reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Będę mieć jak to Pani przez tel powiedziała. W piątek konsultacje telefoniczną. Nigdy o czyms takim nie słyszałam, ale co się dziwić moje kochane jak na tą chwilę nie jest w stanie mi nic innego zaproponować prócz odstąpienia leków.

Z nadzieją jest tak, że póki nie ma @ to się jeszcze coś tam w sercu tli, ale jestem "prawie" gotowa na wyrok 0.1 choć pewnie jak przyjdzie mi rozmawiać z lekarzem w piątek to będzie jak dzisiaj...

Mam 2 Maluszki na crio - w nich nadzieja i miłość.
Bylo 12 jajeczek z jedego jajnika (drugiego prawego brak) zaplodnili 6 komórek.
Potem zostały 3 zarodki. Teraz 2.
Może powinnam badania jakieś zrobić immunologiczne albo coś. Znaleźć przyczynę dlaczego...lekarz powie...

Załączniki

• 15493734094721370254411.jpg
    15493734094721370254411.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 69
reklama
Radzilyscie mi zrobic tsh i prolaktyne, mam dopiero dzis wyniki:

Estradiol - powyzej 5000 pg/ml i adnotacja ze badanie wykonano dwukrotnie

Progesteron - 0,87 ng/ml (w normie)

Tsh - 1,2292 (w normie)

Prolaktyna - 44,49 ng/ml a norma do 26,53

Co radzicie na prolaktyne?
Dzieki Wam za rade zeby to zbadac... [emoji8]
Ja na prolaktyne biore bromergon.

Będę mieć jak to Pani przez tel powiedziała. W piątek konsultacje telefoniczną. Nigdy o czyms takim nie słyszałam, ale co się dziwić moje kochane jak na tą chwilę nie jest w stanie mi nic innego zaproponować prócz odstąpienia leków.

Z nadzieją jest tak, że póki nie ma @ to się jeszcze coś tam w sercu tli, ale jestem "prawie" gotowa na wyrok 0.1 choć pewnie jak przyjdzie mi rozmawiać z lekarzem w piątek to będzie jak dzisiaj...

Może powinnam badania jakieś zrobić immunologiczne albo coś. Znaleźć przyczynę dlaczego...lekarz powie...

Ja bym niepowodzenie jednak "zwalila" na jakość zarodka. Bo jak na 5 dobę to był średni. Sa z takich ciąże ale to by było najprostsze wytłumaczenie dlaczego Ci się nie udało.

Okresu nie będziesz miała póki bierzesz progesteron. Tak mi się wydaje.
Ja z 2xaa miałam biochemiczna ciąże a 1xbc biega w brzuchu. [emoji6] bliźniaki z 3 dniowych
Wiec tymi klasami nie ‚a w ogóle się do sugerować [emoji6] klasy nic nie mówią o genetyce Zarodka tylko o ich biologicznej jakości
Życzę Ci podobnej historii jak mija i ze następny mrozaczek będzie biegał w brzuchu. [emoji6]

Powiem Wam ze ja nie wiem co robie zle... Przeciez utrzymuje higiene i bym powiedziala ze nawet za bardzo...
A wymaz z pochwy zawsze wychodzi zle znowu cos jest nie tak... Mam dosc... Wczoraj zle informacje dzis tez zle

Radzilyscie mi zrobic tsh i prolaktyne, mam dopiero dzis wyniki:

Estradiol - powyzej 5000 pg/ml i adnotacja ze badanie wykonano dwukrotnie

Progesteron - 0,87 ng/ml (w normie)

Tsh - 1,2292 (w normie)

Prolaktyna - 44,49 ng/ml a norma do 26,53

Co radzicie na prolaktyne?
Dzieki Wam za rade zeby to zbadac... [emoji8]
Przypomnij na jakim jesteś etapie, bo estradiol mega wysoki. A prolaktyna z miejsca do zbicia (bromergon lub dostinex). Ja akurat po bromergonie bardzo źle się czułam. Trzeba to zrobić przed ciążą, bo może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Ja nie zdążyłam zrobić pomiaru prolaktyny po leczenie, bo wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
A i trzeba pamiętać, że badanie prolaktyny robi się rano, nie po wysiłku i nie po seksie, bo może być wtedy podwyższona.

