reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co za bzdura. To jak zapłodnią tylko jedną komorkę, a transfer trzeba będzie odroczyć ze względu na hiperkę, to zniszczą ten zarodek bo będzie zakaz mrożenie? Zgraja debili oderwanych od rzeczywistości. Jeszcze jakby finansowali całe leczenie to mogliby się ciut wtrącać. U mnie poddano zapłodnieniu 28 komórek, z czeko mam 1 dziecko i zostały 4 mrożaki (w tym 2 rokująco bardzo kiepsko). Jakbym miała zapładniać te kom pojedyńczo (stymulacja, punkcja, zapłodnienie) to potrzebowałabym kilku milionów zł, a tak to "jedynie" ok 60 tyś zł.
@Iskra_82 oooo jejkuuuu!!! Za co zapłaciłaś 80 tyś??!!! To jakaś masakra!!!

reklama
@annemarie jak się czujecie w trzypaku?:)
Tak sobie czasem o Was myślę i niewiarygodne jak się posypały teraz ciąże!
Mam nadzieję,że dołączę do Was w przyszłym roku..

Chciałam zapytać o jedną rzecz w imieniu mojej koleżanki.
2 stymulacja,1 transfer nieudany-beta nie drgnęła.
Ma Tarnera(zarodki badane)problemy z glukozą itd.
Zrobiła immunologię i wyszło:
Allo mlr 0
kir Genotyp AA
nk 30
nigdy nie była w ciąży.
lekarz powiedział,ze musi się szczepić ze wzgledu na braki przy Genotypie AA.
Wybiera się do Sachy,na termin do Paśnika też czeka.
Czy rzeczywiście musi sie szczepić czy ten lekarz naciąga?

Dziękuje.

Dziewczyny mam do oddania termin do Paśnika byłam wcześniej zapisana ale nie będę korzystać bo u mnie badania wyszły ok

@annemarie jak się czujecie w trzypaku?:)
Tak sobie czasem o Was myślę i niewiarygodne jak się posypały teraz ciąże!
Mam nadzieję,że dołączę do Was w przyszłym roku..

Chciałam zapytać o jedną rzecz w imieniu mojej koleżanki.
2 stymulacja,1 transfer nieudany-beta nie drgnęła.
Ma Tarnera(zarodki badane)problemy z glukozą itd.
Zrobiła immunologię i wyszło:
Allo mlr 0
kir Genotyp AA
nk 30
nigdy nie była w ciąży.
lekarz powiedział,ze musi się szczepić ze wzgledu na braki przy Genotypie AA.
Wybiera się do Sachy,na termin do Paśnika też czeka.
Czy rzeczywiście musi sie szczepić czy ten lekarz naciąga?

Dziękuje.
Sache niech sobie daruje!!! Ma wysokie NK ns ktore na pewno intralipid. Ja szczepilam sieu Sachy i zrobil mi metlik w glowie twierdzac ze szczepienia wszysrko naprawia i nie moge ibtralipidu co bylo bzdura. Jak masakra z terminami u doc Pasnika niech umowi sie do Sydora-przyjmuje w Krakowie i w Katowicach w Gyncentrum. On u mnie mial takie same zakecenia jak doc Pasnik z tym ze nie ma z nim takiego kontaktu jak z docentrm. A sache na prawde odradzam. Ja niestety zaczęłam od niego

Mieciu czy w UK jest jakies labo ktore robi Kiry i reszte?

Kochana, jest w Londynie labolatorium HCA Laboratories, ktore wykonuje specjalistyczne badania rowniez w zakresu immunologii.

Link do: HCA UK Laboratories

W ponozszym linku znajdziesz badania, ktore maja w standardzie, ale ja np robilam tam tez rzeczy, ktore nie sa na liscie bo oni probki nawet do Chicago odsylaja, tak bylo w przypadku moich, najlepiej zadzwonic i dopytac bo na tej liscie kir nie ma. Zeby wykonali badanie pomimo, ze jest to platne to chca skierowanie od lekarza, moze byc np od prywantego polskiego lekarza w uk, z czym nie ma problemu.

https://www.hcahealthcare.co.uk/-/media/pdfs/hca-uk-labs-facility-user-guide-2017.pdf

Najlepiej jest dzwonic pod ponizszy numer telefonu, poniewaz na stronie jest kilka numerow kontaktowych.
HCA Laboratories
Outpatients Services
111 Harley Street
London
W1G 6AW
T: +44 (0)20 7224 2565

Jest jeszcze panstwowy szpital addenbrooke’s w cambridge, ale nie wiem czy z ulicy tam wejdziesz np z prywatnym skierowaniem od lekarza czy musi byc od konsultanta ze szpital np, ale moze warto zadzwonic bo oni na pewno robia kiry.
Link do: Histocompatibility and Immunogenetics (Tissue Typing) | Addenbrooke's Hospital | Cambridge University Hospitals

Dla mnie Pis pomaga ale tzw dziecioroba ktorym sie dupy nie chce ruszac i isc do pracy. Zeykly podatnik na nich pracuje. Ok do 3 proxedur sa leki refundowane. A tak naprawde jak na zachodzie powinno byc to za darmo. Co maja powiedziec kobiety ktorym sie nie udalo przez te 3 razy? Znam wiele takich przypadkow. Wiec nie moge wie z toba zgodzic odnosnie tego jaki wspanialy jest dla nas PIs
Sama płaciłam za procedurę choć dwa lata wcześniej była darmowa. Mnie ucieszyło że choć 3 tys zaoszczędziłam bo państwo mi zrefundowało. Zawsze dobre i to. Jest jak jest i tego nie zmienimy. Ostatnio nawet mówiłam koleżance aby podeszła do in vitro bo nie wiadomo jak długo leki będą refundowane. Jak ktoś musi podejść trzy razy zawsze to około 10 tys. oszczędności. Co do ilości refundacji to nie mam do końca zdania. Trzy refundacje procedur wynikały z szans pary na dziecko, zapewne po trzeciej nieudanej stymulacji statystyki powodzenia lecą w dół. W innych krajach też jest różnie z ilością refundowanych procedur, czy też podejściu z kd itd. Dla mnie np. zwrot 50% byłby super, już nawet za darmo nie wymagam.

reklama
Jak to co zrobi? Wyśle zagranicę na leczenie bez ograniczeń. Podobnie jak z niechcianą ciążą córki, lub wadliwym genetycznie płodem. W myśl zasady co wolno wojewodzie to nie tobie...
Zgraja obłudników. Aż się wk...łam z rana.
No tak bo nam „zwykłym ludziom” się nie należy. Chore to wszystko. Nie liczy się człowiek, tylko to co my zrobimy wam damy. Bo debile nie maja pojęcia ile ludzi ma problem, jak już podchodzić do tego rządowo to niech się zastanowią, ze to my i nasze potomstwo zapieprzamy na nich. :crazy:

Do góry