reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]️
LUTY to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-02-05 mariakowalska89 badanie prenatalne [emoji173]️
2019-02-05 Baylee wizyta pęcherzykowa!
2019-02-05 Sili86 beta!!!!
2019-02-06 dżoasia podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-06 Dzoannna punkcja
2019-02-07 Cytrynka122 III weryfikacja bety
2019-02-08 jolancik transfer!!
2019-02-09 Vinszka wizyta kontrolna cyklu
2019-02-11 Olusja1987 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-13 Beata 4 połówkowe [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-13 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-02-13 Olk@24 transfer!!
2019-02-14 Sol podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-02-14 Laurka2019 podglądanie jajeczek
2019-02-15 NataliaNNN wizyta serduszkowa [emoji173]️
2019-02-15 ilmenau podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-02-18 Kingul podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-02-19 Beata 4 podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-19 annemarie podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-20 dżoasia podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-22 Ela86 podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-02-25 dżoasia badanie prenatalne [emoji173]️ [emoji173]️
2019-02-28 sssurykatka połówkowe [emoji173]️
2019-02-28 adansonia termin porodu
2019-02-28 Dgd podglądanie maluszka [emoji173]️
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków [emoji173]️ [emoji173]️
2019-03-27 Dgd połówkowe [emoji173]️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

Czy można by mnie dopisać na 13 lutego na wizytę pęcherzykową?

reklama
Kochana wiem ze serve ci peka ale podejdz do tego pozytywnie moze z zarodkiem bylo cos nie tak i organizm odrzucil lepiej teraz niz pozniej albo zeby urodzilo sie chore... moja Kolezanka urodzila chore dziecko :-( kilka miesiecy brala leki na podtrzymanie bo pierwsza ciaze poronila wiec na sile o druga walczyla a tu taka tragedia :-( czasu juz nie Cofnie i kocha swoje dziecko najbardziej na swiecie ale wolalaby poronic znowu i zajsc w ciaze jeszcze z 10 razy ale zeby dziecko urodzilo sie zdrowe! Organizm to najmadrzejsza maszyna czasem lepiej jej zaufac...

Bardzo mądre słowa.
Sama jestem pragmatykiem i zgadzam się w 100%. Ja tez sobie powtarzałam ze moje bliźniaki były chore i dlatego się zatrzymały i tak biologia chciała.
I cały czas mówiłam sobie co tutaj pisze - my więcej widzimy tych pustych jaj, poronień i biochemii bo się bardzo wcześnie badamy.
Może mi jest łatwiej, bo kończyłam nauki przyrodnicze.

Hej dziewczyny,
Dzwonili z kliniki że moja beta spadła i wynosi 0.700 na 6dpt.

Uwierzcie mi jak usłyszałam słowo spadła od razu się poryczalam.
Powiedziała żeby leki brać i piątek przyjechać tylko na betę...
Nie byłam w stanie, nawet powiedzieć do widzenia...
Muszę się wyryczeć...
Przepraszam Was za moje spazmowanie...nie chce nikomu psuć nastroju swoim niepowodzeniem.
Dziękuję za przyjęcie mnie i ogromne wsparcie [emoji173]
Mam nadzieję, że też się na coś przydam tutaj...
Trzymam kciuki za Was. Za Nas.

