reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, zmartwiłyście mnie tą insuliną i glukozą... Pokazywałam moje wyniki mojej pani dr od in vitro, a ona powiedziała, że ok. Jak porównuję z waszymi, to chyba nie jest najlepiejZobacz załącznik 937353Zobacz załącznik 937352. Co myślicie?
U @Dgd lekarz z kliniki też nie widział problemu a jeśli dobrze pamietam to glukoze po godzinie miała trochę niższą niż u Ciebie. Diabetoleg przepisał jej metformine.
Nie zamartwiaj się na zapas kochana. Umów się do diabetologa.

reklama
@
Masz.to co ja - zbyt duży wyrzut insuliny. Mam dobrego endokrynologa, powiedział, że możmoże to być odpowiedzialne za problemy z utrzymaniem ciąży, a są też glosy, że może mieć wpływ na implantację. Mi zalecił dietę z niskim indeksem glikemicznym, a potem metforminę. TSH w porządku, prolaktyna chyba nieco za wysoko, nie pamiętam norm. Na pozostałych się nie znam :)

Wiem i rozumiem, jak któryś raz nie wychodzi, to chciałoby się obstawić wszystkim, co możliwe.
Powiem Ci na własnym przykładzie: u nas też słabe nasienie i mi się wydaje, że to przez to słabe zarodki. Udało mi się dopiero, jak dohodowali je do blastki - jednak przy słabym nasieniu 3-dniowe to nie za dobry pomysł... dużo masz tych mrozaków? Mi po pięciu zarodkach sami w n.ovum zaproponowali hodowlę do blastki (pomysł szefowej). Chyba nie mieli już pomysłu, dlaczego nie wychodzi...

Wiem Biedrona, po naszych przejściach to chyba normalne... tak se mowię ;)
Ooo to my razem idziemy. Ja też 16ty. Jak dokładnie u Ciebie? U mnie dziś dokładnie 16+0. A termin na kiedy? Ja rzygam raz na kilka dni, ale czuję się już znacznie lepiej niż w 1 trymestrze.

Nawet musisz, goraczka bardzo niewskazana. Paracetamol.
@sssurykatka a co u was dokladnie z nasieniem nie tak? Bo nie pamietam.

Luteiny nie mam, myślicie że Lutinus będzie ok? Wzięłam też dodatkowa dawkę duphastonu
Lutinus to to samo. Do tego no-spa, magnez i leż. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Niejedna tu krwawiła.a dziś.dzieci biegają :)
Dziewczyny, zmartwiłyście mnie tą insuliną i glukozą... Pokazywałam moje wyniki mojej pani dr od in vitro, a ona powiedziała, że ok. Jak porównuję z waszymi, to chyba nie jest najlepiejZobacz załącznik 937353Zobacz załącznik 937352. Co myślicie?
Wyników nie porównuj, bo w ciąży są inne normy niż przed. 1 h po rzeczywiście na granicy, ale ładnie.spada. Insulina też się utrzymuje, niema "pików". Teraz bym się nie czepiała, ale jak już beta będzie dodatnia to kontroluj cukier :)
@

@sssurykatka a co u was dokladnie z nasieniem nie tak? Bo nie pamietam.
Koncentracja 400 tys/ml, dużo uszkodzonych i słaby ruch. Mąż ma mutację CFTR. Z badań zrobiłam mu jeszcze tarczycę, która jest ok. Nic innego robić nie kazali...

@redferrari juhuuuui! Gratulacje!!!

Lutinus to to samo. Do tego no-spa, magnez i leż. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Niejedna tu krwawiła.a dziś.dzieci biegają :)

Wyników nie porównuj, bo w ciąży są inne normy niż przed. 1 h po rzeczywiście na granicy, ale ładnie.spada. Insulina też się utrzymuje, niema "pików". Teraz bym się nie czepiała, ale jak już beta będzie dodatnia to kontroluj cukier :)

Koncentracja 400 tys/ml, dużo uszkodzonych i słaby ruch. Mąż ma mutację CFTR. Z badań zrobiłam mu jeszcze tarczycę, która jest ok. Nic innego robić nie kazali...

Dzięki. A ten wynik koncentracji wyszedl po seminogramie czy po innym badaniu? Bo u nas po seminogramie napisali tylko ze koncentracja ponizej 1mln i pojedyncze plmniki o ruchu a, b, c

A morfologii nam nie zbadali ze wzgledu na niska koncentracje

reklama
Do góry