reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

W takim razie jest to niekoniecznie "wina" lekarza przeprowadzajacego cc, tylko po prostu reakcja organizmu na ciecie.. dalo mi to duzo do myslenia na temat ewentualnej cc na zyczenie [emoji54]
Pisz pisz, wiesz jaka oni maja zastraszajaca szybkosc dzialania [emoji6]
Troche tez wina lekarza. Jesli cc jest dobrze przeprowadzone, powloki ladnie zszyte to prawdopodobienstwo wystapienia endomendy w bliznie jest mniejsze.

reklama
Hahaha u nas uczelnia taka wredna że daje tylko dwa lata na obronę. Zawsze wiedziałam że jest 8 lat. Nic się nie martw tym pisaniem pracy, będzie napisana jak będziesz gotowa. Ja duuugo nie mogłam się zmobilizować ale potem poszło w pół roku. Choć wiadomo bez badań, zbierania materiałów wcześniej to napisanie nie byłoby możliwe.
Badania skonczylam juz dawno temu. Takze zostaly mi tylko ostatnie elementy: praca, egzaminy, obrona [emoji4]

To pewnie teraz będziesz pochodziła do kolejnego transferu. A nie miałaś wcześniej problemów z endometrium, dobrze przyrasta? U mnie raczej nie ma problemów z endo więc teraz się bardziej skłaniam ku wlewowi dożylne u z intralipid ale muszę to jeszcze obgadać z doktorskiem.
U jakiego doktora jestes w gamecie?

Dziewczyny taka akcja. Siedzac dzis w poczekalni przed wizyta w przychodni rozmawialysmy z kobietami z kolejki. Jedna babka mowi, ze przy pierwszym dziecku miala nagla cc, ale ze tak jej to spierniczyli, ze zle zabliznila sie rana (od strony macicy i powlok brzusznych), co poskutkowalo rozwinieciem sie endometriozy... Czy sadzicie ze to mozliwe? Pytam, bo wydaje mi sie to malo prawdopodobne, z drugiej strony nie wiem nic o endomendzie, ani o przebiegu ani o podlozu tej choroby
Tak, czytalam dużo na ten temat. Cc ogolnie zwiększa ryzyko wystąpienia endometriozy.

Dziewczyny melduję się po dwóch dniach nieobecności. :D
Wszystkim które zobaczyły dwie kreski lub wynik bety był pozytywny gratuluję :) niech beta szybuje do nieba:)❤️❤️❤️❤️❤️ tym co się nie udało mocno tulę popłakać koronę poprawić i dalej do boju:)
Mamusiom życzę pięknych widoków i samych dobrych wiadomości na wizytach❤️❤️❤️
Justynko kuruj się Kochana chociaż pogoda nie sprzyja.

A u mnie jestem już po histero wszystko jest ok czekam na tatę i wychodzę. Odpisał jeszcze wujek Jarek i zgodził się na accofil w zastrzykach. Czekam teraz na recepty od niego. Jak się uda załatwić jeszcze progesteron jestem przygotowana do transferu tylko psychika musi być gotowa.

Cioteczki, niestety nie mam zdjec, dzisiaj wyjatkowo nie dostalam. Ale z synkiem wszystko dobrze [emoji4] wielkosc dziecka idealnie na wiek z pierwszych prenatalnych, 18t+5d [emoji4] termin 04.03 [emoji7]
Takze musicie uwierzyc mi na slowo, ze synus jest piekny [emoji7], ulozony glowka w dol, lekarz mowi ze to prawidlowa pozycja ciala. Wazy 240g [emoji173] niestety bylam tak nieprzytomna w trakcie wizyty, ze niedoslyszalam jaki wyszedl pomiar wzrostu [emoji86] poza tym szyjka ok, wyniki krwi ok, posiew moczu ok. Dzisiaj pobral mi wymaz z pochwy.
Pytalam o sprawnosc intelektualna, a raczej jej brak w ciazy, dr mowi, ze wszystko powinno wrocic do normy po porodzie, ale zeby cwiczyc pamiec. Mam zadanie domowe, zeby pomimo problemow z koncentracja, jesli nie czuje sie na silach uczyc do egzaminow doktorskoch, to chociaz zaczac pisac prace, zeby ogarnac jak najwiecej przed porodem [emoji4]

Super, gratulacje! niech maluch dalej rosnie zdrowo [emoji173]️

reklama
Do góry