Nie wiem gdzie się leczysz, ale np. w invikcie weryfikacje telefoniczne po transferze to standard. Ja po wszystkich transferach miałam konsultacje tylko telefoniczne. Co, do Twoich wyników stymulacji, to naprawdę wygląda to dobrze. Ja miałam stymulacje, po którch było dużo jajeczek, ale 0 zarodków. Najlepszy wynik, to jedna blastocysta z jednej stymulacji... W sumie 4 stymulacje. Także w razie czego głowa do góry. Masz po kogo wracać. P.S. po ciąży biochemicznej nie trzeba czekać 3 mieś. do kolejnego transferu.

Witaj ja brałam dawkę 2000 wieczorem po kolacji ale ja miałam glucophage Xr o wydłużonym działaniu te wszystkie tabletki to metformina tylko inne nazwy mają przeczytaj na ulotce jak brać możesz tak jak ja wieczorkiem po kolacji pozdrawiam i trzymam ✊✊✊ ❤❤❤
Jeszcze czekam do wizyty u diabetologa w piatek zobaczymy co on powiem... Wczoraj jeden problem dzisiaj drugi wynki z biocenozy zle jak zawsze o co chodzi ze ma.... Te dziewczyny co zachodza naturalnie w ciaze to maja wszystko ok czy jak... Czlowiek sie stara jak moze i tak od roku co zrobie wymaz to zle.... I znowu leki ktore nie wiadomo czy pomoga

Oj, skąd ja to znam. Trochę już lekarzy różnej maści przeszliśmy, często niestety strata czasu i kasy... Wygląda na to, że glukozę masz niezłą. Ale wyrzuty insuliny duże. Ja miałam z jednym i drugim problem. Mam lekarza, który dobrze ogarnia temat (chwilami nawet jest przewrażliwiony), ale to Wrocław. Jak coś, to pisz na priv. Niestety trzeba trafić na porządnych lekarzy. Uważam, że to jest sztuka:( Szczególnie w naszych problemach.

Mi robił lekarz prowadzący w invimedzie we Wrocławiu. Ale to było przy okazji punkcji. A Twój lekarz prowadzący ma może swój gabinet prywatny? Może by Ci podał poza kliniką, bo w sumie jest w temacie najbardziej. To trwa chwilkę.
Daleko ja jestem z Podkarpacia. Ale dziekuje. W piatek mam wizyte u diabetologa

reklama
Przypomnij na jakim jesteś etapie, bo estradiol mega wysoki. A prolaktyna z miejsca do zbicia (bromergon lub dostinex). Ja akurat po bromergonie bardzo źle się czułam. Trzeba to zrobić przed ciążą, bo może przeszkadzać w zagnieżdżeniu. Ja nie zdążyłam zrobić pomiaru prolaktyny po leczenie, bo wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
A i trzeba pamiętać, że badanie prolaktyny robi się rano, nie po wysiłku i nie po seksie, bo może być wtedy podwyższona.

Nie wiem gdzie się leczysz, ale np. w invikcie weryfikacje telefoniczne po transferze to standard. Ja po wszystkich transferach miałam konsultacje tylko telefoniczne. Co, do Twoich wyników stymulacji, to naprawdę wygląda to dobrze. Ja miałam stymulacje, po którch było dużo jajeczek, ale 0 zarodków. Najlepszy wynik, to jedna blastocysta z jednej stymulacji... W sumie 4 stymulacje. Także w razie czego głowa do góry. Masz po kogo wracać. P.S. po ciąży biochemicznej nie trzeba czekać 3 mieś. do kolejnego transferu.

Na jutro zaplanowana jest punkcja.
W niedziele ostatni zastrzyk z mensinorm plus ovaleap

Prolaktyne robilam rano
Ale nie na czczo a czytalam ze tak trzeba...
Duze to jest przekroczenie??

Estradiol - pytanie czy to sie kwalifikuje do odroczenia transferu?

Do góry