reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś z Was tez ma problemy z żołądkiem?? I jakaś specjalna dietę i mogłaby coś podpowiedzieć?? Już ze 3 razy zdazyly mi się mega bóle żołądkowe i to głównie w nocy. Wczoraj rozmawiałam o tym z doktorkiem powiedział żeby unikać surowizny, kleik ryżowy, warzywa i mięso gotowane. Mysle ze czy umówić się do dietetyka czy coś.. I jeszcze jedno kazał brać magnez ale nie wiem w jakiej dawce go przyjmować :errr:

reklama
Homa Index mi wyszedl za wysoki i pani dok immumolog stwierdzila ze nie bedziemy czekac az mi sie cukrzyca w ciazy rozkreci. Jestem w grupie ryzyka i dmuchamy na zimno.
Kochana a jak długo bralas metformine? Myślisz że to miało jakiś wpływ teraz? Pytam bo mi lekarz kiedy przepisał gluckophage a to jakiś odpowiednik i super zadzialal miałam owulacja chociaż cukrzycy nie mam i byłam zdziwiona. Do transferu jeszcze miesiąc więc może nie zaszkodzi brac

Dziewczyny czy któraś z Was tez ma problemy z żołądkiem?? I jakaś specjalna dietę i mogłaby coś podpowiedzieć?? Już ze 3 razy zdazyly mi się mega bóle żołądkowe i to głównie w nocy. Wczoraj rozmawiałam o tym z doktorkiem powiedział żeby unikać surowizny, kleik ryżowy, warzywa i mięso gotowane. Mysle ze czy umówić się do dietetyka czy coś.. I jeszcze jedno kazał brać magnez ale nie wiem w jakiej dawce go przyjmować :errr:
Ja napryklad żeby zrzucić zbędne kg aż 3!!! Po stymulacji i transfer ach jem codziennie pół woreczka kaszy do obiadu. Do zupki, albo sama pośpiechu pietruszkę i poleję trochę olej olejem lnianym. Udało się zrzucić bo nie podjadam kasza pecznieje. I działa zbawienie na jelita jak zawsze miałam wariacje w jedną albo w drugą stronę tak teraz codziennie rano :)... Są piękne hehehehe. No i nie jem pieczywa jem np omlet na śniadania i pije Jeszce raz pije i pije dużo płynów, przede wszystkim wodę ale jak już pisałam wcześniej dwa razy dziennie pokrywę tak ja polubiłam że teraz nie mogę się doczekać. Ograniczyłam kawę pije z Expressu bardzo łagodna 1 raz dziennie. Teraz od tygodnia dołożyłem sobie wywar z korzenia pietruszki i cytryny działa moczopędne chce się pozbyć wody z organizmu po lekach. No i tyle :) czuje się wspaniale cudownie do obiadu do kaszy jem też dużo buraczkow. Ostatnio pozwalam sobie na kubek ciepłego mleka z cynamonem zawsze wieczorem pięknie usypia i dooooobrze smakuje :)

Kochana a jak długo bralas metformine? Myślisz że to miało jakiś wpływ teraz? Pytam bo mi lekarz kiedy przepisał gluckophage a to jakiś odpowiednik i super zadzialal miałam owulacja chociaż cukrzycy nie mam i byłam zdziwiona. Do transferu jeszcze miesiąc więc może nie zaszkodzi brac
Z dobre 2 miesiace przed transferem , po 14 tyg mam sie do diabetologa na wizyte umowic.Nie podejrzewam zeby to mialo wplyw na udany transfer, raczej ma zahamowac cukrzyce rozwijajaca sie cichaczem w ciazy.

reklama
Cześć dziewczyny, 2 transfer/crio i chyba dupa. Zastanawia mnie tylko po co tak wcześnie lekarze zlecają weryfikację- 3 dpt? Teraz zastanawiam się czy zmienić klinikę (obecnie invicta gdańsk) już nie mam żadnego zamrożonego zarodka. Cała procedura od nowa. Doradźcie czy zmienić klinikę Bocian Warszawa, Novum- ogólnie jestem z Łodzi..

Do góry