reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie napisałaś co sądzisz o mojej becie. Ty mnie nigdy nie szczedzilas tylko pisałaś realia...
Pierwsze to bym przelozyla przez kolano ze tak szybko zrobilas;)a drugie ... czego sie spodziewalas dzien po tym jak sie implantacja zakonczyla ? Dla mnie to ona zaczyna sie produkowac dopiero , idz za 4 dni znowu nie za dwa i bedziesz juz jakies konkrety widziala , okolo 100 powinno byc. A reszta w rekach wiesz kogo❤️

reklama
Kochana jesteś ze starasz się mnie pocieszyć, tylko że ja już mam jakieś przeczucie że w pn spadnie beta tak samo się czuje jak ostatnio ale mimo wszystko bardzo Ci dziekuje
Ja jestem w 16dpt, beta rośnie. A biegunki, skurcze brzucha i przelewanie z bulgotaniem towarzyszą mi do teraz, a zaczęły się kilka dni po transferze i całkiem możliwe, że były pierwszym objawem ciąży.

A szczegolowe usg robilas? Z dna plodowego masz pewnosc ze dziecko jest zdrowe genetycznie (to sie juz nie zmieni, wiec super[emoji173][emoji4]), natomiast warto rowniez oprocz tego zrobic usg tzw. "genetyczne". Zeby sprawdzic czy anatomicznie jest wszystko ok [emoji4]
Wiesz co jeszcze nie robiłam bo było za wczesnie. Miałam takie zwykle usg z którego wynika ze wszystko dobrze ale wiadomo to nie to samo. Mysle ze zrobi mi to genetyczne na tej drugiej wyznaczonej wizycie tj 11/10 bo 3/10 będzie badał biust wiec z wszystkim napewno się nie wyrobi.

Wlasnie moja pierwsza reakcja tez byla taka, ze jak to? Tak na surowo? [emoji12]
U nas na biegunki mama nam tez dawała mąkę ziemniaczana ale robika taka ala zaklepake do wypicia. Łyżka maki na pol szkl pepsi. Przechodziło odrazu. Wiec potwierdzam teze @Szczescie1986 ze maka ziemniaczana ma 100 skuteczności [emoji106] [emoji6]

Pierwsze to bym przelozyla przez kolano ze tak szybko zrobilas;)a drugie ... czego sie spodziewalas dzien po tym jak sie implantacja zakonczyla ? Dla mnie to ona zaczyna sie produkowac dopiero , idz za 4 dni znowu nie za dwa i bedziesz juz jakies konkrety widziala , okolo 100 powinno byc. A reszta w rekach wiesz kogo❤️
Muszę iść w pn bo we worek mam jechać do kliniki z wynikami. Normalnie pozwoliłam bym sobie w dupsko przyłożyć i to sporawo. Ale sama widzisz ze dziewczyny mają w tym dniu dużo większą. Nie mam sił sama do siebie

U nas na biegunki mama nam tez dawała mąkę ziemniaczana ale robika taka ala zaklepake do wypicia. Łyżka maki na pol szkl pepsi. Przechodziło odrazu. Wiec potwierdzam ze maka ziemniaczana ma skuteczność [emoji106] [emoji6]
Ale to na biegunki czy na zaparcia. Bo Szczescie pisala pod postem Gotart na temat zaparc. Chyba ze cos pomieszalam??? [emoji4]

Muszę iść w pn bo we worek mam jechać do kliniki z wynikami. Normalnie pozwoliłam bym sobie w dupsko przyłożyć i to sporawo. Ale sama widzisz ze dziewczyny mają w tym dniu dużo większą. Nie mam sił sama do siebie
Co nie znaczy , ze z twoja jest cos nie tak;)porownywanie Bet to najgorsze co mozna robic, ma przyrastac ladnie. Widzisz sama ze my w tym samym dniu transfer a kazda ma inna bete.wazne ze jest!!!!!:)

reklama
Kochana nie rob sobie wyrzutow ze zrobilas niepotrzebnie nifty. Nie ma badan zrobionych bez sensu. Tylko rozszerzylas diagnostyke i wiesz juz, ze jesli nawet lekarz by sie walnal w standardowych prenatalnych pierwszego trymestru, dziecko jest zdrowe genetycznie. A to jest bezcenne [emoji173]
Moze tez inaczej do tego podchodze, bo tak sie zlozylo, ze wlasnie badanie przesiewowe pierwszego trymestru robilo mi dwoje niezaleznych lekarzy w dwoch roznych osrodkach. Roznica czasu miedzy badaniami nawet nie bylo tygodnia czasu. Dalam im ten sam wynik z pappa i hcg. W efekcie dostalismy dwa zupelnie rozne prawdopodobienstwa dla kazdej z ocenianych trisomii. W tych badaniach istotne jest nawet, ktora wersja oprogramowania do liczenia prawdopodobienstw lekarz dysponuje, jak sie ulozy dziecko do pomiaru, od wprawy lekarza w wykonywaniu tego usg itd itd.
W jednej miejscowce w Krk robia wiele konsultacji po innych lekarzach (poprawianie) i statystycznie w kilku tygodniowo wychodzi, ze wynik jednak nie jest prawdilowy pomimo wczesniejszej oceny innego specjalisty.
Dzieki kochana❤️ Masz racje! Mój mąż twierdzi to samo. Dziś troszkę o tym pogadaliśmy. Po prostu byłam zdziwiona ze nie wszystkie dziewczyny zdecydowały się na taki test.. bo u mnie w zasadzie nie ma nic niepokojącego w obrazie usg i żadnych wskazań z wyjątkiem ze jest to ciąża z invitro to w zasadzie nie ma. Z reszta nie ma już o czym mówić. Badanie zrobione i czekam na wynik. Oby tylko dobry...:)

Do góry