sssurykatka
Fanka BB :)
Ja nie miałam hiper, ale miałam przestymulowanie i na drugą.punkcję wjechałam ledwo udąc, z brzuchem jak w 7 mcu ciązy, jęcząc "wyjmijcie już ze mne te komórki" . Po punkcji luzik. Nic nie bolało, nic nie plamiło, ulga była A stres normalne, ze jest Ale im bliżej tym jestes blizej celu!Kurde dziewczyny
Albo glowa mnie zaczyna nawalac poprostu z pogody
Albo mam podswiadomego stresa i tak sie czuje dziwnie... chyba sie denerwuje tym co nadchodzi jutro - nawet nie sadzilam ze bede az tak bardzo przezywac.
Troche ciezko mi nad tym zapanowac..
Pomaga mi jedynie myslenie: zeby komoreczki sie nie stresowaly[emoji1][emoji1][emoji1]
I tego sie trzymam
Ale tez pewnie brzuch jest maksymalnie napiety dzis i moze to wywoluje jakies napiecie... jak sie czulyscie po punkcji? Ile dni dochodzilyscie do siebie?
Miala ktoras z Was hiperke i moze sie podzielic doswiadczeniem?
Brałam, ale nie w ciązy. To bardzo pospolity i powszechnie dostępny antybiotyk. W ciązy żoładek nam rożne figle płata, jedz siemię lniane no i probiotyk jak @dżoasia radzila. Antybiotyk nie jest takim zagrożeniem dla maleństwa jak infekcja, musisz przeleczyć.Na bakterie w układzie moczowy dostałam augumentin 1g, 2xdziennie przez 7dni. Ale to chyba jest mocny lek bo brzuch mnie rozbolal po nim. Bralas z Was go któraś?
No to wymiary git, malutkie, spokojnie może jeszcze zarodka nie być widać. Lada moment będzie, cierpliwosci.To jakiś 22 dpt u Ciebie? Może być zarodek, a nie musi, jak dziewczyny piszą, czasem sprzet gorszy i nie widac... a wiesz, ile ma pęcherzyk i ciałko? Można rokowania określić na tej podstawie (jak są za duże to raczej gorzej rokuje).
Pecherzyk ciążowy 9mm a żółtkowy 4mm i lekarz mówiła ze sa dobre wymiary