reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No wlasnie cos takiego chyba tu wyczytalam. Wiec bede wdzieczna za wszelkie info :)

Slyszalam tez, ze dobrze przyjsc wvzesnie rano bo kolejki sie szybko tworza. Powiedzieli zeby badanie robic po lekkim sniadaniu, oczywiscie z partnerem to napewno wiesz. U mnie w gyncentrum k-ce tez mozna wykonac badanie prawie za ta sama cene bo oni to tez dobtej samej placowki wysylaja ale tam tylko w czwartki mozna. Tak Ci pisze gdyby ewentualnie bylo ci latwiej do katowic dojechac.

reklama
A ja od dzis zaczynam stymulacje.
1 gonapeptyl
150 gonal
150 menopur
Encorton 10rano 5 w poludnie.
+ cukieraski roznych kolorow.

Doktor przyznał ze ostatnio cos nam nie poszlo. Teraz bedziemy wiekszosc jak nie wszystkie trzymac do 5 doby.
Doktor by chcial otrzymac 10-12 komorek.
Zobaczymy.
@anett96 igrzyska uwazam za otwarte [emoji14]
Kurcia jedziemy na kednym wozku. Kiedy masz poerwzze usg? A przypomnij gdzie sie leczysz?

Znalazłam u siebie w klinice dożylne wlewamy intralipid przed podaniem zarodka, i dożylne wlewamy z antagonisty oksytocyny i endometrium scratching. Czy ktoś miał już takie opcje i na czym one polegają? Czy musiałabym zrobić przed tym jakieś badania ? Może to komuś pomogło po CB? I głupie pytanie ale czy to boli?
Ozis a Tu byłas u immunologa bo nie pamiętam.
Jest jeden w naszej klinice no i oczywiście przyjaciel Paśnik w Łodzi.

Cześć dziewczyny. Malo sie tu udzielam bo u mnie niewiele sie dzieje ale czytam Was na bieżąco. Robie teraz badania wymagane przed ivf ktore zlecila klinika i dodatkowo zrobilam sobie helicobacter i kwas foliowy i kwas wyszedl mi powyzej normy a helicobacter dodatni. Chcialam sie Was zapytać czy u Was lekarze z kliniki biora ten helicobacter pod uwage czy tylko Pasnik i czy leczyla ktoras? Dajcie znac jesli macie z tym jakies doswiadczenia.
O bakterii nie doradze, ale przy wysokim kwasie f warto sprawdzic mutacje MTHFR

Będę się co jakiś czas dopytać czy tras z was miała ten wlew z intralipidu?
Ja mialam.zalecil mi fo immunolog i ppdawal mi go w domu obwozny poelegniarz.to jest kroplowka i czas podania to ok 4 godzin. Pasnik mi to zalecil po badaniu nk.mialam wysokie i one mi prawdopodobnie zabijaly zarodki bo mialam dwa poronienia w 7ryg ciazy...

Dziewczyny czy ktoras z Was ma do sprzedania intralipid i accofil ? Pliiis potrzebuje na juz boje sie ze recepty od Pasikonika nie przyjda na czas....

reklama
Tak, we wt, sr i czw. Po prostu przychodzisz, do allo musi byc maz. Rejestracja jest od 7.30 ale jak ci zalezy na czasie to polecam czatowac juz od 6.30-6.45, kiedys bylam siodma w kolejce i do rejestracji weszlam dopiero przed 9ta. Strasznie dlugo to wszystko trwa.
@Felia

Do góry