reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny, w zeszlym dawno mnie tutaj nie bylo, nie wiem czy jeszcze ktos mnie kojarzy w zeszlym roku podchodzilam do ICSI w De czgo szczesliwym zakonczeniem jest moja cudowna coreczka, ktora wlasnie mnie zaczepia jak pisze <3: ))
Trzymam kciuki za Was wszystkie a tym, ktorym sue udalo najserdeczniej gratuluje!
Mimo, ze jak na razie moja "przygoda" z IVF zostaje w zawieszeniu, poniewaz urodzilam juz moj Skarb to dalej jakos tak czytam Wasze historie i strasznie mna emocje targaja bo wiem jak trudna jest to droga do szczescia.. ale na koncu tej drogi kazda z nas w koncu osiagnie swoje upragnione szczescie, predzej czy pozniej..❤
A wracajac do DE czemu tak narzekacie na opieke tutaj? Jak dla mnie to w PL traktowano mnoe jak jakiegos intruza w klinice a i za kieszen trzeba bylo sie mocno trzymac, tutaj przy wsparciu z AOK i dwoch podejsciach a wlasciwie dwoch punkcjach i jednym transferze nie musialam brac kredytu, sprzedawac samochodu tylko spokojnie z tego co zarabiamy z mezem bylismy w stanie za to zaplacic, leki wykupic itp..
@anna_kat a czy probowalas moze klinike w Heidelberg?

Mamy oboje 30 lat, 3 nieudane inseminacje za sobą. Ogólnie jestem pacjentką Bociana w Białymstoku i tam też chciałabym podejść do procedury, może jest też ktoś kto chciałby podzielić się doświadczeniem ?
Jestem w ciąży z pierwszego in vitro w Bocianie. Na pierwszą stymulację to dobra klinika, miła atmosfera, lekarze też ok. choć dr M. ma swoje głupie teksty i humory. Uwielbiam za to dr P. mega cierpliwy i taktowny lekarz. Nie mają wysokich cen. Noclegi w wakacje miałam za grosze w akademiku. Cała procedura z zamrożeniem pozostałego zarodka, z wizytami przed i noclegami kosztowała około 9-10 tys. Nie robiłam dodatkowych badań typu genetyka czy tam inne mutacje tylko to co jest wymagane do otrzymania refundacji leków. Badania robiłam u siebie w mieście ja mam darmowe a mąż zrobił zdecydowanie taniej niż u nich w laboratorium.
Minusem kliniki jest tłok, mają duzo pacjentek i to tak taśmowo leci. Zakładam że gdzie indziej może być podobnie.
Powodzenia

@dżoasia za Ciebie szczegolnie jakos tak trzymam kciuki i przyznam szczeze, ze jestes tutaj encyklopedia wiedzy a i ogromnym wsparciem dla dziewczyn;) kojarze Cie odkad dolaczylam do tego watku tutaj:)
Kiedy mam czas i czytam co tam u Was dziewczyny zawsze wyczytuje czy Tobie sie juz udalo, zauwazylam ze juz niedlugo i Ciebie czeka kolejny transfer- mocno trzymam kciuki i czuje ze to bedzie ten szczesliwy ✊

@dżoasia za Ciebie szczegolnie jakos tak trzymam kciuki i przyznam szczeze, ze jestes tutaj encyklopedia wiedzy a i ogromnym wsparciem dla dziewczyn;) kojarze Cie odkad dolaczylam do tego watku tutaj:)
Kiedy mam czas i czytam co tam u Was dziewczyny zawsze wyczytuje czy Tobie sie juz udalo, zauwazylam ze juz niedlugo i Ciebie czeka kolejny transfer- mocno trzymam kciuki i czuje ze to bedzie ten szczesliwy ✊
Zawstydzacie mnie dziewczynki :D :*

reklama
Do góry