reklama
adunnnia90
Fanka BB :)
Tak pytam, bo ja tez leczylam sie w Rzgowie[emoji4] trzymam kciuki aby ten następny raz okazał sie tym ze szczęśliwym zakończeniem [emoji110]P. Radwan dlaczego pytasz?
lafantynka
Jupi jupiMam mam mam wynik!!! 11 dpt - beta 473,90
@dżoasia ja mam jutro 8 ds raniutko mam zrobić E2 a wizytę o 12 oglądanie jajec ale dawki zwiększył mi przy 4ds brałąm puregon 200 dał 300 mensinorm 75 zwiększył na 150 no i zaczyna mnie już pobolewać brzuch dołem ąz się boję co będzie dalej przy tych moich torbielach ,a jak tam u Ciebie ???Kochana to byl 8 dzien stymulacji, e2 mialam 158 i widoczne byly 3 pecherzyki. Znowu mi zwiekszyly leki i dopiero po tym ruszyly z kopyta. Stymulacja trwala 16dni.
A jak u ciebie sytuacja?
@Kurcia a czy endometrioza można wykryć poprzez zwykle USG? Jakie są objawy takiej endometrioza? W wieku 20 lat przeszłam 3 razy zapalenie jajników. Czy jeśli się bardzo dobrze stymulowalam to ma to jakieś znaczenie? Okresy zwykle w normie ale dość długie cykle. I dosyć bolesne.
ja miałam bardzo silne bóle brzucha (niestandardowo w trakcie okresu ale po). Ból przychodził nie wiadomo skąd i kiedy. Był tak mocny, że mdlałam. Generalnie przez 2 lata chodziłam do ginekologa i również lądowałam w szpitalu ale nikt nic nie widział (zresztą ginekolog to też był jak się okazało jakaś porażka ja z bólami a on nawet usg nie zrobił). Przy kolejnym bólu poszłam do swojego lekarza oczywiście żadnego usg stwierdził że zapalenie jajników dostałam leki i do domu, a że mi to nie przechodziło wyladowłam na dyżurze w szpitalu. Tam na szczęście był mój znajomy ginekolog (że ja głupia do niego nie chodziłam od początku bije się w pierś ponad rok już !) on mi zrobił usg i od razu powiedział że to ta menda jest.
Ale jakie jeszcze mogą być objawy przed laparoskopią ordynator pytał się mnie (bo takie rzeczy występują przy endo):
- bóle podczas stosunku,
- bóle podczas okresu,
- problemy z zajściem w ciążę (oczywiście trzeba wykluczyć partnera).
Ordynator negował u mnie endometriozę bo ja żadnych objawów takich nie miałam a do tego badań męża też nie miałam tak więc stwierdził że z nim może też być coś nie tak.
W każdym bądź razie wycieli to coś - poszło do badania i okazało się ze to endometrioza !
Kochana super teraz pięknych przyrostów no i dużo zdrówka dla mamusi i dzidziusiMam mam mam wynik!!! 11 dpt - beta 473,90
Przez usg mozna zobaczyc torbiele endometrialne lub zrosty. Chociaz zeby wykryc zrosty to chyba ktos musi miec wprawe.@Kurcia a czy endometrioza można wykryć poprzez zwykle USG? Jakie są objawy takiej endometrioza? W wieku 20 lat przeszłam 3 razy zapalenie jajników. Czy jeśli się bardzo dobrze stymulowalam to ma to jakieś znaczenie? Okresy zwykle w normie ale dość długie cykle. I dosyć bolesne.
Ja mam endometrioze III stopnia, mialam ogromny zrost w otrzewnej a na usg nic nie bylo widac.
Tylko laparoskopia jest 100% pewnoscia.
Ciezko powiedziec. Endometrioza ma rozne stopnie, rozne objawy, czasami nie daje ich w ogole.
nieagatka
U mnie nie dawala nigdy objawow. Dopiero torbiele czekoladowe ja ujawnily.Przez usg mozna zobaczyc torbiele endometrialne lub zrosty. Chociaz zeby wykryc zrosty to chyba ktos musi miec wprawe.
Ja mam endometrioze III stopnia, mialam ogromny zrost w otrzewnej a na usg nic nie bylo widac.
Tylko laparoskopia jest 100% pewnoscia.
Ciezko powiedziec. Endometrioza ma rozne stopnie, rozne objawy, czasami nie daje ich w ogole.
gosia321
A w ciazy mozna go stosowacMi do calego zestawu tantum rosa (max przez trzy dni) + pifumicin + lactovaginal pani doktor polecila, zeby caly czas uzywac zel do higieny intymnej PlivaFem przeciwgrzybiczny nawet jesli juz sie wyleczymy. Ja mialam w zeszlym roku taką serię, że co się wyleczylam to mi wracało. Od czasu kiedy stosuje ten PlivaFem mam spokój (już 5 m-c). Kupisz to w aptece
reklama
Podziel się: