reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Cassiah kochana, gratuluję córeczki! Bardzo sie cieszę. No zaliczyłam to jedno niepowodzenie po drodze, na koniec października szykuje się kolejny transfer i pierwszy raz biorę dwa... bo tak zamrożone. Już trzęsę porami, bo nie wiem ile porażek jeszcze jestem w stanie znieść i czy psycha mi nie spadnie z trzaskiem na podłogę :/.

@Kurcia trzymam kciuki i nieustannie kibicuję. Kiedy następne info?

reklama
Dziewczynki, mam wyniki antykoagulanta i pierwsza bodajze nieprawidlowosc wdl norm labu:

Antykoagulant toczniowy LA1 (dRVVT) 30,1 sek 31,0 44,0 L
PTT-LA (APTT sens. LA) 35,9 sek 31,4 43,4 N
Wynik: ujemny

Co to znaczy jak LA1 jest ponizej normy? Gdzies tam wyczytalam ze lepiej ponizej niz powyzej, ale moze ktoras orientuje sie w tej kwestii.

Dziewczynki, mam wyniki antykoagulanta i pierwsza bodajze nieprawidlowosc wdl norm labu:

Antykoagulant toczniowy LA1 (dRVVT) 30,1 sek 31,0 44,0 L
PTT-LA (APTT sens. LA) 35,9 sek 31,4 43,4 N
Wynik: ujemny

Co to znaczy jak LA1 jest ponizej normy? Gdzies tam wyczytalam ze lepiej ponizej niz powyzej, ale moze ktoras orientuje sie w tej kwestii.
Hej ja tez mam wynik trochę po niżej i Pasnik i moj Gin mówili że jest ok

reklama
Hej ja tez mam wynik trochę po niżej i Pasnik i moj Gin mówili że jest ok
Ufff, no to chyba troche mi ulzylo. Mowil Pasnik moze cos na ten temat, co taka obnizona wartosc tak wogole oznacza mimo iz jest ok? Malo co na necie znalazlam o obnizonej wartosci, wiekszosc ponad norma. Ale juz sie troche uspokoilam i czekam na reszte wynikow. Dziekuje :)

P.S.: Przy czym tak czytam, ze antykoagulant trzeba zrobic w wlasciwym dla swojego przypadku czasie, bo wynik moze wyjsc niemiarodajny. Moze byc raz ujemny a po np 2-3 tyg juz inny. No to jestem glupia o_O

Ostatnia edycja:
Do góry