi :)
Ciesz się, ja też brzucha dostaję, ale to.latwiej zgubić nić z tyłka ;)
Jak któraś ma za dużo na doopie to chętnie przyjmę - wzamian oddam z cyca :D
Oj, tam i tak jest już dobrze, trzymam kciuki za jutro.
Jutro czy w czwartek?
Jutro jest czwartek haha :D
Dziewczyny w którym tyg ciąży poszlyscie na zwolnienie lekarskie tak już do konca aż do porodu? Planuję od 13 tyg. Cxy to nie za wcześnie?
Ja od dnia transferu, ale przez rodzaj pracy. Jakby była inna to pewnie bym jeszcze popracowała
dziewczyny pojawilo sie krwawienie:( tak strasznie sie boje
nie jest tego duzo bardzo , dopoerp na papierze zobaczylam po wizycie w toalecie , co ja mam zrobic/? biore progesteron dopochw, wczoraj bylam na wizycie oi bylo w porzadku wszystko
sprawdzałaś poziom progesteronu? Może warto by coś dołożyć. Nie boli cie brzuch? Poleż, weź nospe, magnez, jeśli nie ma tego dużo to może przejdzie. Ja teraz dość często mam jakieś plamienia nie wiedzieć skąd, bo na usg ostatnio wszystko było ponoć idealnie
Jeśli dobrze pamiętam to chyba on też robił mi punkcję, ale się tylko przywitał. Wtedy byłam tak roztrzęsiona, że zapamiętałam tylko jak mówiłam do anestezjologa, że nie śpię jeszcze haha a on do mnie "wiem, wiem, widzimy" :)
Ja zawsze róbuje uchwycić moment zasypiania - leżę i się wgapiam w sufit i powtarzam sobie w myślach "jeszcze nie śpię, jeszcze nie śpię" - po czym budzę się już po wszystkim ;P

reklama
U mnie jest tak że im dłużej będę siedziec tym mniej dostanę potem na zwolnieniu i ma zasiłku macierzyńskim więc raczej nie chce pracować dłużej. Poza tym dojazdy mam tragiczne, firma się przeniosła i półtorej godziny w jedną stronę jadę. Męczące to już teraz jest dla mnie. Już wczoraj lekarz się pytala czy chce zwolnienie mimo ze zupełnie tematu nie poruszyłam wiec zauważyłam ze nie powinno być z tym problemu
No widzisz, to po co cierpieć finansowo :) Swoją drogą to chore, żeby bardziej sie opłacało iść na zwolnienie niż.pracowac, nawet jak kobieta chce. Ze zwolnieniem od lekarza na pewno nie będzie problemu.
Kochana a to krwawienie czy plamienie? Bo może.to po usg wczorajszym? Zdarzają się takie plamienia bo usg. Lezymy, no-spa, magnez, dodatkowy progesteron. Dawaj znać.

Jak któraś ma za dużo na doopie to chętnie przyjmę - wzamian oddam z cyca

sprawdzałaś poziom progesteronu? Może warto by coś dołożyć. Nie boli cie brzuch? Poleż, weź nospe, magnez, jeśli nie ma tego dużo to może przejdzie. Ja teraz dość często mam jakieś plamienia nie wiedzieć skąd, bo na usg ostatnio wszystko było ponoć idealnie
Progesteron sprzed tyg ok 19ng.Brzuch lekko cmi, nie nazwalabym tego bólem, może mega delikatnym.Troche się uspokoiłam, bo byłam kilka razy w łazience i już nic nie było. Zadzwonił mój lekarz od in vitro, kazał brać dodatkowa dawkę progesteronu i nospe trzy razy dziennie. Czy wiesz ile magnezu powinnam brać?

No widzisz, to po co cierpieć finansowo :) Swoją drogą to chore, żeby bardziej sie opłacało iść na zwolnienie niż.pracowac, nawet jak kobieta chce. Ze zwolnieniem od lekarza na pewno nie będzie problemu.
Kochana a to krwawienie czy plamienie? Bo może.to po usg wczorajszym? Zdarzają się takie plamienia bo usg. Lezymy, no-spa, magnez, dodatkowy progesteron. Dawaj znać.
Bardziej plamienie, takie bordowe. No spe wzięłam, magnez muszę kupić. Nie powinnam iść jutro do pracy? Koleżanka na urlopie a nas bardzo mało. Nie wiem co robic

Bardziej plamienie, takie bordowe. No spe wzięłam, magnez muszę kupić. Nie powinnam iść jutro do pracy? Koleżanka na urlopie a nas bardzo mało. Nie wiem co robic
Ja bym raczej poleżała do piątku. Jak masz możliwość, to weź zwolnienie, np. od lekarza rodzinnego i odpoczywaj. Tak czy inaczej pewnie do Wieczorka już się uspokoi. Pracą na tą chwilę się nie przejmuj. Nic się nie stanie jak Cię chwilę nie będzie.

Progesteron sprzed tyg ok 19ng.Brzuch lekko cmi, nie nazwalabym tego bólem, może mega delikatnym.Troche się uspokoiłam, bo byłam kilka razy w łazience i już nic nie było. Zadzwonił mój lekarz od in vitro, kazał brać dodatkowa dawkę progesteronu i nospe trzy razy dziennie. Czy wiesz ile magnezu powinnam brać?
Magnez 400mg dziennie.
Mi sie wydaje, że nic złego się nie dzieje, ale oczywiście musisz sie obserwowac. Jak chcesz to do racy idź, ale jesli coś będzie nie tak to od razu do domu. Tylko, że ten dojazd tez masz nie za ciekawy

reklama

Baylee jak bordowe to stara krew. Moglo wczoraj przy badaniu naczynko strzelic i teraz dopiero to polecialo. Bo poki nie jest to zywa krew , naprawde lecaca to spokojnie. Do pracy bym nie szla‍♀️

Do góry