Przykro mo:(
Jak dziewczyny pisza - na pewno ten naj naj naj bedzie Twoim dzidziusiem - jestes na dobrej drodze do celu!
Trzymaj sie dzielnie[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Witaj, invitro to niestety loteria i rzadko trafia się za pierwszym razem, a jak się nawet trafia to czasami są poronienia puste jaja i inne takie jak w naturze tylko my to bardziej odczuwamy bo od razu się badamy. Musisz kochana próbować i się się nie poddawać. Ogromna cześć dziewczyn kończy swoją przygodę szczesliwie.
U mnie 17tc ale dopiero z 3 transferu - wcześniej poronienie i biochemiczna. Trzeba walczyć, a po pierwszym smutku sile znajdziesz!
Masz jakieś mrozaczki? Ja dodam ze z pierwszej symulacji miałam tylko 1 transfer i od razu musiałam znowu się stymulowac.
Powodzenia!
Ej owadzie, to my całkiem podobnie mamy. Ja też miałam tylko 1 transfet z 1 stymulacji. Lekki szoking przeżyłam, bo przed pierwszą stymulacją zastanawiałam się czy na pewno wszystkie 6 komórek zapładniac bo co ja z tymi dziećmi zrobię :)
Dziewczyny ja po i jestem strasznie zestresowana. Pecherzyk jest z ciałkiem żółtym i zarodka nie ma. Lekarz mówiła ze mam się nie martwić bo może na tym etapie nie widać a wszystko inne uznala ze super, macica i szyjka macicy itd. A ja byłam pewna ze juz powinien być zarodek :(
To jakiś 22 dpt u Ciebie? Może być zarodek, a nie musi, jak dziewczyny piszą, czasem sprzet gorszy i nie widac... a wiesz, ile ma pęcherzyk i ciałko? Można rokowania określić na tej podstawie (jak są za duże to raczej gorzej rokuje).
Hej dziewczyny,
Dzwonili z kliniki że moja beta spadła i wynosi 0.700 na 6dpt.

Uwierzcie mi jak usłyszałam słowo spadła od razu się poryczalam.
Powiedziała żeby leki brać i piątek przyjechać tylko na betę...
Nie byłam w stanie, nawet powiedzieć do widzenia...
Muszę się wyryczeć...
Przepraszam Was za moje spazmowanie...nie chce nikomu psuć nastroju swoim niepowodzeniem.
Dziękuję za przyjęcie mnie i ogromne wsparcie ❤
Mam nadzieję, że też się na coś przydam tutaj...
Trzymam kciuki za Was. Za Nas.
Przykro mi. Każda z nas przez to przechodziła i rozumiemy. Rycz ile potrzebujesz, musisz przeżyć to.niepowodzenie, a potem zbieraj się do walki dalej. Ściskam!

Kurde dziewczyny
Albo glowa mnie zaczyna nawalac poprostu z pogody
Albo mam podswiadomego stresa i tak sie czuje dziwnie... chyba sie denerwuje tym co nadchodzi jutro - nawet nie sadzilam ze bede az tak bardzo przezywac.
Troche ciezko mi nad tym zapanowac..
Pomaga mi jedynie myslenie: zeby komoreczki sie nie stresowaly[emoji1][emoji1][emoji1]
I tego sie trzymam:)
Ale tez pewnie brzuch jest maksymalnie napiety dzis i moze to wywoluje jakies napiecie... jak sie czulyscie po punkcji? Ile dni dochodzilyscie do siebie?
Miala ktoras z Was hiperke i moze sie podzielic doswiadczeniem?

Na bakterie w układzie moczowy dostałam augumentin 1g, 2xdziennie przez 7dni. Ale to chyba jest mocny lek bo brzuch mnie rozbolal po nim. Bralas z Was go któraś?

To jakiś 22 dpt u Ciebie? Może być zarodek, a nie musi, jak dziewczyny piszą, czasem sprzet gorszy i nie widac... a wiesz, ile ma pęcherzyk i ciałko? Można rokowania określić na tej podstawie (jak są za duże to raczej gorzej rokuje).

Pecherzyk ciążowy 9mm a żółtkowy 4mm i lekarz mówiła ze sa dobre wymiary

Na bakterie w układzie moczowy dostałam augumentin 1g, 2xdziennie przez 7dni. Ale to chyba jest mocny lek bo brzuch mnie rozbolal po nim. Bralas z Was go któraś?
Po niektorych antybiotykach tak jest. Wazne, zeby nie zazywac na czczo i kup koniecznie probiotyk.
Jesli by ci bylo gorzej to trzeb komus.to zglosic.

Pecherzyk ciążowy 9mm a żółtkowy 4mm i lekarz mówiła ze sa dobre wymiary
To piekne wymiary. Bardzo prawidlowe :)
Zarodeczek bedzie lada chwila!

reklama
Do góry