reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, zmartwiłyście mnie tą insuliną i glukozą... Pokazywałam moje wyniki mojej pani dr od in vitro, a ona powiedziała, że ok. Jak porównuję z waszymi, to chyba nie jest najlepiejZobacz załącznik 937353Zobacz załącznik 937352. Co myślicie?
U @Dgd lekarz z kliniki też nie widział problemu a jeśli dobrze pamietam to glukoze po godzinie miała trochę niższą niż u Ciebie. Diabetoleg przepisał jej metformine.
Nie zamartwiaj się na zapas kochana. Umów się do diabetologa.

reklama
@
Masz.to co ja - zbyt duży wyrzut insuliny. Mam dobrego endokrynologa, powiedział, że możmoże to być odpowiedzialne za problemy z utrzymaniem ciąży, a są też glosy, że może mieć wpływ na implantację. Mi zalecił dietę z niskim indeksem glikemicznym, a potem metforminę. TSH w porządku, prolaktyna chyba nieco za wysoko, nie pamiętam norm. Na pozostałych się nie znam :)

Wiem i rozumiem, jak któryś raz nie wychodzi, to chciałoby się obstawić wszystkim, co możliwe.
Powiem Ci na własnym przykładzie: u nas też słabe nasienie i mi się wydaje, że to przez to słabe zarodki. Udało mi się dopiero, jak dohodowali je do blastki - jednak przy słabym nasieniu 3-dniowe to nie za dobry pomysł... dużo masz tych mrozaków? Mi po pięciu zarodkach sami w n.ovum zaproponowali hodowlę do blastki (pomysł szefowej). Chyba nie mieli już pomysłu, dlaczego nie wychodzi...

Wiem Biedrona, po naszych przejściach to chyba normalne... tak se mowię ;)
Ooo to my razem idziemy. Ja też 16ty. Jak dokładnie u Ciebie? U mnie dziś dokładnie 16+0. A termin na kiedy? Ja rzygam raz na kilka dni, ale czuję się już znacznie lepiej niż w 1 trymestrze.

Nawet musisz, goraczka bardzo niewskazana. Paracetamol.
@sssurykatka a co u was dokladnie z nasieniem nie tak? Bo nie pamietam.

Luteiny nie mam, myślicie że Lutinus będzie ok? Wzięłam też dodatkowa dawkę duphastonu
Lutinus to to samo. Do tego no-spa, magnez i leż. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Niejedna tu krwawiła.a dziś.dzieci biegają :)
Dziewczyny, zmartwiłyście mnie tą insuliną i glukozą... Pokazywałam moje wyniki mojej pani dr od in vitro, a ona powiedziała, że ok. Jak porównuję z waszymi, to chyba nie jest najlepiejZobacz załącznik 937353Zobacz załącznik 937352. Co myślicie?
Wyników nie porównuj, bo w ciąży są inne normy niż przed. 1 h po rzeczywiście na granicy, ale ładnie.spada. Insulina też się utrzymuje, niema "pików". Teraz bym się nie czepiała, ale jak już beta będzie dodatnia to kontroluj cukier :)
@

@sssurykatka a co u was dokladnie z nasieniem nie tak? Bo nie pamietam.
Koncentracja 400 tys/ml, dużo uszkodzonych i słaby ruch. Mąż ma mutację CFTR. Z badań zrobiłam mu jeszcze tarczycę, która jest ok. Nic innego robić nie kazali...

@redferrari juhuuuui! Gratulacje!!!

Lutinus to to samo. Do tego no-spa, magnez i leż. Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Niejedna tu krwawiła.a dziś.dzieci biegają :)

Wyników nie porównuj, bo w ciąży są inne normy niż przed. 1 h po rzeczywiście na granicy, ale ładnie.spada. Insulina też się utrzymuje, niema "pików". Teraz bym się nie czepiała, ale jak już beta będzie dodatnia to kontroluj cukier :)

Koncentracja 400 tys/ml, dużo uszkodzonych i słaby ruch. Mąż ma mutację CFTR. Z badań zrobiłam mu jeszcze tarczycę, która jest ok. Nic innego robić nie kazali...

Dzięki. A ten wynik koncentracji wyszedl po seminogramie czy po innym badaniu? Bo u nas po seminogramie napisali tylko ze koncentracja ponizej 1mln i pojedyncze plmniki o ruchu a, b, c

A morfologii nam nie zbadali ze wzgledu na niska koncentracje

reklama
Do góry